Yağ yakma ve duman atma sorunu
Reklamlar
-
14 Haziran 2023, 23:09
Öncelikle herkese selamın aleyküm motorum kangda 125cc scooter motor uzun süredir çalışmıyordu bi çalıştırayım dedim sorunsuz çalışıyor fakat çok fazla mavi duman atıyor pistonu, segmanı ve silindiri 1 sene önce sıfır alıp takmıştım bugün söktüm baktım herhangi bir sorun yoktu subap keçelerindendir diye onları da değiştirdim fakat sorun çözülmedi yarın son çare subapları değiştireceğim eğer başka bir fikri olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
Reklamlar
-
15 Haziran 2023, 02:26
Diğer herşeyi yenilemişsin subap kılavuzları ne durumda acaba ? subapların sapından tutup sağa sola salla bir mm den fazla boşluk olmamalı..aşırı boşluk varsa keçeleri değiştirmen silindire yağ sızmasına çözüm olmaz..
-
15 Haziran 2023, 09:32
Emme subapı normal duruyor ama egsoz subapı biraz dışarıda gibi duruyor ama yerine oturuyor
-
15 Haziran 2023, 12:50
İvn_moto adlı üyeden alıntı
Emme subapı normal duruyor ama egsoz subapı biraz dışarıda gibi duruyor ama yerine oturuyor
Subap sitlerinden bahsetmedim keçeleri taktığın yerde subap sapları aşırı oynuyorsa silindire yağ iner o boşluktan..
-
15 Haziran 2023, 13:57
Kontrol ettim çok az bir oynama var.
-
15 Haziran 2023, 14:38
Çok zor bir ihtimal ama segmanlar sıralanmış olabilir, yani segmanların boşluk olan kısmı üst üste gelmiş olabir.
-
15 Haziran 2023, 16:51
Tüm parçaları yenilemişsin subaplarda da sıkıntı yoksa geriye montajla ilgili bir hata olasılığı kalıyor , arkadaşın dediği gibi sekman uçları denk gelebilir ama bu öyle egzozdan masmavi duman attıracak kadar yağ kaçmasına pekde sebep değil , tahminimce yağ sekmanını ters takmış olabilirsiniz yada sekmanın içinde ikinci bir yaylı çember varsa onda sıkıntı olabilir , detaylı incelemeden bu kadar yorum yapabilirim..
-
16 Haziran 2023, 10:40
Yorumlarınız için teşekkür ederim silindiri söküp segmanları kontrol edeceğim dün subapları parçacıya gösterdim iyice mahvolmuş dedi son bı kontrol yapıp yeni subapları da takınca sorun çözülür diye düşünüyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler