Bu parçalar nedir? Ne işe yarıyorlar ?
Reklamlar
-
05 Haziran 2023, 22:22
Reklamlar
-
06 Haziran 2023, 22:57
Sayın admin konuyu silebilirsiniz.Hatta profilimide silmenizi rica ediyorum. Teknik destek yerine goy goy konusu açmalıydım sanırım
-
06 Haziran 2023, 23:14
Böyle bir şey olabilir. Ağırlık olsun diye şiyapmışlardır.
(Goy goy işini aklıma siz düşürdünüz)
-
06 Haziran 2023, 23:19
DickName adlı üyeden alıntı
Aynen böyle,Tebrikler
-
07 Haziran 2023, 00:49
ergunerbaş adlı üyeden alıntı
Sayın admin konuyu silebilirsiniz.Hatta profilimide silmenizi rica ediyorum. Teknik destek yerine goy goy konusu açmalıydım sanırım
Burası forum, hemen 24 saat içinde yanıt mı bekliyorsunuz? Çok yanlış gelmişsiniz. Öyle hızlı yanıt sosyal medya ortamlarında olur. Demek ki son 24 saat içinde foruma girip seizin mesajınızı görüp de konuyu bilen, bildiğii yazmak isteyen çıkmamış. Olabilir. Sonuçta forumda her konuda hemen cevap yetiştirecek kadrolu elemanlar yok.
Ne yapsaydık yani? anlamadım bu da neymiş bilmiyorum diye yazıp bu başlığı da goygoya mı çevirseydik? Bilen gelirse yazar, demek ki kimse bilmiyormuş, böyle hesap sormaya hakkınız yok. Bu yaptığınız hadsizlik. Ayıp.
http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
Artık teknoloji gelişti, her şeyin türkçe çevirine gerek kalmadı, bu yukarıda orjinal linkini verdiğim belgenin türkçe çevirisine bir şekild eulaşırsınız artık, okuyun, üşenmeyin. Biraz uzun ama normal hızda yani dakikada 300-500 kelime hızda okuma ile çok da uzun sürmez.
-
07 Haziran 2023, 01:31
espresso adlı üyeden alıntı
Burası forum, hemen 24 saat içinde yanıt mı bekliyorsunuz? Çok yanlış gelmişsiniz. Öyle hızlı yanıt sosyal medya ortamlarında olur. Demek ki son 24 saat içinde foruma girip seizin mesajınızı görüp de konuyu bilen, bildiğii yazmak isteyen çıkmamış. Olabilir. Sonuçta forumda her konuda hemen cevap yetiştirecek kadrolu elemanlar yok.
Ne yapsaydık yani? anlamadım bu da neymiş bilmiyorum diye yazıp bu başlığı da goygoya mı çevirseydik? Bilen gelirse yazar, demek ki kimse bilmiyormuş, böyle hesap sormaya hakkınız yok. Bu yaptığınız hadsizlik. Ayıp.
http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
Artık teknoloji gelişti, her şeyin türkçe çevirine gerek kalmadı, bu yukarıda orjinal linkini verdiğim belgenin türkçe çevirisine bir şekild eulaşırsınız artık, okuyun, üşenmeyin. Biraz uzun ama normal hızda yani dakikada 300-500 kelime hızda okuma ile çok da uzun sürmez.
Neden bu kadar alndınız ve bana hadsiz deme cesaretini nasıl kendinizde buldunuz,cesaretinizi tebrik ederim.Forum olduğunu biliyorum,24 saat
içinde cevap beklemişte olabilirim.Ama kızmıyorum size kavga çıkarsa konu ilgi çeker,teşekkürler.Yalnız böyle bir şeyler gönderip okuyun,öğrenin tarzında konuşmalarda bulunmazsanız tadımız kaçmaz.
-
07 Haziran 2023, 11:39
Neden bu kadar alndınız ve bana hadsiz deme cesaretini nasıl kendinizde buldunuz,cesaretinizi tebrik ederim.Forum olduğunu biliyorum,24 saat
içinde cevap beklemişte olabilirim.Ama kızmıyorum size kavga çıkarsa konu ilgi çeker,teşekkürler.Yalnız böyle bir şeyler gönderip okuyun,öğrenin tarzında konuşmalarda bulunmazsanız tadımız kaçmaz.
Buna alındım:
hem herkesin bilemeyeceği çok spesifik bir teknik konuda sormuşsunuz, haliyle kısa zamanda cevap gelmeyince trip atmışsınız hem de hala hadsizliğe devam ediyorsunuz. Bunun adı hadsizliktir, bu bir tanımdır, hadsize hadsiz demek lazım.
-
07 Haziran 2023, 12:11
Motosikletin lambaları farı için direnç yük binince voltaj olarak sönümleme yapar akım yükünü düşürür.Diğer kademelerdede ölçün herhangi bir rakam değer göstermiyorsa o parça arızalı.Zaten alttan telleri görünüyor şaseye de değerse kısa devreden bozulur.
O parça bazı motorlarda var bazılarında yok.
Evet ışıkların farın lambaların o parça ile alakası var.
-
23 Haziran 2023, 01:10
bassturbin adlı üyeden alıntı
Motosikletin lambaları farı için direnç yük binince voltaj olarak sönümleme yapar akım yükünü düşürür.Diğer kademelerdede ölçün herhangi bir rakam değer göstermiyorsa o parça arızalı.Zaten alttan telleri görünüyor şaseye de değerse kısa devreden bozulur.
O parça bazı motorlarda var bazılarında yok.
Evet ışıkların farın lambaların o parça ile alakası var.
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Parçanın birebir aynısını bulamadım fakat 30W yerine 50W 10ohm alüminyum gövdeli direnç taktım. Bugün yaklaşık yarım saat kadar turladım motorla (far kapalı) bu parçanın ısındığını fark ettim. Sanırım direncin bir miktar ısınması normal fakat bu biraz fazla gibi geldi bana.Sizin yorumunuz nedir bu konuda?
-
23 Haziran 2023, 08:51
Konuya cevap yazalım arkadaşlar uzun süre yazmayınca arkadaş sinirleniyor.
Cevabım : Bilmiyorum.
-
23 Haziran 2023, 09:11
Allah rızası için gitme. Hele ki profilini sakın sildirme çok ararız seni. Hemen tüm sanayi sitesini harekete geçiriyorum, evet sitesini. Foruma da yazıklar olsun aldığınız maaşların hakkını verin biraz ayıp be.
-
23 Haziran 2023, 09:50
Yarım saat içinde cevap vermeyince sinirlenmiş arkadaş, durun yetiştim. Son cevaptan bu yana 37 dakika kadar olmuş. Affeder umarım bizi.
Cevap:Bilmiyorum
....
Yalnız böyle bir şeyler gönderip okuyun,öğrenin tarzında konuşmalarda bulunmazsanız tadımız kaçmaz.
"Okuyun, üşenmeyin" demek de sorun teşkil ediyor sanırım sizin için.
Bir de çok eski üyesiniz, forum kültürüne de aşinasınızdır. Neden böyle atarllanmışsınız anlayamadım.
Hap bilgi istiyorsunuz, hemen istiyorsunuz, forum kültürü gereği zaten bedava istiyorsunuz. Verilmezse de kızıyorsunuz. Ne olur forumdan ayrılmayın, sizsiz ne yapar bu kadar forum üyesi.
-
23 Haziran 2023, 12:08
Dürüst olmak gerekirse nacizane görüşüm,tabiki benim bakış açımdan farklı düşünen kimseyi rencide etmeden,aynı zamanda konuyu farklı bir bakış açısı ile değinmeye çalışırak ve herbirinizin geçerli fikrini göz önüne alarak gerçekten ne söylemek istediğimi unuttuğumu düşünüyorum...
-
03 Temmuz 2023, 17:52
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Parçanın birebir aynısını bulamadım fakat 30W yerine 50W 10ohm alüminyum gövdeli direnç taktım. Bugün yaklaşık yarım saat kadar turladım motorla (far kapalı) bu parçanın ısındığını fark ettim. Sanırım direncin bir miktar ısınması normal fakat bu biraz fazla gibi geldi bana.Sizin yorumunuz nedir bu konuda?
Başka bir yerde far veya sinyal veya kadran ampülleri kısa devre var gibi normalde anahtardan açılınca o direnç devreye giriyor.
-
04 Temmuz 2023, 22:24
80 dereceye kadar endişelenmeye gerek yok, eğer alüminyum bir soğutucu parça üzerine monte ederseniz ısıyı çok daha etkin şekilde soğurur. Bu parça direnç (rezistans) ama bana farla alakalı değil gibi geldi. Belki şarj esnasında akım sınırlama için konulmuş olabilir, yada sinyal flaşörü ilgili bir parça olabilir. Aslında oto elektrikçler kablolarını takip etseler ne için konulduğunu söyleeler size.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)