selam arkadaslar 150hs mondialim var lastik basınclarını n kac olduğunu bilmiyorum havası inmiş gibi gördüm teknik yardımlarınızı bekliyorum sağolun (130-60-13)
selam arkadaslar 150hs mondialim var lastik basınclarını n kac olduğunu bilmiyorum havası inmiş gibi gördüm teknik yardımlarınızı bekliyorum sağolun (130-60-13)
Doğrusu kitapçıkta yazar ama 130/60-13 ön/arka lastikli 113kg scooter için soğukken ön 28.5PSI (yaklaşık 1.95bar) arka 32PSI (yaklaşık 2.2bar) olabilir. Arkada insan oturunca arka tekerlek 1-2 PSI daha yüksek olsa iyi olur. (Not: değerler benim tahminim, sağlıklı bilgi edinemedim)
0256 4448487'den Uğur Mondial Tüketici Danışma Hattı'na sor istersen.
kitapcığına bakarsan hava basıncının ne olduğu yazıyor.
benım garanti belgemde yazan Tek kişi biniyorsan 32 iki kişi bineceksen 34
--->>>Alemin Kralı Şampiyon Fener<<<---
Bir çok motorda arkaka maşanın üstündeki plakada hava basınçları yazar
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
arkadaslar ayrıca lastik basıcının düşük olması yakıt tüetimini %15-20 artırırmı ilgisi olan varmı acaba şimdiden teşekkürler
Lastik basıncının düşük olması yakıt tüketimini artırabilir ama %15-20 seviyelerinde olması zor. %5 daha gerçekçi bir rakam. Bir teste göre eşdeğer iki otomobilden birinin lastik basınçları ciddi (%30 oranında) düşük tutulduğunda %4 daha çok tüketim olduğu ortaya çıkmış, lastik basınçlarını yarısından aşağı düşürünce %10-15 lere çıkabilir denmiş ama bu patlak görünümlü lastikle kullanmak gibi bir şey. Yani o kadar ekstrem inik lastikle farketmeden kullanılması zor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)