Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yamaha bujisi farklı bir motora uyar mı?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yuki ZN250T
    Selam arkadaşlar. Elimde 250CC bir scooter var, yedek parçasını temin edemiyorum bu yüzden NGK markasının XMAX 250 için bujiyi alacağım. Motorumun 3 defa bujisi değişti, geçen hafta değişen buji bugün tekrar arıza yaptı artık iyice gerildim kaliteli bir şey alıp kendim değiştireceğim. XMAX 250 bujisi alsam kendi motoruma taksam uyumlu olur mu? Değerli yanıtlarınız için teşekkürler.

https://www.hepsiburada.com/yamaha-x-max-250-buji-ngk-dpr8ea-9-pm-HBC000013AMY7

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Birçok buji birçok farklı markanın filanca modeline uyar , xmax buji kodu ile senin motorunun buji kodu aynı ise elbette uyar , öncelikle kendi motorunun buji kodunu bul ve satın al , markaların kataloglarında varsa muadili iridyum satın alırsan daha uzun ömürlü daha kaliteli bir buji satın almış olursun..
    vFurky bunu beğendi.

Motosikleti
    Yuki ZN250T
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birçok buji birçok farklı markanın filanca modeline uyar , xmax buji kodu ile senin motorunun buji kodu aynı ise elbette uyar , öncelikle kendi motorunun buji kodunu bul ve satın al , markaların kataloglarında varsa muadili iridyum satın alırsan daha uzun ömürlü daha kaliteli bir buji satın almış olursun..
    Selamlar, yanıtınız için çok teşekkürler. Buji kodu uymuyorsa ne yapmalıyım?

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Bujinin sahtesini alıyor olabilirsiniz.
    Bir hafta da buji arızası ne demek?
    Buji nasıl arıza yapar?
    Orjinal olduğuma inandığınız bir yerden alın. Yada alın bujiyi elinize en kötü bir honda yada yamaha yetkiki servisine gidin bundan istiyorum deyin verirler.
    Yuki markasının kendine özel bir buji seçeceğini sanmıyorum.
    vFurky bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı vFurky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar, yanıtınız için çok teşekkürler. Buji kodu uymuyorsa ne yapmalıyım?
    selamlar , buji kodu bujinin diş , boy , çalışma ısısı , direnci gibi özelliklerini belirtir , bunların içinde en önemlisi diş yapısı , farklı diş yapısı olan bir bujiyi satın alırsan kesinlikle montaj yapamazsın , xmax bujisi ile sizin motorun bujisi aynı diş yapısına sahip diyelim montaj olur fakat çalışma ısısı direnci farklıysa performans alamazsın , herhalükarda kendi motorunun buji kodunu öğrenmelisin , markaların online kataloglarına erişip motorunun yıl , hacim gibi özelliklerini yazarak buji kodunu yahut belirttiğim gibi daha kaliteli iridyum olarakta (üretilmiş ise) bulabilirsin..
    vFurky ve espresso bunu beğendiler.

ergunerbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 Z Tenere
    Konuyu ben mi anlamadım sizin motorunuzun modeli nedir?
    vFurky bunu beğendi.

Motosikleti
    Yuki ZN250T
    Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bujinin sahtesini alıyor olabilirsiniz.
    Bir hafta da buji arızası ne demek?
    Buji nasıl arıza yapar?
    Orjinal olduğuma inandığınız bir yerden alın. Yada alın bujiyi elinize en kötü bir honda yada yamaha yetkiki servisine gidin bundan istiyorum deyin verirler.
    Yuki markasının kendine özel bir buji seçeceğini sanmıyorum.
    Zaten hocam Yukinin kendine ait bujisi olmadığı için satın alacağım. Bulunduğum yer küçücük ilçe , motor parçası satan yer yok 2-3 tane motorcu var onlar da sağlam yapamıyor işte. İlk başta değişti, 500 km olmadan arıza yaptı götürdüğüm değişti. Sonra aynı durum oldu götürdüm, 2 hafta yattı motor bana bujiyi patlatmışsın dendi. Geçen hafta yine değiştirttim, bugün çalıştırdım ısınınca kesti sonra çalışmadı bi çalışıyor fıtıtıt yapıyor yakıtı ateşlemiyor kesiyor. Anlamadım gitti.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------

Alıntı ergunerbaş adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu ben mi anlamadım sizin motorunuzun modeli nedir?
    Yuki ZN 250T 39C 2011 model. Motor modeliyle alakası yok aslında, bujinin dandikliği veya takan adamın beceriksizliği.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:15 ----------

selamlar , buji kodu bujinin diş , boy , çalışma ısısı , direnci gibi özelliklerini belirtir , bunların içinde en önemlisi diş yapısı , farklı diş yapısı olan bir bujiyi satın alırsan kesinlikle montaj yapamazsın , xmax bujisi ile sizin motorun bujisi aynı diş yapısına sahip diyelim montaj olur fakat çalışma ısısı direnci farklıysa performans alamazsın , herhalükarda kendi motorunun buji kodunu öğrenmelisin , markaların online kataloglarına erişip motorunun yıl , hacim gibi özelliklerini yazarak buji kodunu yahut belirttiğim gibi daha kaliteli iridyum olarakta (üretilmiş ise) bulabilirsin..
    Hocam yanıtınız için teşekkürler. Yuki marka motor, bir de eski model yedek parçası yok motorun grenaj dahi bulamadım iyi kötü kendim çözdüm imkansız bujisini falan bulamam. Ben buji kodunu yarın burayla paylaşsam siz yardımcı olabilir misiniz?

ergunerbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 Z Tenere
    Bujinin diş boyu önemli,Pıston tepesi vurmasın bujiye.Ayrıca yamahanın prjinal ambalajında satılan ngk bujiler var servislerde kullanıyorlar.
    vFurky bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Dostum senin motorla Honda Activa 100 ve Yamaha Ybr 125 buji kodu birebir aynı görünüyor , buji kodu ise NGK C7HSA ve iridyum olarakta NGK CR7HIX yalnız iridyum olan internet sitelerinde 495 tl imiş diğeri 90 tl bilgine (hepsiburada'dan baktım)
    vFurky bunu beğendi.

Motosikleti
    Yuki ZN250T
    Dostum senin motorla Honda Activa 100 ve Yamaha Ybr 125 buji kodu birebir aynı görünüyor , buji kodu ise NGK C7HSA ve iridyum olarakta NGK CR7HIX yalnız iridyum olan internet sitelerinde 495 tl imiş diğeri 90 tl bilgine (hepsiburada'dan baktım)
    Hocam çok teşekkürler, nereden baktınız acaba çok merak ettim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------

Alıntı ergunerbaş adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bujinin diş boyu önemli,Pıston tepesi vurmasın bujiye.Ayrıca yamahanın prjinal ambalajında satılan ngk bujiler var servislerde kullanıyorlar.
    Nikkfurie hocam sanırım bulmuş, yardımınız için çok çok teşekkür ederim.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    ayrıca xmax bujisi 14 mm imiş senin buji 10 mm diş çapı yani uyumlu değil..
    vFurky bunu beğendi.

Motosikleti
    Yuki ZN250T
    Teşekkürler hocam, attığınız bujiyi satın alıyorum uyumlu olmama olmaz inşallah.

Motosikleti
    Yuki ZN250T
    Attığınız buji uymadı, bujim farklı koda sahipmiş.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)