Hidrolik Sıvısı Doldurma sorunu
Reklamlar
-
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Motosikletin ön arka fren kaliperlerinin rengi solmuştu. Güzel bir sprey boya aldım boyayayım dedim. Biraz yere hidrolik sıvısı aktı. Akan sıvısı bacalardan dökülen "is" gibi tozluydu. Gittim bir hidrolik sıvısı aldım. Önce bütün yağı boşalttım. Berbattı haliyle. Sonrasında yeni sıvıyı koydum ama hortumlardaki havadan dolayı sıvı aşağı inmiyor. Resimde gözüken yere silikon bir hortum taktım, biraz ağzını açarak manetle pompalamaya başladım ama yine çözülmedi.
Şöyle bir durum var. Ön fren eskisi kadar olmasa da sertleşti lakin şuan ön tekeri piston o kadar sıkmış ki hareket zor ediyor.
Biraz fren tutsa tamirciye götürüp hallettireceğim ama yolda fren kilitler mi yoksa benden bu kadar diyip bırakır mı işi bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?
Reklamlar
-
POmpala sıkışınca, basılı tut. Sonra kaliperdeki yeri aç. Pompala sıkışınca basılı tut aç. Bu şekilde yap. Ama iki kişi olursa iyi olur. Tek başına zor olur.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
Kaliper acaip ısınıyor. Yüksek ısıya dayanıklı boya değilse tutması zor.
Türkçe "bleeding the brakes", "flushing the brake system" ya da "reverse bleeding the brakes" videosu yok mu hiç? Vardır illa ki yahu...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)