AutoExpress scooter testleri - Scooter almak isteyenlere
-
AutoExpress'in web sitesinden linkler vereceğim, İngilizce bilenler lütfen link'ten okusunlar, bilmeyenler ise aşağıda elimden geldiğince Türkçe'ye çevirdiğim yazıyı okusunlar. Site'de motorların resimleri de mevcut. Test motorları arasında Türkiye'de satılan modeller de var, fikir sahibi olmak adına yararlı olduğunu düşünüyorum.
Scooter Supertest - 125cc
http://www.autoexpress.co.uk/product...est_125cc.html
Türkçe çeviri:
Scooter Supertest - 125cc
Honda Pantheon
Motor hacmi : 125 cc
Yokuş yukarı hız testi : 69 km/s
Düzlükte hız testi : 112 km/s
Honda Pantheon, geçen yıl birinci seçtiğimiz Honda Dylan ile kafa kafaya bir mücadele verdi. Pantheon'un üstün konforu ve sürüş özellikleri bu mücadeleyi kazanmasını sağladı. Keyifli 4 zamanlı motoru sessiz ve lineer bir güç üretiyor. Bolca diz mesafesi ve iyi ayarlanmış süspansiyonu ile Pantheon, evden işe - işten eve gitmek için mükemmel bir araç. Bunun yanısıra selenin altında iki kask için yer var, ıvır zıvır koymak için geniş bölmeleri ve oldukça başarılı bir karenaj tasarımına sahip. Binmesi kolay, harika yol tutuyor, 112km/s sürat yapabiliyor. 125cc'de en başarılı bulduğumuz model ve testimizin birincisi.
Peugeot Elystar
Motor hacmi : 125cc
Yokuş yukarı hız testi : 61 km/s
Düzlükte son sürat : 112 km/s
Eğer 112 km/s hız yapabilen bir motorla duramama korkunuz varsa Elystar tam size göre. Bu motordaki ABS frenler açık farkla testimizin en iyi frenleri. Motor gaza duyarlı, uzun mesafelerde konforlu bir kullanımı var fakat çukurlar şasi'den hissedilebiliyor ve virajlarda ne yapacağı biraz belirsiz. Sesli indikatörleri, saati ve benzin göstergesiyle puan topuyor. Selenin altında bir kask ve eldivenleriniz için yeterli yer var. Immobiliser ve entegre bir kilit de artısı.
Honda Beat 100
(İngiltere'de Lead diye geçiyor)
Motor hacmi : 100cc
Yokuş yukarı hız testi : 48 km/s
Düzlükte son sürat : ?
125cc kategorisinde test ettiğimiz en ucuz motor olan Beat fiyatını pek de saklayamıyor. Beat'i, sınırlı bütçe ile motorculuk olarak tanımlayabiliriz. Bu motoru aldıktan sonra biraz daha para harcayıp Honda'nın daha iyi bir modelini tercih etmediğiniz için çok üzüleceğinizi düşünmekten kendimizi alıkoyamıyoruz. 100cc'lik motoru açık yolda giderken olması gerekenden güçsüz, yol tutuşu ortalamanın altında, frenleri rakipleri ile karşılaştırılamayacak kadar zayıf. Gösterge panelinde saat yok, selenin altına bir kask koyduğunuzda başka birşey koymak için çok az yer kalıyor.
Honda SH125
Yokuş yukarı hız testi : 66 km/s
Düzlükte son sürat : 98 km/s
Avrupa'da en çok satan scooter olan SH125 için yüksek beklentilerimiz vardı fakat artık eskidiğini düşünmeye başladık. Rakipleri alıp başlarını gittiler. Rahatsız sürüş pozisyonu, sert ve rahatsız sürüş konforu ve küçük sele altı bagajı bu motoru yarı yolda bıraktı. Motor şehir içinde keyifli hızlanırken büyük tekerlekleri sayesinde yol tutuşu güven veriyor. Bunun yanında 98 km/s gibi zayıf bir son sürat ve rüzgar korumasının olmayışı puan kaybettiriyor. Fiyatı hesaplı, stili olan bir tasarımı var fakat bunlar SH125'i karşılaştırmada etkin bir yarışmacı yapmaya yetmiyor.
Peugeot Jetforce 125
Yokuş yukarı hız testi : 69 km/s
İsmini kesinlikle doğru taşıyan bir motor, patlamaya hazır bir bomba. 112 km/s saatlik bir son sürat kaydetti ve Honda Pantheon kadar hızlı yokuş çıkabildi. Fakat bu performans belirli bir fiyata, ortalama düzeyde sürüş dinamiğine ve zayıf bir konfora maloluyor. Spor özellikleri sağolsun, selesi konforsuz, ayak boşluğu yeterli değil ve uzun sürücülerin dizleri dönüşlerde gidona çarpıyor. Tüm Peugeot'larda olduğu gibi frenleri muhteşem. Performans arıyorsanız, onu buldunuz. Yalnız fiyatı bir kontrol edin.
Malaguti Phantom Max 125
Yokuş yukarı hız testi : 62 km/s
Tipik bir İtalyan egzotiği... Phantom, ederinden pahalı fakat içinden performans fışkırıyor. Son sürati testin en iyisiyle kafa kafaya, torklu motoru kullanması eğlenceli. Fakat bu motor diğer özellikleriyle bu kalk-ve-git meselsinde zayıf kalıyor. Yol tutuşu kararsız olabiliyor, sert süspansiyonu en ufak tümsekleri bile saklamaktan aciz. Yumuşak selesi bile konforsuz bir sürüşünü örtbas edemiyor. Benzin göstergesi, eldiven saklama bölmesi ve zaman saati artı puanları. İş görür fakat maliyetini kurtarmaz.
Yamaha Cygnus X
Düzlükte son sürat : 102 km/s
Motorsiklet dünyasında Yamaha, Hondanın en büyük rakibidir. Fakat konu scooterlar olunca Yamaha, Cygnus gibi modelleriyle hiç bir varlık gösteremiyor. Mesafeler uzadıkça selesi ağrı yapıyor, diz mesafesi kötü, gidon hissi zayıf ve dönme kabiliyeti düşük. Motoru zayıf, fren hissi zayıf, manivelada hiç bir gelişme yok. Selenin altında bir kask için yer var, gösterge panelinde zaman saati ve sesli uyarı indikatörleri mevcut. Daha ucuz olan Honda Dylan daha iyi bir tercih.
Peugeot Speedfight 100cc
Motor hacmi : 100cc
Yokuş yukarı hız testi : 58 km/s
Üzerinde 100cc olduğunu gösteren etiketi görmeden Speedfight'a binin. Rakiplerinden 25cc daha az hacmi olduğunu farkedemezseniz sizi affederiz. 2 zamanlı motoru şehir içinde canlı fakat çok şeritli yollarda nefesi tükeniyor. Yol tutuşu sportif, virajlarda başarılı fakat işin konfor kısmı can çekişiyor. Ev-iş-ev amaçlı motor sürücüleri seleyi çok sert bulacaklardır. Zayıf dönüş çapı insanın canını sıkıyor, ayaklar için ayrılan yer de yetersiz. Küçük bir bagajı var fakat entegre güvenlik zinciri ve fiyatı ile mantıklı bir motor.
Honda Dylan
Yokuş yukarı hız testi : 67 km/s
Geçen yılki scooter testinde birinci seçtiğimiz Dylan, çekiciliğinden hiç birşey kaybetmemiş. Keskin frenleri süratli motoru hızla yavaşlatıyor, güçlü motoru şehir içinde çok zevkli bir kullanım sağlıyor. Çok şeritli yollarda motor biraz nefessiz kaldığı hissini veriyor fakat bu küçük sayılması gereken bir kritik. Virajlarda Honda'yı kullanmak kolay ve süspansiyonu tümsekleri emiyor. Sürüş pozisyonu harika. Diğer artı puanları; geniş sele altı bagajı, benzin göstergesi ve zaman saati. 125cc testimizin en başarılı ikinci scooter'ı.
Piaggio X9 125 Evolution
Test takımımızın favorilerinden olan X9, 2004 yılından beri bıçak altında. Daha keskin hatlar, gösterge paneli değişiklikleri, motordaki değişikliklerle daha da iyileştirilmiş. Evden işe - işten eve yolculukları biraz daha uzun mesafeli olanlar için tasarlanmış olan Piaggio X9, trafik kuyruklarından kolaylıkla sıyrılmanın iyi bir yolu. Ne yazık ki bütün haberlerimiz iyi değil. Motor güçsüz kalıyor, frenler eski versiyonunda da kötü olmasına rağmen düzelememiş ve rakiplerine göre zayıf. Ivır zıvır koymak için bir sürü cep, benzin saati ve zaman göstergesi puan toplamasına yardımcı oldu fakat fiyatı ve tepkisiz yol tutuşu aynı miktarda puan kaybettirdi.
Vespa Granturismo 125
Yokuş yukarı hız testi : 66 km/s
Grantursmo, klasik Vespa'nın retro bir uyarlaması. 60'ların stilini modern dokunuşlarla birleştiriyor. Güçlü motoru, Vespa'yı şehir içinde kullanması zevkli bir hale getiriyor. Yol tutuşu iyi, konforu mükemmel. Harika bir özelliği var, sele altı bagajı diğer motorlarda olduğu gibi anahtarlarla değil bir düğme ile açılıyor. Sele altında iki kask için yer var. Yüksek fiyatı Vespa'yı yarı yolda bırakıyor. Testimizin üçüncüsü.
Sonuç
Honda, 125cc kategorisinde ortalığı silip süpürüyor. Kilometreleri yiyip bitiren Pantheon, evden işe yolu uzun olanların hayatlarını kolaylaştıracak. Konforlu selesi ve mükemmel bagajı ile ilk sırayı kapıyor. Geçen yılın birincisi olan Honda Dylan, hala iyi bir scooter. Dylan ikinci sırayı alırken stil ve güç sahibi Vespa GT125 de üçüncü oluyor.
1 Honda Pantheon
2 Honda Dylan
3 Vespa Granturismo 125
Reklamlar
-
türkiyede böyle çalışma yapan arkadaşlar varmı ? Piyasadaki motorları alıp tek tek inceleseler bir firmaya bağlı olmadan ne iyi olur...
-
insaf speedfightın dönüş çapına gazla demişler, ben gidonu sonuna kadar döndürdüğümde motorun dengesini sağlamakta zorlanıyorum daha fazlasını hayal edemiyorum yani, olduğu yerde devrilir herhalde daha küçük çapta dönse Düzlükte son sürati de ben yazayım, 75 kiloluk halimle 95, eğilince 100.
-
Honda Beat testlerde bence berbat bir performans sergilemiş ama aslında
her zamanki hali ! !
-
Süper Moderatör (BBRR)
başlık nerdeise 1 yıllık ama süper bilgiler var içinde faydalı bilgilere taşımakta fayda var herkes yararlansın bu başlıktan ne alim diye soranlara işte cevap..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
bende scooter almayı düşünüyorum lütfen yardımcı olurmusunuz. 1. sırayı alan motoru görmek isterim.fiyat olarak benim alabileceğim 3.500 ytl lik motorlar. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
-
Teşekkürler.
-
safrane adlı üyeden alıntı
insaf speedfightın dönüş çapına gazla demişler, ben gidonu sonuna kadar döndürdüğümde motorun dengesini sağlamakta zorlanıyorum daha fazlasını hayal edemiyorum yani, olduğu yerde devrilir herhalde daha küçük çapta dönse
Düzlükte son sürati de ben yazayım, 75 kiloluk halimle 95, eğilince 100.
Sana dönüş çapı konusunda tamamen katılıyorum.Benim motorum 120 km sürate heran çıkıyo bende 75 kg'ım.Bu arada bu başlık gerçekten çok güzel paylaşım için teşekkürler
[COLOR="red"][B][I] 4 zamanlı --> ::144:: <-- 2 zamanlı (A rh 2TT)[/I][/B][/COLOR]
-
türkiyede böyle çalışma yapan arkadaşlar varmı ? Piyasadaki motorları alıp tek tek inceleseler bir firmaya bağlı olmadan ne iyi olur...
bunu bir şahsın yapması zor. bi dergi olsa ve reklam olarak bunu yapsa mesela motosiklet.net diye bi dergimiz olsa ve işin üstadı kişiler tarafından firmalara gidilip durum anlatılsa hem reklam (ki işin içinde reklam olacaksa kimse hayır demez. altı üstü 1 saat motorlarını kullandırtacaklar o kadar) olsa markalar için hem alacak olanlar için bilgi olsa kıyaslamalar bölümünde fena olmaz dı ne dersiniz
As technician As Possible
-
bençe de türkiyede böyle testlerin olmaması büyük eksiklik.bu testte keşke yamaha bvs de olsa.
bu arada bu testlerde benim terçihim speedfight.2hiç binmedim ama görüntüsü yeter benim için isterse hiç dönüş çapı olmasın
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Honda Beat testlerde bence berbat bir performans sergilemiş ama aslında
her zamanki hali ! !
sanirim beat teste girdigini anlayinca stres yapti kendine
-
kardeş saol bilgiler için ama genelde büyük motorlarla ilgileniliyor bu aralar
-
Bence bu listeye agility de katmaları gerekirdi eminim hepsinden iyi çıkardı...
-
speet fıght 2 verilen paranın hakkını veren bir motor yol tutusu süper frenler mükemmel kalkıştaki hızı gayet iyi bendede var o canavardan birtane bence alkışlanacak bir scooter
-
iide nasıl bi yokuştaki hızı bu motrların???bnmde speedfight2 war yokuşta dursam tekrar akalksam o hıza ulaşırım hemen... frenler ataklık ve görünüş bakımından süper motor...direksiyon dönüşüde gayet ii dediğiyle alakası yok...sadece sele problemi war dediği gibi çok konforlu deil...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler