Scooter motor boğulma, tekleme sorunu
-
Selamlar, kymco dink 200i marka model scooter motosiklet kullanıyorum yaklaşık 3 aydır devam eden yüksek devir de tekleme boğulma akabinde egzozdan çat çat alev atma sorunu yaşıyorum. Özellikle 70 80 km hızlarda yapıyordu bu sıralar 90 100 km hız ile giderken de yapıyor. 1 ay önce motor kısmı dağılmıştı tekrar topladık o sıra düzelmişti sonra radyatör ile ilgili bir arıza dan piston sekman yemiş piston sekman değişti yine eskisi gibi teklemeye başladı. Özellikle yağmurlu hava da 30 km hızı geçemiyorum acayip tekliyor. İnternette falan çok aradım motor tamircilerine sordum bilen eden yok :')
Reklamlar
-
Aklıma yakıt filtresi, hava filtresi geliyor ama ateşleme ile ilgilide bir problem olabilir. Üstatlar gelir yardımcı olur birazdan.
-
Motor en son açıldığında üst kapak kapakçıya gitti mi? Sente veya supap sorunu olabilir. Birde motoru iki defa açıp toplayan kişi aynı kişi mi farklı kişiler mi?
-
Buji piposu çatlak olabilir mi?
-
Tekleme yağmurda daha belirgin oluyorsa buji kablosu yahut bobinde izolasyon sorunları olabilir , yüksek devirdeki kesiklikler de bobin arızasına işarettir , boğulma diye tabir ettiğin eğer kontak kapamış gibi motor stoba doğru gidiyorsa yakıt beslemede sorun vardır , bujiyi söküp önce porselende çatlak varmı kontrol edin sonra tırnak aralığını 0,40 mm ye kadar daraltıp takın , bobinde veya kablolarda sıkıntı varsa ve geçici süre düzelme yaşarsan arızayı teşhis etmiş olursun..
-
Evet aynı usta açıp topladı
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------
Şansıma aynı marka model scooter ı olan iyi bir insan ile denk geldim motorunu benim tamirciye bıraktı. Her parçayı denedik. Sorun benzin pompasında çıktı. Aylardır bulamadığımız sorundu valla nasıl sevindim anlatamam cevaplar için çok teşekkürler , güzel insanlar 🙏
-
Mutluluğum çok sürmedi bir ara yağmur yağmıştı bugün. İş çıkışı eve giderken yine 70 80 km hız da 2 3 kere tekledi 😭😭 yağmurlu hava için ateşleme bobini mi buji mi bişey demişti usta umarım ondandır sabah anlaşılır 🤦🏼
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:51 ----------
Evet sadece yağmur da gitmeme sorunu ile karşı karşıyaym :')
-
Reylucy adlı üyeden alıntı
Evet sadece yağmur da gitmeme sorunu ile karşı karşıyaym :')
Hocam Bujilerin su alırsa tekleme doğrudur. Fakat bujiler yağmurdan su almaz normalde. Su birikintisinden geçmen gerekir vs. ama scooter'da nereden girer? İncelemek lazım.
-
Sorun benzin pompasiydi çıkma bir pompa ile değiştirdik duzelmisti 3 gün çok rahat gittim geldim 300 km yaptım. Fakat bugün iş çıkışı yine 70 km hızlarda teklemeye boğulmaya egzoz patlatmaya başladı. Deli olcam ya
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)