Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Suzuki İnazuma katalizör zırıltısı çözümü resimli anlatım.

REKLAM ALANI
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Arkadaşlar hepinize selamlar. Yaklaşık 2,5 ay kadar önce bir inazuma almıştım.Kafama takılan ama vakit olmamasından el atamadığım bir sorun vardı. Katalizör zırıltı cırıltı şırıltı adına artık her ne derseniz ama aşırı rahatsız edici bir ses yapıyordu.Üstelik ne zaman olacağıda belli değildi. Bazen soğukken bazen ısınınca bazen de sürekli ve değişik sesler. Hep aynı ses değildi yani.

Tüm inazumalarda bunun olduğunu duymuştum ama görsel olarak hiçbir bilgiye ulaşamadım. V lafım malıma geçer dedim bozarsak ta bana yaparsam da deim ve daha önce içini hiç göremediğim katalizörü parçalamaya karar verdim.

Ancak şunu belirtmeliyim ki içi benim düşündüğüm gibi değildi çok daha sağlam bir yapı vardı ama hepsinin kısa sürede bu hale gelmesine sebebin yapılan kaynakların azlığı ve kalitesiz olduğu gün gibi ortadaydı.Tamam bazı yerlerde kaynak bazı yerlerde sac çatlamış yarılmıştı ama bazı yerlerde ise kaynak sadece görüntüden ibaretti.Yani iki sacın birinde kaynak var ama diğeri boşta kaynak metali eritememiş kaynayamamış. Kısaca katalizör ikiye ayrıldı kel göründü..

Önce arkadaki iki susturucuyu sökmemiz gerekiyor.

sadece lambda sensörünün fişini çıkarmak için motorun sol tarafını parçalattıran japon mühendislere selamlarımı ilettim.

katalizör grubunu elimize aldık.

inox yani ince taş ile altlı üstlü kestik.

çıkan görüntü fenaydı..

ikiye ayrılıverdi

puntalı yerleri komple kaynattım çepeçevre döndüm.

mevcut yalıtıma ek olarak 1800 dereceye dayanıklı battaniye ile takviye ve kapatmaya geçtik.

sonunda bitti ama stress benide bitirdi.. ses kalmadı motor kendine geldi.
    yapmak isteyenler çekinmesin yapsın yaptırsın. o sesi çekmeye değmez kesinlikle...
    tommygun, espresso, Ercument ve 6 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Eline sağlık.
    insanın elinden iş gelmesi ve alet edevat olması ne güzel.
    Bu işi para döksen bir ustaya böyle düzgün yaptırman zor.

Motosikleti
    Teşekkürler. Birde argon kaynağım olsaydı bak sen o zaman kaynaklara..
    Rutil elektrod ile olacak olan bu..
    cbr1100 xx ve espresso bunu beğendiler.

fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(o)
    Elinize sağlık. Detaylı anlatımlı ve fotoğraflı d.i.y veya proje konularına oldum olası hastayımdır. Techturkey den az araba projesi konusu okumadım. Hastalık resmen.

Motosikleti
    Alıntı fb__ömer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık. Detaylı anlatımlı ve fotoğraflı d.i.y veya proje konularına oldum olası hastayımdır. Techturkey den az araba projesi konusu okumadım. Hastalık resmen.
    Teşekkür ederim.
    Burada resim paylaşmak anlatmak inan yapmaktan daha zor.
    En kısa sürede bir kameraman tutmalıyım anlatarak yaparım.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Bravo, elinize sağlık.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En çok öğrenmek istediğim şeylerden biridir kaynak yapmak. Özellikle gazaltı kaynağı öğrenmeye merakım var ama ne yer var ne ekipman var ne de zamanım var.

Emekli oluncaki olabilirseki projelerimden biri aluminyum kaynak yapmayı öğrenip metal bir tekne yapıp onu dünya turu yapacak gibi donatıp sonra bir koyda demirleyip gölgeliğin altında soğuk biramı içmek. Dünya turuna çıkıcam diyeceğimi sandınızsa yanılıyorsunuz, artık turizm sayesinde dünyanın her yeri birbirine benziyor, gerek yok, fazla turistik olmayan, karaya çıktığımda bira bulabileceğim, ucuz bir yerde bir koyda demirlesem belki yılda bir oradan çıkıp başka koya geçerken yelken açcam, bir depo mazotu bir yılda bitiremesem bana yeter. O zamanki yaşlanmış halimde fazla bile.

Motosikleti
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bravo, elinize sağlık.
    Teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:39 ----------

Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En çok öğrenmek istediğim şeylerden biridir kaynak yapmak. Özellikle gazaltı kaynağı öğrenmeye merakım var ama ne yer var ne ekipman var ne de zamanım var.

Emekli oluncaki olabilirseki projelerimden biri aluminyum kaynak yapmayı öğrenip metal bir tekne yapıp onu dünya turu yapacak gibi donatıp sonra bir koyda demirleyip gölgeliğin altında soğuk biramı içmek. Dünya turuna çıkıcam diyeceğimi sandınızsa yanılıyorsunuz, artık turizm sayesinde dünyanın her yeri birbirine benziyor, gerek yok, fazla turistik olmayan, karaya çıktığımda bira bulabileceğim, ucuz bir yerde bir koyda demirlesem belki yılda bir oradan çıkıp başka koya geçerken yelken açcam, bir depo mazotu bir yılda bitiremesem bana yeter. O zamanki yaşlanmış halimde fazla bile.
    1986 dan beridir kaynak yaparım. Bence en rahat en kolay kaynaktır gazaltı. Tetiğe bastığın sürece devam edersin.
    Öğrenmek için zorlanacağını sanmıyorum,her kaynakta olduğü gibi özellikle eriyiği görme konusundaki tüyoları kaparsan rahat yaparsın. Kolay gelsin şimdiden,teknede baliğa çıkmak için eşlik ederim.
    espresso bunu beğendi.
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tebrikler muhterem....

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

Selamun aleyküm samet..Benim RAHMETLİ baba mesleği soğuk demircilik ve doğrama.../5 yıl çalışmışlığım var mecburen ..İşi bilmek ve yapmak çok güzel....
    tommygun bunu beğendi.
    Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....

Motosikleti
    Alıntı cbr1100 xx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tebrikler muhterem....

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

Selamun aleyküm samet..Benim RAHMETLİ baba mesleği soğuk demircilik ve doğrama.../5 yıl çalışmışlığım var mecburen ..İşi bilmek ve yapmak çok güzel....
    Ve aleyküm selam abim... senelik izine çıktım bir yere gidemeyeceğim kendime iş çıkarmalıydım.
    Geçen hafta da bir activa 100 söküp krankı değiştirdim. Terapi gibi geliyor bana..

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------

Kendin pişir kendin ye konularının goygoy konuları kadar rağbet görmediğini biliyordum ama bu kadarınıda beklemiyordum açıkçası.
    Sadece bu modele has değil bir çok modele hatta otomobile bile uyarlanabilecek (ki onu da yaptım zamanında,çok bir farkı yoktur) bir konuda üstüne basarak söylüyorum kendimin değil teknik bir konunun çoook az birkac kişi istisna olmak şartıyla kimse tarafından ilgi görmemesi nerelere bağlanabilir bilemedim.

Pazartesi 2007 model bir activa 100 söküp dağıtıp tamamen parçalayarak,krank değiştirmiştim. Onu da daha detaylı fotoğraflamıştım konu açarım diye ama bilgisayar başında resim yüklemeye yazı yazmaya anlatmaya çalıştığım zamana yazı k,hiç gerek yok diye düşünüyorum artık.

Demekki herkes herşeyi zaten biliyor niye anlatıyorum ki değil mi? Yarın arıza teşhis tamir onarım konusu açanlara da yazmazsam zaten herkes biliyordur diye düşündüğüm içindir.
    Dediğim gibi kendi adıma asla değil ama teknik bilgi adına çok üzgünüm. Goygoy kadar kıymetsiz olmamalıydı.. Yazık oldu konuya...
    espresso bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)