Motosiklet marş kavrama sorunu
Reklamlar
-
Selamlar arkadaşlar
1 hafta önce motoru topladım ilk 3 gün güzel marş aldı ama şimdi marş verdiğimde boşta dönüyor . Araştırdım ama kimisi marş rublesi diyor kimisi marş motoru diyor. Marş rublesini kontrol ettiğimde bir yöne doğru boşta dönüyor bir yönde kavrama için kitliyor ve marş motoruna baktığımdada kömürler yaprak gibi incecik kalmıştı(Zaten değiştirmek için bahane arıyordum). Marş kitlemesini arızalı mı değil mi anlamak için bir yöntem var mıdır ? Değerli bilgilerinizi eksik etmeyin 😀
Reklamlar
-
İki ihtimal gozukuyor.mars rublesi donunce mars motorunun dislisini dondurur.ya mars rublen bozulmus yada mars rublenin mars motoruna giden dislisi bozuk yadda mars motorunun mars rublesine bagli disli bozuk.uc ihtimal oldu ama sokulerek inceleme yapilir ancak
-
Aslında motoru söktüm rubleyi söküp kontrol ettiğimde motorun çevirme yönüne doğru normal dönüyor diğer tarafa (geriye doğru) çevirince boşta dönüyor normal olması gereken bu oluyor dimi bir tarafa kitleyip diğer tarafa boşta olması gerekiyor
-
Hocam şu konuya bir göz atıver...
Benzer bir şeyi bir süredir yaşıyordum. Ustaya götürmeye falan niyetlenmiştim. Benim arızanın çözümü çok basitmiş. Belki senin problemin de bununla alakalıdır.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post4678748
-
Ugur S. adlı üyeden alıntı
Aynı sorun aslında ama scooterda debriyaj olmadığından marş motoru ve kitlemesini kontrol edicem çıkma vs. bulabilirsem tşk ederim aynı sorun aslında
-
Scooter ise marş kavramasını alıp çalışma mekanizmasını güzelce gaz yağı veya benzinle temizleyip, kurutun ve ardından içine biraz dişli yağı damlatıp elle alıştırıp geri takın. Sorun çözülecektir. Devam ediyorsa ilgili parça değişir. Bunu değiştirirken karşılığındaki marş dişlisini de iyice kontrol edin, en ufak bir belirtide onu da değiştirin.
Eğer ki vitesli bir motosiklet ise marş rublesi, yani kavramasının çalışıp çalışmadığını her zaman elle çevirip anlayamazsınız. Sorunu belli bir yük altında yapıyor olabilir. Marş kavramasını ve karşılığını söküp birbirlerinin çalışma yüzeylerini dikkatlice kontrol etmeli, Set-iz yapmışlarsa değişmelisiniz. Aksi halde yağı tamamen temizleyerek yağsız ve ardından motorda kullandığınız yağdan bir iki damla damlatarak denemelisiniz.
Marş rublesi sorunlu ise motor marş yapar ancak marş motoru boşa dönüyor hissini alırsınız. Eğer ki marş esnasında bir takılma, marşta isteksizlik veya marş yapmama gibi bir durum varsa o zaman marş motoruna yönelebilirsiniz. Kömürler bittiyse zaten değiştirmelisiniz, ama bu durum rublede sorun varsa düzelmeyecektir. Sadece rubleyi değiştirip karşılığını değiştirmezseniz de sorun büyük ihtimal ya devam eder ya da çık kısa sürede tekrarlanır.
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Scooter ise marş kavramasını alıp çalışma mekanizmasını güzelce gaz yağı veya benzinle temizleyip, kurutun ve ardından içine biraz dişli yağı damlatıp elle alıştırıp geri takın. Sorun çözülecektir. Devam ediyorsa ilgili parça değişir. Bunu değiştirirken karşılığındaki marş dişlisini de iyice kontrol edin, en ufak bir belirtide onu da değiştirin.
Eğer ki vitesli bir motosiklet ise marş rublesi, yani kavramasının çalışıp çalışmadığını her zaman elle çevirip anlayamazsınız. Sorunu belli bir yük altında yapıyor olabilir. Marş kavramasını ve karşılığını söküp birbirlerinin çalışma yüzeylerini dikkatlice kontrol etmeli, Set-iz yapmışlarsa değişmelisiniz. Aksi halde yağı tamamen temizleyerek yağsız ve ardından motorda kullandığınız yağdan bir iki damla damlatarak denemelisiniz.
Marş rublesi sorunlu ise motor marş yapar ancak marş motoru boşa dönüyor hissini alırsınız. Eğer ki marş esnasında bir takılma, marşta isteksizlik veya marş yapmama gibi bir durum varsa o zaman marş motoruna yönelebilirsiniz. Kömürler bittiyse zaten değiştirmelisiniz, ama bu durum rublede sorun varsa düzelmeyecektir. Sadece rubleyi değiştirip karşılığını değiştirmezseniz de sorun büyük ihtimal ya devam eder ya da çık kısa sürede tekrarlanır.
Teşekkür ederim bu bilgi için söküp birde öyle deneyip yazıcağım bilgiler için hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)