selam arkadaşlar rks blazer 50 ile aranızdayım. kendim otomobil tamircisiyim aynı zamanda memurum
sizlere bir soru sormak istiyorum. motoru 2. el olarak satın aldım motor 3-4 ay yatmış aldığımda çalışmıyordu ateşleme zayıftı tüm ateşlemeyi değiştirdim karbüratörü temizledim zor güç çalıştırdım motoru daha önceden motorum olmadığından farketmedim ki motorda kompresyon yok. hatta karbüratöre hava basar gibiydi. bu arada motor zar zor çalışıyor aklıma sübap ayarı geldi baktım emme sübabı çok sıkı neyse sübapları ayarladım motor kendine heldi hava ayarı felan tamam tek seferde marş alıyor motor ancak sorun şurada ki
-motora marş yaparken kesiklik yapıyor sıkıştırma zamanında zorlanıp öyle marş vuruyor sonuçta çalışıyor ama çalışırken sıkışıyor bujiyi sökünce sorun yok kompresyona binmediğinden tıkır tıkır marş vuruyor.
-kompresyon mu fazla dicem ama zaten olması gerekiyor
-satan arkadaş 100cc ye çevrilmiş dedi ama ben 80 cc dir diye tahmin ediyorum acaba gerçekten 100cc de marşın gücü mü yetmiyor
-akü takviyeyle felan denedim aküde sorun yok keza ayak marşıylada sıkışıyor kompresyon çok fazla gibi emmeyi biraz sıktım az bi düzelme oldu ama yinede marş yaparken tutukluk yapıyor acaba nerede yanlış yaptım
-ilk aldığımda marş normal vuruyordu ancak emme sübabı açık kalıyordu ve kompresyon yoktu
-marş motorunun bakımını da yaptım bu arada
anlayan arkadaşlar yardım edebilirler mi?