Scooter için alternatör fan kapağına yönlendirici ek kapak deneyen var mı?
Reklamlar
-
Selam, malum hava soğutmalı scooterlerde alternatör fanı ile motor bloğu da soğutulmaya çalışılıyor. Motor önden direkt rüzgar almıyor. Adı geçen fanın üzerine yönlendirici ekstra bir kapak deneyen oldu mu yada fikriniz nedir?
Reklamlar
-
Gerekseydi mühendisi yapardı diye düşünüyorum.
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Gerekseydi mühendisi yapardı diye düşünüyorum.
Çok mantıklı.
En iyi motor: en çok işini görendir.
-
zamanında kullandım görselden ibaret hoşuna gidiyorsa tak yoksa salla , scooterın yağ sıcaklığını ölçüyordum ufak bir göstergeyle hiç bir düşme çıkma olmadı bende soğumaya etkisi olursa ne ala demiştim ama daha çok görüntüden dolayı almıştım açıkcası
-
berk_cglr adlı üyeden alıntı
zamanında kullandım görselden ibaret hoşuna gidiyorsa tak yoksa salla , scooterın yağ sıcaklığını ölçüyordum ufak bir göstergeyle hiç bir düşme çıkma olmadı bende soğumaya etkisi olursa ne ala demiştim ama daha çok görüntüden dolayı almıştım açıkcası
Demek ki bir etkisi olmuyormuş. Motosiklet için değil ama araba için böyle bir şey düşünüyorum. Benim külüstürün ön kaputta hava girişi var. Aracın soğutma performansı pek iyi değil. Yüksek sıcaklarda klima açıkken bir de yokuşa vurursam hararet yükseliyor. Soğutma suyunu değiştirdim. Antifirizi yeniledim. Şimdi merakla yaz mevsimini bekliyorum. Motor kaputundaki hava girişine bir yönlendirme aparatı yaptırabilsem daha çok hava girişi olur. Bunun motorun serinlemesine katkısı olur mu sorusu kafamda dönüp duruyor
-
AzÇok adlı üyeden alıntı
Demek ki bir etkisi olmuyormuş. Motosiklet için değil ama araba için böyle bir şey düşünüyorum. Benim külüstürün ön kaputta hava girişi var. Aracın soğutma performansı pek iyi değil. Yüksek sıcaklarda klima açıkken bir de yokuşa vurursam hararet yükseliyor. Soğutma suyunu değiştirdim. Antifirizi yeniledim. Şimdi merakla yaz mevsimini bekliyorum. Motor kaputundaki hava girişine bir yönlendirme aparatı yaptırabilsem daha çok hava girişi olur. Bunun motorun serinlemesine katkısı olur mu sorusu kafamda dönüp duruyor
Eğer arabanın ön tarafına fan takabilirseniz mutlaka faydası olur en azından durduğu yerde o fanı devreye sokup sıcak havaya transfer ettirebiliesiniz, birde önemli olan şeylerden biride termostat eğer yazlık varsa takabilirsiniz.
-
berk_cglr adlı üyeden alıntı
Bizzat deneyimleyerek yapmış olduğunuz yorum ikna edici. Teşekkürler.
AzÇok adlı üyeden alıntı
Sizinkisi gibi sorunlu soğutma sistemlerinde ek bir fayda umulabilir belki. Ancak sıkıntısız sistemlerde extra bir fayda beklememek gerektiğini öğrendim ben yukardaki yorumlardan.
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Eğer arabanın ön tarafına fan takabilirseniz mutlaka faydası olur en azından durduğu yerde o fanı devreye sokup sıcak havaya transfer ettirebiliesiniz, birde önemli olan şeylerden biride termostat eğer yazlık varsa takabilirsiniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler