Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Conta - kendin yap, kendin kes.

REKLAM ALANI
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Aşağıdaki videoda motosiklet motoru için, basit, ucuz, conta kesimi anlatılmış.

Daha önce benzer video paylaşımı görmedim.
    Varsa eğer, bu başlık silinebilir..
    .

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Zor olan silindir kapak contasıdır , diğer yerlere bir makas yeter..

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Kilingirit contayı nerde bulabilirim birde bunun bana maliyeti ne olur? 100 lük Cg bloğuna sağ ve sol kapaklarını sökücem biri debriyaj değişimi için öbürü kontrol için, küçükten terletmeker yapıyordular hem bahane ile değişmiş sağlamlaşmış olur.

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kilingirit contayı nerde bulabilirim birde bunun bana maliyeti ne olur? 100 lük Cg bloğuna sağ ve sol kapaklarını sökücem biri debriyaj değişimi için öbürü kontrol için, küçükten terletmeker yapıyordular hem bahane ile değişmiş sağlamlaşmış olur.
    Karaköyde hırdavatçılarda görmüştüm.

Motosikleti
    Xpulse 200t
    E-ticaret sitelerinde var.
    Aşağıdaki link sadece bir örnek.

http://www.pttavm.com/klingrit-levha...YaAnOwEALw_wcB
    Motoseverrr bunu beğendi.

f0cus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 700CL-X SPORT
    Lazer kesim sektöründe çalışırken,
    0 Conta getirirlerdi.
    Paketten açmadan çizer 2-3mm sacdan keserdik. Özellikle off-road yapan kişiler yada ustalar getirirdi.

Konuyu görmüşken merak ettim acaba performans felan mı sağlıyor ki

Motosikleti
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    E-ticaret sitelerinde var.
    Aşağıdaki link sadece bir örnek.

http://www.pttavm.com/klingrit-levha...YaAnOwEALw_wcB
    Peki gidip kestirsemmi daha uyguna gelir yoksa kendim alıp mı yapsam, sade 1 kapağı yapmaya karar verdim maliyet konusunda hangisi mantıklıysa onu yapmak isterim.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Peki gidip kestirsemmi daha uyguna gelir yoksa kendim alıp mı yapsam, sade 1 kapağı yapmaya karar verdim maliyet konusunda hangisi mantıklıysa onu yapmak isterim.
    Debriyaj kapak contasını 25-30 liraya keserler dostum yok malzemesiydi yok kesmesiydi uğraştığına değmez , ha bulunduğun yerde sanayi sitesi yoksa o kapağa klingrit şart değil kalınca bir kartondan kes inceden bally sür yapıştır gitsin..

Motosikleti
    Xpulse 200t
    CG100 motor için kestirmekle uğraşmaya değmez.50 liraya motorun tüm contalarını takım halinde satıyorlar.

CG100 conta takımı diye arat googleda.

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir de düzgün olsun istenirse nokta zımba takımı almak lazım. Orta hallisi 100-150 TL civarıdır. Dandikleri iş görür mü evet ama ne kadar?

Motosikleti
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Debriyaj kapak contasını 25-30 liraya keserler dostum yok malzemesiydi yok kesmesiydi uğraştığına değmez , ha bulunduğun yerde sanayi sitesi yoksa o kapağa klingrit şart değil kalınca bir kartondan kes inceden bally sür yapıştır gitsin..
    Cg de olsa kaliteli olmasını istiyorum biraz o konuda takıntılıyım malesef genel olarak o motosiklette kaliteli parçalar kullanmayı özen gösteriyorum yakın zamanda deposunu boyayacağım ve o boyayı çoğu mükemmel pürüzsüzlükte ve su tutmayan bir şekilde yapacağım takıntılıyım elimden geldiği kadar kaliteli olmasını istiyorum .

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------

Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CG100 motor için kestirmekle uğraşmaya değmez.50 liraya motorun tüm contalarını takım halinde satıyorlar.

CG100 conta takımı diye arat googleda.
    Evet varlar ama bunun kapak yapısı farklı bunun debriyajı diğerleri gibi yatık değilde dik konumda pek bilinmedik marka olunca parça uyuyormu uymuyormu bilmiyorum (alt takım bu/moto) ama sannedersem Ramzey Karaca 100 ile uyumlu gibi duruyor conta setide 42 tl onu sipariş verdim uyumlu değilse açmadan geri yollarım.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    ....Cg de olsa kaliteli olmasını istiyorum biraz o konuda takıntılıyım malesef genel olarak o motosiklette kaliteli parçalar kullanmayı özen gösteriyorum yakın zamanda deposunu boyayacağım ve o boyayı çoğu mükemmel pürüzsüzlükte ve su tutmayan bir şekilde yapacağım takıntılıyım elimden geldiği kadar kaliteli olmasını istiyorum....

Motorunun modelini küçümsediğim için karton tavsiyesi yapmadım biraderim , yanlış anlaşıldıysa kusura kalma , ben yıllar yıllar evvel okyanusun ortasında 100bin Usd lik şanzumanı kartondan conta kesip üzerinede yağlı boya sürüp topladım , belkide hala çalışıyordur..

depoyu pürüzsüz boyamak istiyorsan macun dolgu zımpara yapmalısın , sana bir tavsiye daha ; suyla zımpara yapma ;)
    Motoseverrr bunu beğendi.

Motosikleti
    Motorunun modelini küçümsediğim için karton tavsiyesi yapmadım biraderim , yanlış anlaşıldıysa kusura kalma , ben yıllar yıllar evvel okyanusun ortasında 100bin Usd lik şanzumanı kartondan conta kesip üzerinede yağlı boya sürüp topladım , belkide hala çalışıyordur..

depoyu pürüzsüz boyamak istiyorsan macun dolgu zımpara yapmalısın , sana bir tavsiye daha ; suyla zımpara yapma ;)
    Biraz yanlış anlamışım kusura bakmayın , peki neden suyla zımpara yapmamayı tavsiye ettiniz, kimi zaman hep öyle yaptım bir sıkıntısını görmedim ve pürüzsüz olmasını istediğim için en düşük 600 lük zımpara kullanıyorum bilmiyorum yanlışlarım olabilir tecrübeleriniz benim için altın değerinde .

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Dolgu su emer kurudukça üzerine attığın boyayı esnetir portakal kabuğu görüntüsü verir..
    Motoseverrr ve fazil bunu beğendiler.

Motosikleti
    Dolgu su emer kurudukça üzerine attığın boyayı esnetir portakal kabuğu görüntüsü verir..
    Abi ben sadece göçük olan yere çelik macunu çekicem diğer yerlere araba kaporta tamir ederken kalan boyam vardı onu denemelik attığımda (Sadece 600lük zımpara kullanmıştım) mükemmel pürüzsüzlük olmuştu ve portakallanma olmamıştı, ama verdiğiniz bilgi için minnettarım.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)