çok tşk. gerekli ve merak edilen bir konuydu benim için.
Hep aklıma takılırdı bu oktan meselesi bilgilendirme için çok teşekkürler bu siteyi seviyorum ben yaa her gün yeni bir şey öğreniyoruz harikasınız
Peki birde bazı istasyonlarda katılı kurşunsuz 95 var bunun anlamı nedir ? motosiklete bundan alsak ne olur fiyatı biraz daha uygun.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
kendini bizleri bilgilendirmek için yormuşsun
eline koluna sağlık...
UÇURUMUN KENARINDA OLSAN BİLE SIRF HAYATA GICIKLIK OLSUN DİYE GÜLÜMSE
Çok teşekkürler. Her benzinciye girişimde kafama takılan soruların cevabı oldu bu. Pompacının hepsi aynı be abii demesi tatmin etmemişti...
Youtube : Burax Yolda
Mototaş Aş. çalışanı
Çok harika bir açıklama ve anlatım
hatta, Alman Motosiklet dergisi Motor Sport, Suzuki DL 650 de Normal Benzin kullanılır diyor!
evet 95 oktan kullanın ve mutlu olun gitsin.
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
sagolsın verdiyin bilgi için ellerine saglık
süper benzın le v e 95 oktan ıle devır kadranı 11 bın devır olan motorum 8000 devırde nazlanırdı 97 oktan attım 9500 10000 devıre cıkıyor buna ne demelı
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
Oncelikle verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim .bu konuyu bilenlerden biriydim ama bu kadar enine boyuna degil .bizleri bilgilendirdin tekrar tesekkur.
fakat uzun sureden beri merak ettigim bi konu vardi, beni bu kopnuda aydınlaırsan sevinirim:isvec te yasıyorum .Burada bazı arabalar flexifuel adi altinda cikiyor vede 85 oktan metanolda kullanbilyor yada 95-98-100 hepsini kullan biliyor .Vergileri daha dusuk cunki etonol daha temiz ekzoz emisyonuna sahip .bukadar bilgm var ama teknik olarak beni aydınlatırsan memnun olacagım.
not:vergileri cok ucuz oldugundadan flexifuel bi arac almayı dusnuyorum .
simdiden tesekkur ederim
SANIRIM BÜTÜN BÜYÜ RÜZGARDA GİZLİ..
güzel ve bilgilendirici bi yazı olmuş elinize sağlık.
Bende 1600cc arabama 97 oktan çıktıktan sonra bu benzini almaya başladım. Kaliteli ve performanslı bi benzin kullandığımı düşünerek mutlu oluyordum. Tabiki psikojik bi mutluluktu bu Gerçek anlamda hissedilir hiç bir performans almadım araçtan. Hatta az daha km yapmaya başladım. 1 depoda yaklaşık 50km daha az. Bi zaman sonra (sanırım depodaki 95-97 oktan karşımı bitipte tamamen saf 97 oktan kaldıktan sonra) araç vuruntu yapmaya başladı. ateşleme sisteminden kaynaklandığını düşünerek. Bujileri ve distiribitörü kontrol ettirdim fakat bi sorun yoktu. Saolsun babama anlatınca konuyu hangi benzini kullandığımı sordu. ( tecrübelidir bu konularda kendisi ) dedim 97 oktan. Oda dediki derhal değiştiriyorsun benzinini. 95 oktan dan şaşma. Niye bilip bilmediğin benzinleri kullanırsın diye bide azar işittik Herneyse tekrar 95 oktan kullanmaya başlayınca düzeldi sorun. Gerçektende piyasadaki standart araçlara yaramıyor yüksek oktan.
çok şükür biri gerçekleri söyledi, benim dilimde tüy bitmişti artık otomobil kullanan arkadaşlarımla bu konuyu tartışırken
teşekkürler memin1857
[B][I]Dediklerim bazen ters gelir, olabilir hayat herkeze ders verir[/I][/B] ::exclaim:
milleti düdüklüyolardı az al çok bas az yaksın çok kaçsın diye tabi bu laflardan sonra psikolojik olarak direk atkileniyor zaten insan///nokta bitti işte kazık yemekten başka bişey değil çok yararlı ldu teşekkürler...
Neden 92-93 oktan satmıyolar piyasadaki çoğu araç buna uygun benim motosikletimin kullanım kılavuzundaa 92-93 öneriyo 95 demiyo anlamıyorum her araç performans olucak değil ya
1999 mz251 imle (2t) aldıgım 97 oktan benzin 95 oktana gore en az en az 2 katı daha hızlı bitiyor. birkaç hafta denedim. performansta cok az artış gordum gibi ama banada oyle geliyor gelebilir. her benzin aldıgımdan sonra biraz daha iyi gidiyor zaten boş depoya göre..
Now the world is gone. Im just one.
aLıyosun yüksek oktanLı benzin Çok kaçıyo diyodum ee hakaten çok kaçıyomuş oktanı düşüreLimde artIk çOk kaçmasIn ) ( ne yöne doğru kaçıyosa )
:off ne safmışım smiLesi:
Kafa FLY
Görüntü FLU
Hayat FREE
Benzin konusunda kafamı takılanları çok iyi yanıtlamışsınız çok teşekkür ederim.
Evet tekrar tekrar okumanın - okutmanın faydalı olacağı bir başlık bu.
bu faydalı açıklama için teşekkürler.pazarlamada reklamın heleki böyle beleş reklemın faydası çok fazla,dilden dile abii süper kaçıyo lafı dolaştıkca şirketlerin ekmeğine bal sürülüyodu..
teşekkürler arkadaşım. gercek anlamda faydalı bir topic olmuş. öyle sanıyorum ki bir çok motosiklet tutkunu arkadaşımızın işine yarayacaktır. en azından ben artık 97 almıcamm
ellerine sağlık tekrar teşekkürlerr
4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIRR. DeLi RüZgArr.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)