Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Egzozdan gelen sıvı

Motovento
    REKLAM ALANI
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Merhaba ,

Son derece tecrübesiz olduğumu sanırım bir çoğunuz artık biliyordur .Sorduğum soruya muhtemelen normal diyeceksiniz ama mantığını anlamak için sorucam

Motosikleti park ettiğimde bazen 1 su bardağının yarısına yakın su çıkıyor .İlk defa gördümde ve tedirgin oldum motorun altına bakınca egzoza bir delik açmış yapan mühendis demekki bunun olmasını bekliyormuş motorum ns160 yağ soğutmalı bir motor.Yağ seviyesi min ile max arasında görünüyor baktığımda henüz 550 km yol yaptım.Bu sıvı kokmuyor kaygan da değil yağ veya benzin değil diye düşünüyorum.

Fotoğrafları küçültemediğim için özür dilerim.

Bir de bu arka tekerdeki 15 gram kurşun sökülmüş ben bunu yapıştırıcı ile yapıştırdım.Düştüğünde 70 80 km hızda ciddi bir sorun yaratır mı .Teşekkürler

Mantığını anlatanlara şükranlarımı sunarım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW1200GS/PiaggioMedley/SymNHX125-Jet14
    Egzozdan çıkan sıvı H2O dur yani bildiğimiz su , benzin tutuştuğunda çeşitli gazlarla beraber su buharı da açığa çıkar , soğuk havalarda gözle görebilirsin , yoğuşma nedeniyle egzozda da birikir o delikten tahliye edilir herşey yolunda..70 km civarı balans pek hissedilmez 100 km/s den sonra etkisi bariz hissedilir..
    tecrube0 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Egzozdan çıkan sıvı H2O dur yani bildiğimiz su , benzin tutuştuğunda çeşitli gazlarla beraber su buharı da açığa çıkar , soğuk havalarda gözle görebilirsin , yoğuşma nedeniyle egzozda da birikir o delikten tahliye edilir herşey yolunda..70 km civarı balans pek hissedilmez 100 km/s den sonra etkisi bariz hissedilir..
    Su olduğunu düşündüm ama emin olamadım çünkü musluktan akar gibi aktı birden

Teşekkürederim mesajınız için .

Motosikleti
    falcon flash 100
    Egzoz civarında hava dışarıdan daha sıcak olduğu için daha çok şu taşır. Soğudukça taşıyacağı su miktarı azalacağı için su yoğunlaşır.

Sabahları ekmek kızartıp masaya koyduğun zaman ekmeği kaldırdığında altında su olduğunu göreceksin.
    tecrube0 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Egzoz civarında hava dışarıdan daha sıcak olduğu için daha çok şu taşır. Soğudukça taşıyacağı su miktarı azalacağı için su yoğunlaşır.

Sabahları ekmek kızartıp masaya koyduğun zaman ekmeği kaldırdığında altında su olduğunu göreceksin.
    Abi buhar olsa anlarımda şıp şıp otobüs klima suyu gibi damlıyordu İlk aracım bu .Aküsünü aynasını cartını curtunu ben bağladım sağolsun teknik servistekiler gelirken anahtarı unuttukları için motoru bırakıp gittiler işler bana kalmıştı anlayacağın anahtarı bile gidip ben aldım O yüzden herşeyden şüpheleniyorum

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)