Susturucu nasıl çıkartılır?
Reklamlar
-
26 Ağustos 2006, 10:38
Ben egzsdaki susturucuyu çıkarmak veya matkapla delmek istiyorum nasıl oluyor nerden deliyoruz hiç bilim yok yardımcı olurmusunuz. Motordan hiç ses çıkmıyor vites boştayken gaz veriyorum millet gülüyor ya deldir yada çıkart diyorlar servise gittim çok yoğunuz boş olduğumuz bir gün yaparız dedi ama aylar geçti hala boş gün bekliyoruz ben yapamammı bu işi yada araba tamir eden yerler yaparmı lütfen yardım
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
Reklamlar
-
26 Ağustos 2006, 10:42
arkadassım eksoz gazının çıkış noktası olan deligi genişletirsen problemın cozulur herhangi bi eksozcuya goturursen işini halleder
-
26 Ağustos 2006, 11:32
9 lul matkap ucu ile 4 adet delik ac egzozun cikis noktasina. Eger bilgim yok anlamadim diyorsan bir egzozcuya git siftah parasina yapar 10 dk da.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
26 Ağustos 2006, 11:44
gugukk adlı üyeden alıntı
Ben egzsdaki susturucuyu çıkarmak veya matkapla delmek istiyorum nasıl oluyor nerden deliyoruz hiç bilim yok yardımcı olurmusunuz.
Selamlar kardeşim, adım adım anlatıyorum iyi dinle;
- Önce nalbura gidip 10-12 mm matkap ucu alıyorsun, kullanacağın matkapın mandren(çene) maksimum çapına göre 10, olursa 12 daha iyi
- Tornacıya gidip kullanacağın matkap ucunun çapında mil çektirip kaynak yaptırıyorsun ucuna, oluyor sana toplamda 40cm uzunluğunda bir matkap ucu.
- Motorunu sehpaya alıp arkadan bastırdığında düşmemesi için bir arkadaşından tutmasını rica ediyorsun, ya da motorun önünü duvara falan sağlam bir yere dayıyorsun.
- Net hatırlamıyorum ama senin motorda iki egzoz vardı sanırım ikisine de aynı işlemi yapacağız.
İşçilik kısmı, Dikkat !!!
- Öncelikle egzosun çıkış deliklerini falan büyültmeyeceğiz, yapacağımız işlem egzos içindeki susturucu odalarını delerek ekstradan çıkış sağlamak.
- Egzosun delinecek bögesi normal çıkışıyla egzos dış duvarının tam ortası olacak.
- 40cm yaptığımız matkap ucu, ard arda sıralı olan odacıkları delebilmek için, çıkışta bulunan tek parça sacı delmekle istediğin sesi alamazsın.
- Her egzosuna önce birer delik açarak, ve açtığın delikte tüm susturucu odaları matkapın ya da egzosun sonuna(yani tersten sonu, motordan çıkan egzos borularıyla susturucunun birleştiği yer) kadar deleceksin.
- Birer delik attıktan sonra motoru çalıştırıp sesi dinle, beğenmediysen tam karşılarına birer delik daha at, tekrar dinle yetmezse tekrar del.
Dikkat Edilecek Hususlar
- Matkabı çok devirli kullanma, ucunu yakarsın işin yarım kalır, keza uç odalardan birinde kırılabilir ve o ses seni deli eder
- Düzgün olarak ve ses odalarının egzos dışıyla normal çıkışının tam ortasından delmeye çalış ki ikinci üçüncü odayı delerken egzosun kromajını delip çıkmış bir matkap ucuyla karşılaşma.
- Delik delmeden önce matkap ucunu yağla, bu iş için en iyi yağ domuz yağıdır ama bulması zordur, margarin, makina yağı ya da WD40 olabilir. Tereyağ gibi delik çıkar çapaksız.
- Tornacıya matkap ucunu uzattırırken güç gerektiren bir işlemde kullanacağını ve kaynağın sağlam olması gerektiğini belirt, yok olmaz kardeşim falan diye esnaf ağzı yaparsa olur olur yaptıranlar var dersin.
- Deldikten sonra egzosdan çıtır çıtır sesler gelir, içeride kalan çapakların sesidir, birkaç güne atar çapakları su gibi olur sesi.
Umarım yardımcı olabilmişimdir, sonuçları bildir bize. Kolay gelsin
Bişnev in ney çün şikâyet mîküned, Ez cüdâyîhâ hikâyet mîküned...
-
26 Ağustos 2006, 12:26
benim yaptığımıda ben anlatiim. 1 matkap, çapını hatırlamadığım ucu,pense ve torna vida.
egsozun çıkış yerinde 2 daire var biri çıkış diğeri ise çıkışın muhafazası.o muhafazada 4 veya 5 delik aç.sonra o delikleri çekiç ve tornavida ile birleştir.yani arada kalan kısımlarıda kır.içerde bi odacık ve susturucuyu göreceksin. susturucunun içine tornavidayı sok ve aşağı,yukarı,sağa ve sola çevir ( bu işlem uzun sürebilir kaynağı kırıyorsun çünki ) yumuşadığını anladığın zaman penseyle yerinden çıkar.
aynı işlemi diğer egsozda da yap.ben kendim yaptım. zor değil yapabilirsin.
sonrada motoru çalıştırıp o güzel sesi dinle
kolay gelsin.
[B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]
-
26 Ağustos 2006, 12:39
gugukk Arkadaşım,
Sana şu Siemens Telefon için özel mesaj atmıştım.
Msn adresini vermişsin, görüşelim demişsin. Ama yoksun. Satmadıysan eğer hala bi görüşebilirmiyiz?
MSN: nazmitelli_netyapi@hotmail.com
BİBER MUHAKKAK YAKAR, "YA GİRERKEN YA ÇIKARKEN"... By NaZmİ
-
26 Ağustos 2006, 13:48
Arkadaşlar bu egsozlara delik açınca yakıt değişiyormu?Benim 100kh de 8 tane delik açtık daha fazla yakmaya başladı da:(
-
26 Ağustos 2006, 14:04
Arkadaşlar allah razı olsun çok güzel anlatmışsınız çok sağolun dışarısı cehennem gibi akşam serininde bi deniycem umarım olur buraya gene yazarım zaten çok teşekkürler.
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
-
26 Ağustos 2006, 21:40
Yunus34Teufel adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bu egsozlara delik açınca yakıt değişiyormu?Benim 100kh de 8 tane delik açtık daha fazla yakmaya başladı da:(
Değişir tabi, biraz daha fazla yakar ama performansta da ufak bir artış olur eskisine göre.
-
26 Ağustos 2006, 21:49
kardeş bizim burda bi ramzey midir nedir,ybr125 kopyası bişey var.oda sökmüş egzozu. ama yakındır katli,indiricem aşşa herifi bi akşam,fırsat kolluyom. sende sökersen egzozu kolla kendini.senin egzozun sesinden kafayı yiyip gözü kararan biri karşına çıkabilir,haberin olsun
-
27 Ağustos 2006, 00:41
vlad1462 adlı üyeden alıntı
kardeş bizim burda bi ramzey midir nedir,ybr125 kopyası bişey var.oda sökmüş egzozu.
ama yakındır katli,indiricem aşşa herifi bi akşam,fırsat kolluyom.
sende sökersen egzozu kolla kendini.senin egzozun sesinden kafayı yiyip gözü kararan biri karşına çıkabilir,haberin olsun
senin dediğin eleman oksijen kaynağıyla susturucunun içini komple açtırmıştır, yoksa delik atmakla o kadar ses çıkmaz.
-
arkadaslar hazır bu susturucu egzos konusu acılmısken bı yardımda ben ıstıyorum..yaw arkadasın bırıne motorumu wermek zorunda kaldım herıf kaldırıma cıkmaya calısmıs motorla altını carpmıs motorun o saatten sonra motordan acaıp sesler gelmeye basladı bws 100 den artık bıldıın mobılet sesı cıkıyor..anlayan bı ıkı arkadasa sordum susturucu weya borular delınmıs olabılır dedı..bu durumda ne yapmak lazım?bu susturucunun weya boruların yada egzos sıstemının yenısı bana ne kadara patlar?ama garantı dısına cıkmadan..? bılen warmı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler