( PROJE MOTORU ) MT-07 Marş Dönüyor Ama Çalışmıyor
Reklamlar
-
Herkese merhaba,
Arkadaşlar proje motorum olan mt-07 bloğu çalışmıyor, şöyle ki; kontrol ettiğimde bujilere ateşleme gelmediğini fark ettim,
Tesisat üzerindeki tüm sensörler bağlı, herhangi bir sensör eksiği yok.
Beyni, immoyu ve eğim sensörünü başka bir mt-07 motosiklete bağladım ve motor çalıştı, yani herhangi bir sıkıntı yok.
Tesisatın büyük bir kısmını ölçü aletiyle test ettim kablolarda temassızlık yada kopukluk gözükmüyor.
İndüksiyon bobinlerini service manual deki yazılı olan primer ve sekonder ohm değerlerine bakarak ölçtüm, pirimer de 1.4 ohm, sekonder de 9 K-ohm değerlerini gördüm ve sağlam diyebiliriz. bobinlerin çıkış kısmını şaseye yaklaştırıp marşa basınca herhangi bir kıvılcım atlaması olmuyor.
Geriye ne kalıyor bilmiyorum, başka nerelere bakmam gerekir.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Reklamlar
-
Hangi Motordan Yapıyorsunuz
-
Aprilia Pegaso 650 şase, Yamaha MT-07 motor bloğu
-
Belki gözden kaçmıştır, akünün uyumluluğunu ve marş motorunun durumunu kontrol ettiniz mi?
-
TamGazDevam adlı üyeden alıntı
Belki gözden kaçmıştır, akünün uyumluluğunu ve marş motorunun durumunu kontrol ettiniz mi?
Marş normal sıkıntısız bir şekilde dönüyor.
-
Ateşleme bobini kaynaklı olabilir.
-
-
AdM1n adlı üyeden alıntı
Ateşleme bobini kaynaklı olabilir.
Konya'da testini yapacak bir Allah ın kulu çıkmadı 🙂 service manual de Primer ve sekonder sargısı için ölçüm değerleri yazılmış, o verilere göre kontrol edilince sağlam gözüküyor. Ayrıca ikisininde birden bozulması küçük bir ihtimal gibi geliyor.
-
Güzel bir projeye benziyor. ABS var mıydı Pegaso'da? Bilmiyorum, yoksa bence eliniz değmişken ABS de takın.
Bundan sonraki yazdıklarımı teknik bilgimin sizin kadar olmadığını bilerek okuyun: ben olsam, düz mantıkla; buji'de ateşleme olmadığı için önce bujileri değiştirirdim. Sonra buji kablolarını kontrol ederdim, sonra buji kablolarının elektriği aldığı yeri (adını bilmiyorum) kontrol ederdim, sonra buji kablolarının elektriği aldığı yerin elektriği aldığı yeri kontrol eder, özetle uçtan merkeze (tümevarım) santim santim ilerlerdim. Bu şekilde bulamama ihtimaliniz yok gibi.
-
yokon adlı üyeden alıntı
Güzel bir projeye benziyor. ABS var mıydı Pegaso'da? Bilmiyorum, yoksa bence eliniz değmişken ABS de takın.
Bundan sonraki yazdıklarımı teknik bilgimin sizin kadar olmadığını bilerek okuyun: ben olsam, düz mantıkla; buji'de ateşleme olmadığı için önce bujileri değiştirirdim. Sonra buji kablolarını kontrol ederdim, sonra buji kablolarının elektriği aldığı yeri (adını bilmiyorum) kontrol ederdim, sonra buji kablolarının elektriği aldığı yerin elektriği aldığı yeri kontrol eder, özetle uçtan merkeze (tümevarım) santim santim ilerlerdim. Bu şekilde bulamama ihtimaliniz yok gibi.
Aynen bitince güzel olacak inşallah 😊 pegaso da ABS yoktu, mt07 nin tesisatında da yok malesef. Onun için ABS olmayacak malesef. Aslında saydığınız işlem sırası çok doğru ve söylediğiniz şekilde geriye doğru kontrol ettim. Bütün ateşleme kablolarını sondan başa doğru kontrol ettim. Lakin esrarengiz bir şekilde ateşleme gelmiyor 🙂 büyük ihtimal beyne "ateşlemeyi kes" diye bir komut geliyor bir yerden ama çözemedim. Zannediyorum ki motorda gözüken fiziki bir arıza yok. Yazılımsal bir sorun olabilir. Elektrik tesisatı üzerindeki parçaların çoğu toplama olduğu için bilgisayarla yeniden adaptasyon yapılması gerekebilir.
-
Projen hayırlı olsun gardaş, kendi T700 ünü yapacaksın elleem.
Son yazdığın cevaptan yola çıkarak söylüyorum; hani bilirsin senin eski motorlardan evo da bi resetleme olayı var, bu işlem acaba Yamahada da var mı? Yani sistemi resetleyip, yeni takılan parçaları tanıtmak babında diyorum.
-
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
Projen hayırlı olsun gardaş, kendi T700 ünü yapacaksın elleem.
Son yazdığın cevaptan yola çıkarak söylüyorum; hani bilirsin senin eski motorlardan evo da bi resetleme olayı var, bu işlem acaba Yamahada da var mı? Yani sistemi resetleyip, yeni takılan parçaları tanıtmak babında diyorum.
Aynen öyle abi, tenere 700 ün fiyatı uçunca kendi teneremi yapayım dedim 🙂 valla bilemiyorum abi, kafam yandı iyice, en son toplayıp servise bırakacağım 🙂
-
Motorun bir yerinde denge sensörü olabilirmi baglamamış yada baglanmiş ama yatık duruyor olabilirmi.
-
Denge sensörünü kontrol ettim düz duruyor, başka bir motora takarak da sağlamlığını test ettim.
-
Adet yerini bulsun ben de yan ayak sensörünü hatırlatmış olayım.
-
Ayaklık müşürü mt07 de çok önemli değil, vites boşta olduğu sürece ayaklık kapalı da olsa açık ta olsa motor çalışıyor 🙂👍
-
Tüm tesisatı kontrol ettiyseniz ve sorun yok diyorsanız sorun sizinde belirttiğiniz gibi yazılımsal da olabilir.
Bu arada efsane bir projeye benziyor, şimdiden kolaylıklar diliyorum
-
SuleymanE adlı üyeden alıntı
Tüm tesisatı kontrol ettiyseniz ve sorun yok diyorsanız sorun sizinde belirttiğiniz gibi yazılımsal da olabilir.
Bu arada efsane bir projeye benziyor, şimdiden kolaylıklar diliyorum
Teşekkürler beğenmenize sevindim 😊 galiba servis yolu gözüktü bana, serviste bilgisayara bağlanması gerekecek, lakin bu motor Yamaha değil diyerek servise almazlar diye korkuyorum, işte o zaman büyük sıkıntı.
-
MANKU adlı üyeden alıntı
Ayaklık müşürü mt07 de çok önemli değil, vites boşta olduğu sürece ayaklık kapalı da olsa açık ta olsa motor çalışıyor 🙂👍
NC kullanıyorum. NC'de de dediğiniz gibi, aynı şekilde. Fakat bir süre önce motor marş alıyor fakat geç (hatta çok geç) çalışıyordu. Yan ayak sensörünü temizledim, sorun çözüldü.
-
Mersin İl Temsilcisi
O pegaso denilen berbat ötesi motorun eski heveslilerinden ve maalesef ki sahiplerinden biriydim.
Orjinal tesisatla dahi çalışmayan, statörü ayrı sorun, marş rublesi ayrı sorun, akü amperi ve yatağı ayrı sorun vs vs yaşatmadığı dert kalmadı. 7500 e alıp 4000'e zor satmıştım.
Alan kişi de, yurtdışı bağlantıları olan ve sürekli İtalya'ya giden biriydi. Canından bezdirdi o elektrik tesisatı.
Güya gs650 ile aynı fabrika ve parça uyumlu derler. Alakası yok.
Tek güzel yanı şu olmuştu. Adana'dan gelirken vites pedalı bozulup yalama oldu. Petrolde durup, mecburen motor parçası satan bir yere girip gösterdim. Çinli kuba vs motorların pegi ile aynı çıktı. 3-5 tl ye halletmiştim.
Allah yardımcınız olsun..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)