Merhaba arkadaşlar Honda Cb500f marka motor kullanmakdayım 2015 model ve şuan 75bin km civarında. Motoru ben 8bin de 2. el aldım ve honda servisine sadece 2 kez götürmek zorunda kaldım zorunda kalmasam hiç götürmeyeceğim çünkü biliyorum başıma gelecekleri....
1. Bir araç bana çarmıştı trafik sigortası ile değişmesi gereken bazı şeyler vardı bunun için mecbur götürdüm. zaten toplamda 3000tl tutu yani çok birşey yoktu motorda.. Şimdi olaya bakın motorda koruma takozları vardı kazada eğilmişti bende koruma takozu aldım getirdim verdim bunlara neyse iş bitti motoru aldım biniyorum motorda bir gariplik var motorda bariz bir titreşim artışı olmuş kendi kendime diyorum allah allah bu nasıl olabilir diye düşünmeye başladım sonra farkına vardımki motor bloğunu tutan vidalar aynı zamanda takoz vidası bunlar gevşek bırakılmış..Kendim sıkmak istedim vida sıkılmıyor sıkışmış çıkarmak istedim çıkmıyorda... Getirdiğim takozun vidası motor bloğunun dişlisine uyumlu olmamasına rağmen honda servisi kastıra kanırta o vidayı oraya sokmuş yani insanda azıcık bir düşünce olsa derki ulan 1 liralik vida için motor bloğunun dişlerini yalama yapmayalım der ama bunlarda o kafa yok... Neyseki ben çıkarmayı başardım allahdan vida yalama olmuşda motor bloğu dişlisi sağlam kalmış..
Üsteki olayın devamı far granajı değişti aradan 2 gün geçti baktım benim ön far çalışmıyor ama kasise girince far gelip gidiyor belliki bir temassızlık var ve bu tesadüf olamaz 2 gün önce söküldü burası.Bunuda ben açar yaparımda sırf şu takoz mevzusunu adamların yüzüne vurmak için gittim benim motora bakan ustayı buldum dedimki usta bu takozları nasıl becerdiniz bu şekilde takmayı takamamışsınız ve az daha motor bloğunun dişlilerini yalama yapcakmısınız dedim.. Usta hiç önemsemedi bile valla stajer takmıştır dedi. Özür bile dilemedi adam bırak özürü kusura bakma bile demedi... Dedimki benim far çalışmıyor ama dedim kasisde gelip gidiyor (bu arada benim far led) bu bana dediki far bozulmuştur.. dedimki usta bak bunu ben burda senın yanında açar yaparım bu far sağlam dedim temassızlık var.. Öyleydi böyleydi adama zorla açtırdım benim farın kendi soketi hariç ilave bir soketi daha var adam onu adam gibi takamadığı için çıkmış çapraz duruyordu onuda o açarken yine ben farkettim gösterdim taktı çalıştı.. adamın yüzü bile kızarmadı ve yine ses yok...
2. Motor 65binde iken ön amortisör keçesinin teki patladı.. Hondanın orjinal yedek parçası 2 keçe ve 2 toz keçesi yanlış hatırlamıyorsam 600tl falan dediler ben tabiki orjinal almadım... Athena marka keçe aldım 2 adet 65tl ariete marka toz keçesi aldım 2 adet 120tl şimdi olaya bakın..
Bu sefer başka usta yaptı halletti bindim motora çıktım servisten çektim kenara bir bakim dedim.. Bir baktımki eski toz keçeleri takılı bende ufak tefek çatlakllar var ordan belli eski olduğu.. Döndüm hemen servise ustayı buldum dedim usta sen bunun toz keçelerini değiştinmi beni servise soktu masnaın üstünde duran yeni toz keçelerini gösterdi bunlar dedi olmadı bizde zorlamadık o yüzden dedi takmadım.. Usta dedim madem takmadın bana neden söylemiyorsun ayrıca takmadığın keçeyi bana neden vermiyorsun bu keçe dedim 120tl ben dedim parayı yoldamı buluyorum.. Nerede bu keçenin kutusu dedim bide çöpe atmışlar kutusunu çöpten bulduk keçeleri aldığım yere iade ettim..
Sonra bide beni arıyorlar honda esengül den nasıl memnun kaldınızmı diye anlatıyorum bunları ama bunlar düzelmez arkadaşlar haberiniz olsun... Ben kendi motorumun bakımını kendim yapıyorum 75bin km de 2 kez gittim 2 olay yaşadım gerisini siz düşünün... Bu yaşadıklarımı sıradan bir serviste yaşasam şaşırmam burayada yazmam ama hondanın yetkili servisi normal bir servisten 2 kat fazla işcilik ücreti alarak bunları bana yaşatması bu yazıyı hakediyor...