Herkese merhabalar sahibi olduğum XMAX ilk kalkışta çok titriyor ama motor isindiktan sonraki kalkışlarda titreme olmuyor sadece ilk kalkışta titriyor
Herkese merhabalar sahibi olduğum XMAX ilk kalkışta çok titriyor ama motor isindiktan sonraki kalkışlarda titreme olmuyor sadece ilk kalkışta titriyor
Eski kasa xmaxların hepsinde var bu problem, 2019 250 ve xmax300 lerde bu sorunu ortadan kaldirdilar. Varyatörun degismesi gerekiyor.
Setup motora bak arda bey sayesinde bu olaydan tamamen kurtuldum.
Setup motoru internettenincelemistim acaba cok maliyetli bir seymi çünkü maliyetlerini zorlayarak aldım bu motoru.
Setup yaptıran bir iki tanıdığım orjinale döndü. Motora zararı varmış. Adam yağ içinde çalışan bagalari kuru yaptı gözümün önünde. Bence hikaye o adamın yaptığı şeyler.
debriyaj tasını torna yaptır.
yaptırdıktan sonra teşekkür edersin.
Bence ilk yapman gereken kavramanın başladığı deviri bulmak ve o devir aralığını biraz fazla gaz vererek çabuk geçmen. 2.si ise debriyaj ve varyatör bakımını yaptırmak. Eğer bu bakımları yaptırdıysan bagaların kontrol edilmeli eğer aşınma varsa bagalarda, onlar değişmeli ve debriyaj balataların da balata tozundan dolayı bir parlaklaşma varsa biraz zimparalanarak o parlak yüzey temizlenmeli(tabi bu temizlikten bir süre sonra yine balata tozu nedeniyle parlaklasip sorun tekrarlayacak malesef çalışma prensibinden dolayı). 3. Olarak benim bagalarım orjinal yuvarlak olanlardı ve yağlanarak montaj yapılmıştı. Bense sonradan speed up baga aldım. Dr. Pulley gibi köşeli tasarım. Tavsiye edildiği gibi yağsız montaj yaptım 500-600 km herşey güzeldi fakat yine titreşim başladı. Müsait zamanımda yine temizlik sonrası yağlı montaj yaparak öyle deneyeceğim bakalım sonuçları göreceğiz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)