Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Fan acma konusu

REKLAM ALANI

F650gs var bende

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı hasangazili adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kel Adam doğru söylüyor. Parçaların tam oturması, yağın istenilen viskoziteye gelmesi için ideal sıcaklıkta olması gerekir. Buda ortalama 90 derece civarıdır. Mesela ford eco bust motorlarda ideal sıcaklığa gelene kadar su kısıtlı yerlerden geçer. İdeal sıcaklığa gelince valf açılarak motor komple soğutulur. Böylece ideal sıcaklığa hızlı bir şekilde ulaşmış olur.
    Cok ilkel motorlarda bile oyle. Onlardaki elektronik degil mekanik. Radyator baglantisinda mumlu subap var. Mum, antifrizin sicakligindan eriyip sivi hale gelince subap aciliyor ve radyator devir-daim'e dahil oluyor.

Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Radyatördeki soğumuş suyun bloğa gitmesi için termostatın açması lazım. Yani fan sürekli çalışsada bişey olmaz. Ben yukarda tavsiye edildiği gibi ayrıca düğme koydum. Sıkışık trafikte açıyorum. Karşıdan rüzgar almadığı için.
    Devir daim fani acilmadan cok once radyator devir daim'e dahil oluyor diye biliyorum.

Alıntı motohazar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki bilmediğim için soruyorum motoru biraz kullanıp öyle mi kontrol edeyim?
    Yoksa normal çalıştırayım rolendi sonra kapağı açıp hafif hafif gazla mı
    N'aparsaniz yapin, motor sicakken radyator kapagini acmayin.

Muhtemelen sisteminizde hava var. Dogru duzgun bir servis tum antifrizi servis kitapciginda gosterildigi sekilde (havasini alarak) degistirsin. Prosedur her motosiklet icin farkli. Mesela benimkinin on teker 50cm kaldirilip dolduruluyor, antifriz iki delikten cikana kadar. Sonra delikler somunla kapatilip indiriliyor.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)