Benim motorum fan açıyor yani çalışıyor
Devir daim çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım peki?
Benim motorum fan açıyor yani çalışıyor
Devir daim çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım peki?
Fan soğutması yeterli oluyorsa yani hararet ışığı yanmıyorsa sorun yoktur
F650gs motorum var 2005 model
Şimdi söyle eğer şehir içi çok düşük hız gidiyorsam trafikten dolayı filan fan açtığını görüyorum sağ alt a bakınca durduğumda filan
Ama bende hararet seviyesi göstergesi yok
Onun yerine hararet olunca yanacak lamba var
Motor ilk kontak açtığımda o lamba da yanıyor sönüyor yani ampülü sağlam
Fan açıyor ya hararette yanmıyor yani benim devir daim çalışıyor dimi kesin
Yada başka nasıl anlarım
radyatör kapağını sök gaz ver suyun kabarması yani bir miktar seviyesinin yükselmesi gerekiyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------
Cbr 125 e de fan koymuşlar ama yalandan :D konuyu görünce aklıma geldi bir bakayım yerinde mi diye :D
Hava filan yapmaz dimi öyle yapıp çalıştırmam?
Bu arada onu devir daim var mı kontrol için ne zaman yapacağım mesela motor yeni çalıştırdığımda mı yoksa fan açtıktan sonrası mı
Hava filan yapmaz korkma :D direk motoru çalıştır fan açmasını beklemene gerek yok
2006 Honda Activa (2006-2009) > 1996 BMW F650 (2007-2008) > 2016 Mondial RX3i Evo (2016-2017) > 2006 Yamaha XT660R (2017 - 2020) > 2017 Honda CRF 250L ABS (2020 - 2021) > 2022 Mondial X-Treme Maxx 200i (2022-...)
O zaman ben hiç ellemeyeyim benim zaten kontak açınca test için lambalar yanar ya hararette yanıp sönüyor (ampül sağlam)
Fan açıyor evet gözle görüyorum bakınca döndüğü zaman
Devir daim işte onu bilmiyorum da hava filan demek yapıyormuş o zaman hiç bulaşmayayım çünkü hiç anlamıyorum
Bir radyatör kapağı sökmek atla deve oldu ya :D
Dostum sökme sökerim basit bir yerde zaten
Sonrası ne olacak?
Hava yapar mı dedim yapar dediler
Havasını almak vs problem oluşturacak bana sonuçta
O yüzden zaten havasını alacak lokma anahtarım da yok ya tamirciye gideceğim hava olursa o alacak yada aleti alınca yaparım.
Yapmaz arkadaşım hava radyatör kapağı açmakla :D
Tamam o halde ben yarın ben biraz şehir içi tur yapayım sonra yan kapağı söküp dediğiz gibi sıcak iken kapağı açacağım ve kontrol edeceğim fokurtama var mı diye
Hava yapmaz dimi bakın aletim filan yokta 10 lokma ile açılıyor
motor ne var sende çok merak ettim ya :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)