Marş basmıyo...(acilllll)
-
12 Ağustos 2006, 18:44
Arkadaslar olay şu...
Motoru çalıştırıp garajdan cıkardım ve kapının önüne aldım...bi eve ugrama maksadıyla stop edip eve gidip tekrar geri geldim...motora bindim kontagı actım marşa bastım...ama ne ses var ne soluk.Az önce çalışan motor nasıl olduda bu duruma geldi merak ediyorum.Sadece marş motorundan ''TIKK'' diye ses geliyo o kadar...Acilen yardımlarınızı bekliyorum...Saglıcakla kalın...
Reklamlar
-
12 Ağustos 2006, 18:48
adres ver geliom. Vurduralım belki çalışır
Soda Ayran Cool
-
12 Ağustos 2006, 19:08
Kardeş birşey yapılabileceğini zannetmiyorum.Direkt serviseeeeeeeeeeeee.
-
12 Ağustos 2006, 19:37
akünün kutup başındaki vidalar gevşeyince bana da olmuştu....onları bi sıkıver... oksitlenme varsa temizle geçmesi lazım
Yeryüzünün sonuna gittim Suların sonuna gittim Gökyüzünün sonuna gittim Dağların sonuna gittim Arkadaşım olmayan birşey bulamadım Navajo Atasözü
-
12 Ağustos 2006, 19:43
-
12 Ağustos 2006, 19:57
abi adam çalıştırdım garajdan çıkardım diyor
-
12 Ağustos 2006, 20:11
gokhanyesilcimen adlı üyeden alıntı
akün bitmiştir
Nası yane? motosiklet aküleri bitmezki yani çooookkk uzun yıllar gidiyor. Acaba çin olayımı?
Soda Ayran Cool
-
12 Ağustos 2006, 20:22
eğer motosikletlerin marş motoru otomobillerden farklı değilse marş motorunun kömürü bitmiş derim. sonuçta bi tık ses oluyosa sorun aküde değil marştadir. ya da bi ihtimal marş motoru sıkışmış olabilir. erişebileceğin bi yerdeyse çekçle hafiçe vurmak sorunu çözebilir..
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
12 Ağustos 2006, 20:30
SuSpect adlı üyeden alıntı
Nası yane? motosiklet aküleri bitmezki yani çooookkk uzun yıllar gidiyor. Acaba çin olayımı?
benım 2 hafta once oldu motor calısmıyordu korktum basıma ıs acacak dıye bırazda larmla oynamıstım aslında.... farlar fılan hersey yanıyor ama motor ne ayaktan ne marstan calısmıyodu megerse aku bıtmıs boyle sorunların %90 ı akuden kaynaklanıyor
-
12 Ağustos 2006, 20:39
bu ucuz alarmlar da bazen bozuyo alarm yoksa akünün bitip bitmediğini şurdan anlarsın kontak açıken kornaya bas korna yüksek bi ses çıkarıyosa aküden değildir sorun korna sönük bi ses çıkarıyosa akü bitmiştir kick start varsa onla çalıştırmayı dene olmadı vurdur ama önce bi kornaya bak korna hiç çalmıyosa elektrik gelmiyodur zaten akü kutup başlarına bak gevşekse sık
her şey mümkün değil
hiç bir şey de imkansız
-
12 Ağustos 2006, 20:47
akünün hemen yanında bulunan sigortayı kontrol etmek lazım.
-
12 Ağustos 2006, 22:00
Abi ya sigortasını değiştir yada marş motoruna bi baktır.Sorun ikisinden birindedir.
-
12 Ağustos 2006, 23:13
Arkadaşlar verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim...ama bende marşın kömürlerinden süpheleniyorum...
Marş sıkışmıştır diye düşündüm ama hiçççç birr kasılma veya bi hareket belirtisi yokk...sadece ''tıkk'' diye bir ses var o kadar...
Sigortadan olsa hiç tıkda çıkmaz...
Şu an bana en mantıklı gelen cevap chopperrider ın çekiçle vurma önerisi oldu...yarın bunu deniycem...
elleriniz dert görmesin arkadaşlar teşekkürler...
Başka önerisi olanlarında cevaplarını bekliyorum...
-
12 Ağustos 2006, 23:19
sigortayı kontrol et hocam..
-
12 Ağustos 2006, 23:30
maxx 75 farlar güçlü yanıyomu korna güçlü çalıyomu denedin mi
her şey mümkün değil
hiç bir şey de imkansız
-
13 Ağustos 2006, 00:06
Abi herşey zehir gibi...zaten aküyüde ölçtüm,ki çalışan motor niye 20-30 sn bole olsun...sadece ''Tıkk''.Başka hiçbir hareket veya hareket belirtisi yok.
-
18 Ağustos 2006, 17:00
arkadaşım kesin kutup başı benim kinde çok sık oluyotu marj devresinden geliyo ses motoru kicle ayak marşı ile çalıştır olamadı vurdur bide bıjiyi kontrol et çalşmaz ise bakalım elektirik geliyomu
-
18 Ağustos 2006, 17:46
abi aynı sorun bi ara bizim arabada da olmustu... Marş dinamosu yanmıs olabilir... Bide peden den izin almıstım.. Sanayide o kadar ugrasmıstım yaa... Ya da akuyle marş motoru arasındakı kabloları bi kontrol edersen iyi olur...
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
-
19 Ağustos 2006, 14:19
arkadaslar saolun...sorunu çözeli bi kaç gün oldu...
marş motorunun kömürlerinden birinin teli kopmuş onu yerine düzgünce lehimledikten sonra çalıştı tabiki...
-
19 Ağustos 2006, 14:49
akü boşalmış, vuruyosun guzel bi yokuş bulup. eğer yine almazsa arabadan fln aktarma yap vurdurmaya kasma. bujileri eline alırsın yoksa en basitinden.
birebir yaşadım motoru aldıgımın 3. gunu oradan biliyorum.
bir de çalıştırdıktan sonra don dolaş dur, 1-2 saat sur motorunu. aku şarj etsin ;)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler