Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu

Muayene Süresini Yasal Süresine uzatmak Için Yapilmasi Gerekenler

REKLAM ALANI
    sebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    olmuyo en azında bornovada olmuyor. trafiğe cıkıs tarihi 14/12/2005 illaki 2006 olacakmıs. 2006 olanlar değistiriliyor öncesi değişmiyor diye söylediler bu gün
    bakalım maille yazıp bu bilginin doğru olup olmadığını soracam

Alıntı nowa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,2005'in 5.ayından itibaren trafiğe çıkan motosikletlerin ilk muayene süresi 3 yıl devamında 2 yıl olmak zorunda kanunen.Kimse maillerle uğraşmasın oraya mı gideyim buraya mı gideyim demesin.Çözüm gayet basit kayıtlı olduğunuz trafik şubesine gidiyorsunuz,benim muayene sürem yanlış yazılmış diyorsunuz.Görevli memur size hazır olan dilekçeyi veriyor.Boşluklara kendi bilgilerinizi dolduruyorsunuz ve ruhsatla birlikte EK-1 formu,Zorunlu trafik sigortanızı veriyorsunuz,ertesi gün de gidip yeni ruhsatınızı alıyorsunuz hepsi bu kadar.Bu arada 30.YTL masrafınız oluyor.Artık herkes üstüne düşeni yapsın.Bu hakkımızı gözgöre göre yedirmeyelim.En kaba hesapla 200 YTL karımız var bu işten.Artı 3 sefer muayene istasyonlarına gidip uğraşmaktan da kurtuluyoruz.

izmir bornovada 2005 tarihli olupda mua. süresini ruhsattan uzatan varmı ?
    t.tescilden varsa plaka nosu ver aynı işlemi sanada yapalım dediler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    güncel
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

sebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    izmirde muayene süresine 2 yıllık damga vurduran varmı?varsa hangi yerde yaptırdığınıda yazarsa...

adosonic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S 200i

YH plakalı şile motorum

arkadaşlar sabah 7.o'clock ta ümraniye.den 139 numaralı otobuse binerek (harem.den geliyor kendisi),6 ytl karşılığı 1.5 saatte şile ye vardım.

Bu konuda 7.sayfada "BBRR" ın hazırladığı dilekçe örneğini kendi aldığım motora uyguladım.07.09.2005 tescil ve 07.09.2006 ilk muayene süresini 07.09.2008 e uzattım.

memur arkadaşların bilgisi olmamasına rağmen biraz ısrarla ve dilekçemde ki resmi gazete ibaresininde olması sayesinde,memurun gayrettepe deki meslektaşını arayıp bilgilenmesini sağladım.Bu sayede işim yürüdü ve yaklaşık 40 dk sonra yeni ruhsatımı aldım.

Fiyatlara gelince; Şile biraz üzüyor insanı şöyleki;
    *muayne suresinin olduğu kart için 40 lira
    *ben ayrıca ismime kayıt ettirdiğim için diğer kart 30 lira
    *ek-1 formu için 5 lira

normalden 10-15 lira fazla ödedim..çünkü "bağış" aldılar benden makbuzu yok ama "bağış" adı altında.....sadece şile de böyle galiba

Plakası YH olanların işine yarar umarım bu yazdıklarım.
    Virüs bulaştı bi kere.. Yapacak bişi yok tek çare 2 teker...

burdizo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bmw f 650 GS

Değişen birşey yok!!

dün motosikletimin tescil işlemleri için trafik şube müdürlüğüne gittim. Ruhsatta muayene süresi 1yıl yazıyordu. 3 yıla çıkarılması için uğraştım ama nafile.Görevli memur bizde genelge yok yeni kayıtlarda 3 yıl yazıyoruz, dolayısıyla senin aracının muayene süresini düzeltme yapamam dedi.
    Motorum 2006 model şubat 2006 da trafiğe tescil edilmiş yasa çıkalı 2 yıldan fazla olmuş yapılan yanlışın düzeltilmesi v.s ısrarcı oldum ama sonuç alamadım. Yeni ruhsatta yine 1 yıl sonrasını yazmışlar.
    Şimdi ne yapabilirim? Bu işlerde tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

adosonic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S 200i
    Alıntı burdizo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dün motosikletimin tescil işlemleri için trafik şube müdürlüğüne gittim. Ruhsatta muayene süresi 1yıl yazıyordu. 3 yıla çıkarılması için uğraştım ama nafile.Görevli memur bizde genelge yok yeni kayıtlarda 3 yıl yazıyoruz, dolayısıyla senin aracının muayene süresini düzeltme yapamam dedi.
    Motorum 2006 model şubat 2006 da trafiğe tescil edilmiş yasa çıkalı 2 yıldan fazla olmuş yapılan yanlışın düzeltilmesi v.s ısrarcı oldum ama sonuç alamadım. Yeni ruhsatta yine 1 yıl sonrasını yazmışlar.
    Şimdi ne yapabilirim? Bu işlerde tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

burdizo arkadaşım bence samsun emniyet mudurluğune uğra önceki sayfalarda görursun

23 eylul 2004 resmi gazete sayı 25592 ibaresinde ısrar et...
    kanun hukmunde var filan de 30 yada 40 lira karşılığı ruhsatını yeniden yazmaları gerekiyor..
    Hiç olmazsa emniyet mudurluğu sayfasına gir ve mail at..samsun trafiğe genelgeyi yollayın diye resmi gazetede ısrarcı ol..

devlet kendi yararına kanunu anında uygular ama vatandaşın faydasına kanunda uğraştırır ne yazıkki..

saygılar umarım basarırsın..
    Virüs bulaştı bi kere.. Yapacak bişi yok tek çare 2 teker...

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Ben motorumun muayenesini temmuzda yaptırdım 2 yıllık yaptılar....ama ne olduysa şimdi gene 1 yıl yazıyorlarmış...

Napmaya çalışıyorlar anlamıyorum...Kanun koyucularla yürütücülerin birbirlerinden haberi yok....Nasıl bir memleket bu yaaaa........
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

aidikurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki intruder C800
    Arkadaşlar bugün ümraniye trafik subesıne gıttım dedım benım muayene surem 1 yıl yazılmıs 3 yıl olarak duzeltilmesini ıstıyorum dedim onlarda bılıyoruz bakanlıktan yazı geldı dedıler hemen dilekçemide verdim 5 dakkada duzeltıler ruhsatın uzerınde ruhsatı yenılemedıler para falanda vermedım 30 ytl bosuna vermıssınız ustunde duzeltıp yenıden pvc ye sokuyorlar yetıyor.Yeni yaptıracak olanlar soylesın oyle yapsın para falan vermeyın

turlabo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha fz6 fazer
    ArkadaŞlar 2006 Altida TrafİĞe Çikan Bİr Motorun Ruhsatini DeĞİŞtİrmeme Gİbİ Bİr Şanslari Yok.hakkinizi Arayin.bana Da Çok Sorun Çikardilar Ama Ruhsati DeĞİŞtİrmekten BaŞka Çarelerİ Kalmadi.yalniz aİdİkurt Şansliymiz.herkez Ruhsat ÜstÜnde Oynama Yapmaz ÇÜnkİ SuÇtur.30 Ytl Nİzİ Alirlar
    [url]http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=24135&highlight=salih[/url]

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Aslında o 30 ytl yi bile almamaları lazım.
    Buna dilimiz de,hem suçlu hem güçlü derler.
    Devletin kanunu,yönetmeliği var,memuru ben bilmiyorum diyemez.
    Nasıl ki muayenesi bitip,muayenesiz gezenin,muayenesiz gezmenin suç olduğunu bilmiyordum deme hakkı olmadığı gibi.
    Dava açmak lazım,olmazsa Aihm e kadar gidip maddi manevi tazmin istemeli.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

Motosikleti
    Suzuki intruder C800
    Alıntı turlabo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ArkadaŞlar 2006 Altida TrafİĞe Çikan Bİr Motorun Ruhsatini DeĞİŞtİrmeme Gİbİ Bİr Şanslari Yok.hakkinizi Arayin.bana Da Çok Sorun Çikardilar Ama Ruhsati DeĞİŞtİrmekten BaŞka Çarelerİ Kalmadi.yalniz aİdİkurt Şansliymiz.herkez Ruhsat ÜstÜnde Oynama Yapmaz ÇÜnkİ SuÇtur.30 Ytl Nİzİ Alirlar
    Ruhsat üzerinde değiştirmeyi ilgili trafik suben yaparsa suc saılmaz cunku onların kontrolunde sen uzerıne duzeltme yaparsan suc sayılır mantıklı olan ustunde duzeltmek sonrada OVC sokturmak zaten bı sorun yasasan gene trafık subenle ırtıbata gecıceksın problem cıkmaz

fragrance_chaplin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PEMBİŞ'im SATILDI!/Regal Raptor250-Dragstar650
    ruhsat üzerinde düzeltme yapılıyor.suç değil.benim ruhsatta baba adım yanlıştı...muameleciye verdim götürdü tipeksleyip üstüne pvc kaplanmış ve tekrar soğuk damga vurulmuş olarak geri geldi...
    [COLOR="Red"][U][B]:pr:PEMBİŞİM SATILDI :salut:[/B][/U][/COLOR]

niyazierk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar iyisiniz haklısınız da; çin motorları için üç yıllık muayene süresi çok değil mi?
    Kral çıplaaaaak!

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Benimki de 1 yıl yazılmıştı muayene bitmeden parafladılar....Suç olacak bişey diil ki...Tabi paraf önemli..
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Suzuki intruder C800
    Ümraniye trafik müdürlüğünden değiştirecekler hemen değistirsin masraf yok

Siyahİnci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DD 250 E-9
    Kardeş ümraniye trafik tescilin yerini tarif eder misin?
    [COLOR="Blue"]ALLAH (C.C) VE ASKERLER ZOR ANLARDA HATIRLANIR.ZOR ANLAR GEÇTİĞİNDE;ALLAH (C.C) UNUTULUR;ASKERLER İSE KÜÇÜMSENİR![/COLOR](Ertuğrul ÖZ! Seni Asla Unutmayacağız!!!)

Motosikleti
    Suzuki intruder C800
    Alıntı Siyahİnci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş ümraniye trafik tescilin yerini tarif eder misin?
    ümraniye son duragın orda buyuk bı camı var park var orda

Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 162 MC

Motosiklet Muayene Sürelerine İlişkin Resmi bir Yazı

Tesadüfen karşıma çıktı paylaşayım istedim. Gerekli düzeltmeyi yaptırmaya gittiğinizde lâzım olabilir.

T.C.
    BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI
    Karayolları Genel Müdürlüğü

Sayı : B091TCK01502/ 30-455-2922 01/09/2006
    Konu : Araç Muayene Süresi

Sayın Kemal BERKER
    berker@anet.net.tr

İlgi : 30.06.2006 günlü elektronik postanız.

İlgide kayıtlı elektronik posta konusu iki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorklarının muayene süreleri ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğünden alınan görüş doğrultusunda; uygulamanın 23.09.2004 tarih ve 25592 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkındaki Yönetmelik” hükümlerine göre yapılması uygun görülmektedir.

Yapılacak uygulamada iki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir periyodik olarak teknik muayeneye tabi tutulması konusunda Bölge Müdürlüklerimize gerekli talimat verilmiştir.

Bilgilerini rica ederim.

İnönü Bulvarı No:14 06100 Yücetepe/ANKARA Ayrıntılı bilgi için : Hüsnü İLGÜN
    Telefon : (312) 415 70 00 Faks: (312) 425 47 38-417 28 51
    e-posta :info@kgm.gov.tr Elektronik Ağ: : www.kgm.gov.tr

Ve dün Karayolları 1. Bölge Müdürlüğündeydim.
    Trafik Başmühendisi Cemil Gökçen ile konuştum. (0216 4893900 dahili:2407)

Ulaştırma Bakanlığından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı / Karayolları Genel Müdürlüğüne genelge gelmiş. (fotokopisini aldım- tarayınca paylaşacağım)
    Kısaca der ki:
    "Bakanlığımızca çıkarılan 23,09,2004 tarih ve 25592 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Araç Muayene İstasyonları ile ilgili yönetmeliğin
    Madde 14-d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,

Madde 5 ) "Araçların muayeneleri :işletici veya alt işletici açılmış muayene istasyonlarında , bu istesyonlar işletmeye açılıncaya kadar ise Karayolları Genel Müdürlüğüne ait muayene istasyonlarınca yapılır"

hükmüne amirdir.

Konu ile ilgili uyuşmazlıkların ve tereddütlerin oluşmaması için tescile bağlı araçların muayeneleri , Bakanlığımızca araç muayene istasyonları açılıncaya kadar 23.09.2004 tarih ve 25592 sayılı resmi gazetede yaymlanan araç muayene istasyonlarının açılması işletilmesi ve araç muayenesi hakkında yönetmelik hükümleri gereğince yapılmalıdır.

Dolayısıyla iki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorklarının periyodik muayeneleri , ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir yapılmalıdır.

Talat Aydın.

Bakan a.

Genel Müdür.
    Yani netice olarak , Karayolları bölge müdürlükleri de bu talimata istinaden , bütün muyene istasyonlarına genelge göndermişlerdir.
    Artık bundan sonra yapılacak muyenelerde , yeni motosiklerde muyene süresi 3 YIL , halen kullandığınız motosikletlerde ise 2 YIL dır.

Bu genelgenin bir nüshasıda , Emniyet Genel Müdürlüğü , Trafik Tescil Şubelerine de gönderilmiştir.

İlk alımlarda ve bu günden sonra muayene yaptıracak arkadaşlar, 23.09.2004 tarihinde kazandığımız bu hakkı artık kullanabilecektir. Lütfen uyanık olun ve hakkınızı arayın.

Muayene yaptırmış olan arkadaşlar ise , muayene istasyonlarına giderek ,muayene sürelerini uzattırmaya çalışsın.

Muayene süresinin geriye dönük olarak uzatılması , yani mevcut muayene sürelerinin uzatılması (genelgede açıkça belirtilmediği için) tamamen şanşınıza kalmış bir durum. Bence deneyin derim.

Aksi halde eylül 2004 ten buyana yapılan motosiklet muayenelerini ve sadece 2006 da 1.6 milyon motosikletin trafiğe çıktığını düşünürsek, büyük patırtı kopar.

Hayırlısı olsun , en azından bundan sonraki muyene süreleri , olması gerektiği gibi 3 ve iki yıla uzatıldı.

İyi günler , güvenli sürüşler dilerim.
    LİNK ADRESİ
    http://www.lideroto.com.tr/haberler.php?id=23
    [B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]

Siyahİnci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DD 250 E-9
    Valla ben geçen Ümraniye Trafik Tescil'e gittim.Ruhsatımı 17 KASIM 2005'te Bostancı'dan aldığım için oradan düzeltmem gerektiği söylendi.Bostancı'da düzelttirdim ama üzerinden yapmıyorlar 30 YTL'ye sayfayı değiştiriyorlar.
    Bu arada kanunları falan araştırmanıza gerek yok zaten onlar biliyorlar,dilekçe örneği de hazır var ellerinde.
    [COLOR="Blue"]ALLAH (C.C) VE ASKERLER ZOR ANLARDA HATIRLANIR.ZOR ANLAR GEÇTİĞİNDE;ALLAH (C.C) UNUTULUR;ASKERLER İSE KÜÇÜMSENİR![/COLOR](Ertuğrul ÖZ! Seni Asla Unutmayacağız!!!)

yasin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    peugeot satelıs 250
    yaw arkadaşlar geçen perşembe günü göztepe muayene istasyonuna gittim,sordum 3 yıl mı die adamlar kanun yürürlüğe girmedi dedi bu nasıl iş anlamadım
    [url]http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23339[/url] :rendeer: artvin borçka

8. sayfa BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler