evet arkadaşlar izmir için sonuç alındı dünden itibaren trafiğe çıkışı yapılan tüm motorlar için artık 3 + 2 yıl uygulanacak.
Açıkcası bunu neden olan da benim izmirpolis.gov.tr sorular kısmına attığım mail.
Bu gün yenişehire gidip daha önce telefonda konuştuğum amir ile yüz yüze görüştüm eline ruhsatı alıp adnan türker topçu ha o mailda bahsettiğin kişi benim şeklinde giriş yapınca tamam dedim fırçayı yedim
. Daha sonra şu CMA 41 mi 14 mü ne onun dosyasını bana getirin dedi, memur getirince mailda içinde mi diye sordu
(derslerine çalışmışlar)
ama gayet ılımlı olarak yaklaştı amir, benim maillardan sonra olaya el attığını yeni yönetmeliğin dökümlerini aldığını , antalya istanbul adana gibi şehirlere faks çektiğini ve gelen cevapları gösterdi.
Tamam dedi ben sana kardeşim dedim her resmi gazetede yayınlanan kanun olmaz demedim dedi. Meğersem mevzuat şöyleymiş:
Resmi gazetede yayınlanır
yürürlüğe girer
ankara merkezden illere bu yasaya dair yazı (yönergeler dağıtılır)
il merkezinden ilçe ve taşralara dağıtılır.
işte izmir e nasıl olduysa yazı gelmemiş. Bu sebeple 1 yıl olarak uygulanmaktaymış ve maillarda ilgili resmi gazete ve sayıları amire ulaşmadan bundan haberdar değilmiş. Haberi oluncada inceleyip uygulamaya koymuş.
Fakat şöyle bir terslik var amire çıkmadan önce bankodaki memurla görüştüğümde bugünden iti baren uygulamaya başladık sen motoru daha önce aldığından sana olmaz dedi. Bende yasa 01 01 05 de yürürlüğe girmiş diyince amire git dedi.
Amiri bekledik yukarda yazılanlar konuşuldu ben peki benimki ne olacak dediğimde, aslında eskiler için işlem yapmıyoruz ama sizin gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizin ruhsatı değiştirelim dedi, bende 30 ytl verecek durumda değilim dediğinde, tarih özel kalemle düzeltildi ve tekrardan soğuk mühür vuruldu. Yanımda götürdüğüm dilekçeye değişimin neden ve ne zaman yapıldığı eklendi. Bu dilekçede ilgili dosyamı koyuldu.