güncel ............................................
güncel ............................................
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
Dilekçeyi 3 mağdur arkadaşla beraber trafik tescil şube müdürlüğüne verdik yaklaşık 6 gündür beklemedeyiz.Genel müdürlüğe yazı yazmışlar cevabı bekliyorlarmış.
En iyisi benim gibi göztepe muayene istasyonuna gidip 54 ytl verip 2 yıl uzatmak. Yanlız motor ve şase numarasının nerde olduğunu öğrenip öyle gidin.
Birde sıraya gireceksin lafına bkamayıp sıranın arkasından yandan yine en öne yerleşin. Gıcıgınamı rastladık nedir. Sıraya gie diyor. Allahtan öbür arkadaş
anlayışlıydyda aldı yaptı işlemi. Öbürkü kesin motorcu düşmanıydı
ben bu dilekçeyi göndereli nerdeyse 6 ay oldu halen daha bir cevap gelmedi. heleki motor benim uzerime değil. motorda yarı çalışıyor(arızalı biraz). yani motor pederin uzerine. ve motoru çalıştırıp da muayene ye de goturemıyorum. ne yapmak lazım sımdı. bu ruhsat ıcın ben vekalet cıkarttırsam pedere, kendim yapabılıyormuyum?
Arkadaşlar Cuma günü 17.03.2006 tescil tarihli ruhsatımı Maltepe Emniyeti nden hiçbir ücret ödemeden 2009 a kadar uzattılar... Üzerine elektronik daktilo ile 2009 yazıp yeniden PVC kaplıyorlar...
Bilgilerinize...
Cüneyt Eralp
vekalete gerek yok.
motoru çalıştır ve istasyona git, önce muayene için temiz kağıdı al, vezneye harcı öde, sonra iki belgeyi de şefe imza mühür yaptır, ve dışarıdaki sıraya gir.
geri kalanı onlar söyleyip, yönlendiriyorlar zaten.
gözünaydın.
bu işlemi aynen beşiktaş da yaptı.
fakat üsküdar yapmadı. motorcu için yapmaya deymezmiş.
memur bey öyle söyledi.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
10 sayfada gerekli açıklamayı yapmıştım
isteyene Emniyet Genel Müdürlüğünün cevabını mail atabilirim.
özel mesaj yazın veya mail atın.
arkadaşlar bu sabah maltepe trafiğe gittim ruhsatı verdim motorumun tescil tarihi 11.12.2005
bana dedikleri ise ''bu kanun 2006 model motorlar için geçerlidir'' dediler
gerçekten bu kanun 2006 motorlar içinmi geçerlidir öyle değilse düzeltmem için ne yapayı bide geçen cuma muayeneden ötürü ceza yedik üstüne afiyet napayım bilmiyorum silent: silent: silent:
büyük okyonuslarda küçük balık olacağına küçük göllerde büyük balık ol
Arkadaşlar ben sabah gene maltepe trafiğe gittim bu yönergeyi gösterdim bu yasa çıkmış dedim memurun bana demesi bize gelen yöndergese 2006 tescilli araçlarda yazıyor diyip duruyor deli oldum yönergeyide gösterdim nuh diyor peygamber demiyor yaa napıcamı şaşırdım muayene istasyonuna gittim orada sorayım diye ordada danışacak kimseyi bulamadım
başka bi yol varmı arkadaşlar ?????????
büyük okyonuslarda küçük balık olacağına küçük göllerde büyük balık ol
hemen söyliyim; war. motorum 2005 model.yeni aldım 2. el olarak.muayenesi geçmişti aldığımda.trafik tescilde ruhsat değişirken muayene süresi 2008'e uzatıldı go.paşa trafikte.hakkınızı arayın ;)
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
Arkadaşlar; bende geçtiğimiz ay içinde İzmir Yenişehir Trafik Tescil e gittim.. Bana dedikleri ; haklısınız, ama ruhsatın değişmesi gerekiyor. Bunun içinde değerli evrak olduğundan ücretsiz verilemediğinden sadece ruhsat belgesi bedeli bir para vereceksin dediler (Yaklaşık 25-30YTL imiş) ... Bende yaptırmadım. Düşündüm, hesap ortada, motosiklet muayene ücreti 54YTL benden 25-30YTL istiyorlar, geriye kalıyor, 25 lira... Onuda yol masrafı olarak versen, yada yevmiyenden kesilse zararıma olacak ... İyisimi Muayene mi günüde (yani 1 yıl sonra) İllaki 2 yıl sonra için yazacaklar... Bu durumda Bence çok fazla koşuşturmaya gerek yok... Hakkımızı arayalım ama, vermeyince de ne yapalım ki.......
Arkadaşlar ben Sultanbeyli tescile gittim adamlar ruhsatı 2007 yerine 2009 yazıp tekrar preslediler hiç para vermedim
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
Arkadaşlar bende sitede okuduklarımın üzerine bugün Tatvan trafik tescil şubesine ilgili Resmi gazetenin örneği ile başvurdum sabah 9 da gittiğimde memur bana bir saat sonra gelirsem ilgileneceklerini söyledi 10 da yanına gittiğimde il trafiğe konu ile ilgili resmi yazı geçtiklerini ve cevabının sıfır motosiklere 3 yıl sonunda ve akabinde 2 yılda bir olduğunu onlar öğrenmişler ...
işin kötüsü benim motorun trafiğe çıkışı 10.08.2005 ve ben ikinci sahibiyim 10.08.2006 da mal gibi muayene ettirdim ve bana ikinci muayene tarihi olarak 11.08.2007 verdiler Bana muayene yapılmış olmasından dolayı kendilerinin bişey yapamayacaklarını fakat muayene istasyonunda düzeltip paraf atılacağını söylediler aksi halde ruhsatı değişmem gerekiyomuş oda 33 ytl artı gitgel bende memurun dediği gibi 27.03.2007 tarihinde muayene istasyonuna gittim memura böyleyken böyle dedim.. memurun bana cevabı motosikletler 3 yıl ve daha sonrasında 3 yılda bir yapılıyo ben 2 yıl desemde ruhsatıma 3 yıl sonrasının tahini yazdılar ve sonra paraflayıp bide soğuk damga bastılar muayene tarihim 11.08.2007 den 11.08.2009 a çıkmış oldu hadi bakalım hayırlısı bu üç yıl olayı yenimi çıkmış acaba hehe
[B]13 KA 833[/B] [COLOR="Red"] motorsiklete kimi hastalık der kimi hayat tarzı kimi tutku .... benim yaşama sebeplerimden biri çünkü ben o rüzgara hastayım...:)[/COLOR]
Arkadaşlar,konudaki dilekçe örneğini doldurarak,Beyoğlu ilçe emniyet müdürlüğü trafik birimine gidip ilgili yasa gereği 2006 yılı tescilli motorumun muayene süresinin 2009 yılına dek uzatılması gerektiğini söyledim ,görevli memur siz oturun böyle bir yazı geldi dedi elindeki defterden aramaya başladı ancak bulamadı ,kendi aralarında konuştular ,evraktan havale ettirin gelin dediler ,evrak bölümündeki bayansa havaleye gerek yok bu yazı bize ulaştı ama isteniyorsa havale edeyim yanıtını verdi. Dilekçeyi ilettiğimde komiserimiz yok bize bırakın yarın gelin denildi,sonucu merakla bekleyerek ve eğer 20ytl dolaylarında bir yenileme bedeli isterlerse karşı çıkacağımı düşünerek yeniden şubeye gittiğimde üzerine 2009 sürşaj yapılmış ruhsatı hemen verdiler .
Diyeceğim bu yazı resmi olarak ellerine ulaştırılmış,ve üzerine yazarak hiçbir bedel almaksızın yapılabiliyor ki yine Ümraniye de bir arkadaşımız yaptırmış yapan şubelerin örneğinide vererek yaptırınız ,sağlıcakla..
Selam arkadaşlar,
Benim ruhsat İstanbul Sultanbeyliden çıkarılmış şubenin nerede olduğunu bilen varsa tarif etmenizi rica ederim.
Teşekkürler.
Levent
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)