Arkadaşlar merhaba,
Siteyi her ne kadar takip etsemde ilk mesajım karşılaştığım bir sorun üzerine oldu maalesef.
YAMAHA YZF R25 kullanıcısıyım. Motorum şuan 19.000 KM'de. Bundan yaklaşık 1000-1500 KM kadar önce zincirim biraz bakımsız kaldığı için bozulmaya uğradığından şıkır şıkır bir ses yapmaktaydı,bende değiştirmek durumunda kalmıştım. Üzerindeki O-RING orjinal zinciri söktürüp yerine DID X-RING zincir taktırdım. Forumda gördüğüm kadarı ile dişli seti ile birlikte taktırılması makbulmüş fakat ustam dişlilerimin çok iyi durumda olduğunu değişmesinin gereği olmadığını söylediğinden sadece zincir değişimi yaptırdım.
Zincir değişiminin ardından şıkırtı sesi kesildi. Bu seferde zincirden debriyaja bastığımda veya boşta giderken daha net duyulan (viteste giderken de var olan) zııııııııııt diye bir dönme sesi gelmeye başladı. Ustama gidip durumu sorduğumda bu durumun olağan olduğunu sonuçta mekanik aksamların birbirlerine sürtünerek çalışmaları gereği bir miktar ses yapacaklarını söyledi. Yine de bu benim kafama takıldı. Benzetme yapacak olursam bu ses eskiden bisiklete binerken hızlanıp hızlanıp pedalı basılı tutunca gelen o zincir dönme sesinin aynısı. Ayrıca X-RING zincirin daha çok ses yapacağına dair bir yazı gördüm, ne kadar doğru ne kadar yanlıştır bilmiyorum. Bu konu hakkında benimle tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.