pistonu yeni değişirdim daha 30 km yapmama rağmen bujiyi çıkarıp içeri baktığımda içerinin siyah kurum kaplandığını gördüm bujide yağlanma yada motorumda yağ yakma gibi bir sorun da yok sizce neden yapmış olabilir
pistonu yeni değişirdim daha 30 km yapmama rağmen bujiyi çıkarıp içeri baktığımda içerinin siyah kurum kaplandığını gördüm bujide yağlanma yada motorumda yağ yakma gibi bir sorun da yok sizce neden yapmış olabilir
Kurum değildir o. Piston tepesi hafiften kararabilir normal bir durum. Hava yakıt karışımı çeşitli sebeplerden dolayı tam yanmazsa motor siyah duman atar. Dizel gibi olmaz ama hafifte olsa siyah duman atar. Normal bir durum yani.
Bir diğer olasılıkta hava ayarının iyi yapılmamış olması. Eğer motorunuzda aşırı yakıt tüketimi gibi sorunlar varsa bu seçenekde olabilir.
siyah kurum zengin karışım belirtisidir, bujiniz de siyah mı?
bujimin ucu beyaz egzozdan herhangi bir duman çıkmıyor bu kararmanın yada kurumun bir zararı olurmu?
Haftasonu genis bir zamanda motorla geziye cikin, iyice isinsin, sonra verin gazi, yuksek devirde performansli kullanin bir sure, sonra tekrar kontrol edin... Başka bir sorun yoksa gitmis olmasi lazim ciddiyim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)