Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mont ve rüzgar ??

REKLAM ALANI
    chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Selam bu akşam biraz dolaşmak için çevre yola çıktım. motosiklet montum henüz olmadığı için deri montumu giydim ve fermuarladım. ancak 50-60 km civarında monta rağmen rüzgar rahatsaz ediyo beni. kollardan rüzgar giriyo ve montu şişiriyo sanki dengemi bile etkileniyo gibi hissediyorum.
    motosiklet montlarında da böylemi yoksa onlarda rüzgar hissi daha mı az.
    ya da ön camı değiştirmelimiyim
    selamlar...
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tkalfaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750S DCT
    selam. benim montun kolları velcro'lu yani cirt-cirt lı. Oradan hava girmiyor kaparsam. Biraz kel görünebilir ama istersen lastik geçirt kollarına, büzgülü olsun yani montun.. -t
    ---
    Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R

Carcharoth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Bende montun önünü bazen açıyorum malum havalar çok sıcak rüzgarda benide etkliyor motorunda biraz ufaksa bu doğal bir durum bence monttandır.
    Okan ACAR

motor montlarının kolları kontrollüdür,istersen hava girer istersen girmez..
    ve kaliteli bişeyse eğer incecik bile olsa ne rüzgar geçirir ne de yağmur...
    ayrıca korumalarınıda unutmamak lazım tabi

Forumdan Uzaklaştırıldı giallorosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt250 sarı
    benim montum yazlık olduğundan file kısımlar var hava geliyor ve serinletiyor ama öyle bir şişme olmuyor çünkü tam vücuduma göre kollarda bilekten cırtcırtlı olduğundan şişme yapmıyor..

Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Bende baya kaliteli bi eldiven ve mont var. Eldivenin bilek kısmını sıkıyorum zaten montta cırt cırt var. Hiç sorun olmuyor. Zaten altımda scooter var yaptığım hızda en fazla o civarda bazen uçup 80-90 yapıyorum ama rüzgar faktörü senin bahsettiğin gibi beni etkilemiyor. Benim motor hafif o uçuyor

Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Motorcu montları bide kaliteliyse kesinlikle rüzgar almıyor ve dengeni sarsmıyor...Her türlü kontrolü yapabiliyorsun mont üzerinde...

Forumdan Uzaklaştırıldı giallorosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt250 sarı
    Alıntı Kemal adlı üyeden alıntı
    Bende baya kaliteli bi eldiven ve mont var. Eldivenin bilek kısmını sıkıyorum zaten montta cırt cırt var. Hiç sorun olmuyor. Zaten altımda scooter var yaptığım hızda en fazla o civarda bazen uçup 80-90 yapıyorum ama rüzgar faktörü senin bahsettiğin gibi beni etkilemiyor. Benim motor hafif o uçuyor
    aynen bende 60 falan yapınca motor uçuyor

Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    peki o zaman montu ne tür almam lazım.
    motor 250 cc cruiser. bu tarz motorda ne tür mont kullanılır. herhalde gidip racingçi arkadaşların giydiği renkli yazılı montlardan alsam acayip durur.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Buyukbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Korumalı, deri montlardan bahsediyorsan, rüzgardan kesinlikle etkilenmiyorlar. Diğer montlar ile bayrak gibi sallanırsın. Dengen bozulur. Deri motor montu ise yeterince ağırdır ve sıkıdır.

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bence yapman gereken uzun bileklikli eldiven alıp montun kollarının üzerinden geçirmen... ben öyle yapıyorum
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

Alemin kralı çarşı , herkeze karşı

Motosikleti
    sh300
    Montun bedene oturması gerekir. Aksi halde şişme yapar. Şişme koldan, yakadan rüzgar girmesi ile oluşmaz. Şişmenin sebebi giderken hemen arkanızda oluşan hava boşluğudur. Bu bölgede düşen basınç nedeni ile mont şişer.

Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    acilen bi mont almam lazım o zaman. Ankara'ya gelince piyasayı biraz yoklayayım. cruiser tipine uygun bi mont alayım. hem rüzgan hemde Allah korusun ama düşme durumuna karşı...

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    korumalı montlar işini gorur arkadasım.. benımkınde hiç bi sorun olmuo....

clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Valla ben de motor yok ama ehliyeti aldık bugün, geçen gün de Kask ve dizliklerden sonra montumu da aldım, Germas, alman malı daha çok sport görünümlü ama ben cruiser motor alacağım. Ona rağmen daha fazla reflektörü olması yüzünden tercih ettim bu montu. 3 mevsim giyilebiliyor, içi çıkabiliyor. Korumaları tam ve fiyat 300 dü, nakite 250 ytl ye aldım, Ankara'da bulursan tavsiye ederim. Kolları cırtcırt'lı, kolllarda, göğüs yanları ve sırt kenarlarında fermuarla açılabilen havalandırmaları var. Bu tip çok sayıda mont var, ama fiyatı ve CE belgesiyle ben bunu tercih ettim. Üzerime oturuyor, zaten iyi bir motosiklet montu vücudu sarmalı ki rüzgardan etkilenmeyesin. Germas'ın sitesinde var. Yerli mağazalarda da bulabilirsin.
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Alıntı clint adlı üyeden alıntı
    daha çok sport görünümlü ama ben cruiser motor alacağım. Ona rağmen daha fazla reflektörü olması yüzünden tercih ettim bu montu.

ben de aynı sebeple parlak bişeyler istiyorum. bazen hava karardığında da motor üstünde olabiliyorum.
    bilgiler için tşk...

Jazzbass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ledow 250cc Chopper
    bugun bende şehirler arası yola çıktım edirne - havsa, havsa- edirne yaptım. 80 bazen 90 bi kere 100 e çıktım. Üzerimde ince bi gömlek vardı (kask+eldiven+dizlik) Ama cidden rüzgar özellikle 80. km den sonra çok yoruyor ve hani böyle denizde dibe dalarsında daldıkça basınç artar ya aynen öyle oluyor. Sanırım hava girmeyen bir montla halloluyormuş. Denemek lazım
    [COLOR="Red"][B]"Korkularının üzerine gidebildiğin kadar yeni birşeyler öğrenirsin."[/B][/COLOR]

clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı
    ben de aynı sebeple parlak bişeyler istiyorum. bazen hava karardığında da motor üstünde olabiliyorum.
    bilgiler için tşk...

Rica ederim, benim verdiğim bilgilerde bu siteden öğrendiklerimdir çoğunlukla. Biliyorsun ki motosiklette görünürlük önemli mevzuu, o yüzden renkli ve reflektörlü modeller tercih etmek mantıklı. Benim mont mavi ve bolca beyaz reflektörleri var. İyice araştır, korumalarına dikkat et, maddi olarak mevsimlik olanlar uygun. Ben 3 mevsimlik aldım, kışın da işe yarayabilir ama, zaten çok kötü havada binmeyeceğim. Kanımca, techizatı iyice tamamlamak lazım ki uzun yolda rüzgara çarpılmayalım. Şüphesiz kaza anında da önemli.
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler