Konjektör değişmem lazım yönlendirecek usta önerirmisiniz :'(
-
19 Ağustos 2018, 14:11
Reklamlar
-
19 Ağustos 2018, 14:43
sharkspeedr2 adlı üyeden alıntı
Bence sana dişi soket lazım bu gösterdiğin erkek soket, konjektörün de hiç sağlıklıklı durmuyor değişmesi lazım.
-
19 Ağustos 2018, 14:50
Haklısın konjektörü kesin degisecegim birde kabloya disi soket takip degisip onarimi saglarsam sorun tamamen ortadan kalkacagini dusunuyorum dogru mu dusunuyorum ?
-
19 Ağustos 2018, 15:36
Önce bir motorcuya git ve konjektörmü, alternatörmü arızayı tespit ettir, sorun konjektörse ucuz yollu kurtulursun, soketleri fazla kafaya takma ona uygun 5 kablolu soketsiz konjektörü, kablo yardımı ile yama yaparlar hiç de sorun olmaz, ama sorun sargıda çıkarsa iş o zaman maliyetli oluyor.
5 gün önce alternatör 865 tl idi kur farkından dolayı sıfırını satmadılar kuru hesap edersen 1100 tl oluyordu onuda verdik vermediler, mecbur çıkma alıp takıldı o da 650 tl oldu parça fiyatları bu civarda tamir olacak motorun markası modeli fiyatları çok değiştiriyor bu fiyatlar motorcudan motorcuyada değişiyor.
Ek olarak alternatör fazla akım verebilir buda konjektöre ark yaptıra bilir, motorda takılı herhangi bir donanım var mı sis farı ya da xenon far gibi, bunlar fazla akım çeker ve resimdeki gibi ark yaptırır, eğer yoksa motorda kısa devre oluyordur sudan dolayı bunlara da baktır bu sorun beyin arızasına kadar gidebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0
-
20 Ağustos 2018, 00:01
Soketi nalburda, elektrikçide falan bulabilirsin. Bulamazsan da dert değil kabloları renkleri uyacak şekilde direkt bağlarsın sorun olmaz.
Ancak ölçüm yapmadan yeni konjeķtör alma, kabloları bağladıktan sonra aküdeki voltajı ölçmen gerek ve motoru bu şekilde kullanma aküyü deşarjdan öldürürsün birde akü parası vermen gerekir.
-
20 Ağustos 2018, 01:10
yeni regulator alıp takacaksın işte soketleri farklı mı bulduğunun ?
-
20 Ağustos 2018, 18:41
konjektör alıp taktım ancak marş yapınca cızzz diye ses geliyor ve titreşiyor sigorta kutusu marş motoru bile dönmüyor
-
20 Ağustos 2018, 19:20
Hocam geçmiş olsun bu R25 mt25 denen meretlerin parça fiyatları ateş pahasi başına iş almışsın
-
20 Ağustos 2018, 19:50
-
22 Ağustos 2018, 19:34
Arkadaslar cikma sorunsuz konjektör aldım
Akabinde yanan kabloları onardık
Soketi iptal edip yeni yeni kablo uçlarına fiş taktık konjektore bagladık aküye baska motosikletten takviye yaptik veeeeeeee
5 6 dk boyunca takviye kablolari takili calistirmadan kontaklar acik bekledik
Sonra takviye aldigimiz motoru calistirdik
Ardindan akusu bitmis motoru calistirdik
Tek marşta calisti 😊 biraz bekledikten sonra rolantide kendini sarj edebilecek duruma geldikten sonra takviye kablolarini cikardik
Rolantide iyice kendini sarj etti 10 dakika kdr
Ve orta devirlerde turladik zorlamadan
Ilk zaman farlari titreme yapiyordu
Zamanla oda gitti ve artik canavar gibi calisiyor
Motoru kapattigim zaman tek marsta calisiyor insanin evladina kavusmasi gibi bir his bu cok guzel
Allah kimseye bu kotu durumu yasatmasin
Bayram gunu oldugu icinde avometre bulamadim
Bu arada herkese iyi bayramlar herkese tesekkurler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)