Arkadaşlar merhaba. Sahibi olduğum ve ikinci el aldığım Honda cbx750 hakkında birkaç soru sormak istiyorum.
Motoru aldığımda ufak tefek aksaklıkları dışında çok önemli bir sorunu yoktu. Yanlız birkaç gün öncesine kadar özellikle rolantide enteresan (klik klik gibi) bir ses algılamaya başladım. Belki bu ses önceden de vardı ama farketmemiştim. Bunun üzerine ustaya götürdüm bizimkini (usta tanıdık ve elinden çok cbx geçmiş bu arada), adam sesi dinledi ve eksantrik zinciri veya tutunduğu dişlilerde bir problem olabileceğini yanlız motorun içini açmadan tam olarak ne gibi bir sorun olduğunu söyleyemiyeceğini dile getirdi. Bende sordum ne kadara açıyosun motoru diye. Usta 1000YTL ye hallederiz dedi. Biraz muhabbetten sonra tamir masraflarını da dahil ettirdim o paranın içine (zannedersem içerdeki tamir işinin masrafı az) ama maddi durumum şimdilik müsait olmadığından en azından birkaç ay götüremiyicem ustaya. Şimdi geliyorum sorularıma;
Bu 1000YTL normal bir fiyat mı? Bir motoru söküp dağıtmak bu kadar masraflı ve zahmetli bir iş mi? Ayrıca usta sözkonusu zincirin zorlanırsa ya da artık zamanı gelmişse yerinden çıkabileceğini hatta kopabileceğini söyledi. Ne kadar kullanımdan sonra böyle bir olayın gerçekleşebileceğini tahmin etmenin zor olacağını da sözlerine ekledi. Bu arada motorun gerçek km sini sayaç bozuk olduğundan ne yazık ki bilmiyorum. Şimdi korka korka kullanıyorum bizim güzeli. Acaba kullanırken eksantrik zincirini zorlamamak için nelere dikkat etmeliyim ya da bir kenara koyup dukunmiyim mi hiç motora?
Düşünce, bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.