Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Debriyaj Problemi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Moto Guzzi V7 II Stone
    Arkadaşlar merhaba, son birkaç gündür vites değiştirirken zorlanıyordum. Sanki debriyaj manetini hiç sıkmıyormuşum gibi çok sert bir geçiş oluyordu. Hatta bazen ilk denemede olmuyordu bile. Dün de artık problem daha da büyüdü ve vites değiştirmek iyice zor olmaya başladı. Sonra durduğumda farkettim ki debriyajı sonuna kadar sıksam da 1 ve 2. viteste sanki hiç sıkmıyormuşum gibi motosiklet rölantide gidiyor.

Doğal olarak telden şüphelendim ama tel kopsa bir gevşeme olur. Ayrıca tel vites kutusuna aktarımı yapıyor görünüyor.

Neden olabilir sizce. Tel midir problem yoksa başka bir durum olabilir mi?

Cuma günü servise gideceğim ama size de sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    yamaha mt-25
    debriyaj manetinin boşluğunu kontrol et. manetin topuz kısmı ortalama 1-1,5 cm kadar serbest oynamalı.

anserk bunu beğendi.

Güzel bilgi deneyip uygulayan varsa yazsın.

Motosikleti
    Moto Guzzi V7 II Stone
    Alıntı zuluman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    debriyaj manetinin boşluğunu kontrol et. manetin topuz kısmı ortalama 1-1,5 cm kadar serbest oynamalı.

https://www.fz09.org/forum/attachmen...t-clutch-1.jpg
    Teşekkürler, ayarı yaptım, ufak bir test sürüşü de yaptım oldu. Zamanla ayarı bozulmuş heralde. Şanzımanla ilgili olabilir mi diye de endişe ettim açıkçası.

Benim kullanım klavuzu 2 mm diyor, ona göre yaptım. Motordan motora baya farkedebiliyor demekki.

Teşekkürlerler tekrar, şimdilik bir sıkıntı yok.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)