Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Egzoza kaynak yapılırken elektrik aksamı zarar görebilir mi?

REKLAM ALANI
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Merhabalar.
    Dün ybr mi satıp 2006 model bir xt660r aldım. ufak tefek sıkıntıları var onları çözmek için işe koyulmaya başladım.

Sağ egzozun uç kısmı kopmuş veya kaynağından ayrılmış elinizle aşağı yukarı oynatabiliyorsunuz. egzoz perçinli. herhangi bir egzozcu da bunu kaynak ile yerine oturtmak istiyorum ama kaynak sırasında motora bir zarar gelir mi? zarar gelmemesi için ne yapabiliriz? birkaç yerde kutup başını sökmek gibi şeyler okudum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gitaristgkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha xt 600 e
    Bende egzoza kaynak yaptıracağım.Daha önce de motora kaynak yaptırırken sökmüştüm kutup başlarını sen tedbirini al hocam sök en iyisi

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Eğer egzosu motordan sökmeyeceksen elektrik-ark kaynağı araca zarar verir. Kutup başlarını söksen de risk vardır. Oksijen-asetilen kaynağı yaptır veya egzosu söktürüp elektrik kaynağı yaptır.
    sey_47 ve maktama bunu beğendiler.

Motosikleti
    yamaha ybr 125
    Akü kablolarini söktükten sonra kaynak yapabilirsiniz ancak elektrot kaynagi onermem, gazaltı ark kaynagı yapilirsa omurluk olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    gaz altı yaparsan sıkıntı olmaz.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    egsoz u sökmeden tam anlamıyla bi tamir olmaz

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Elektrikle ilgili hangi kaynak olursa olsun ark,tig,mig ,argon,aklımıza ne gelirse iki kutup başını da sökün. Kutuplar ters okursa kaynak akımı aküden geçer ve dolayısıyla tüm elektrikli aksamdan.
    Oksi asetilen kaynagı ise gerek yok.
    35 yıldır kaynakla iç içeyim.
    maktama bunu beğendi.

MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Burda ağzı olan konuşuyor, egzozcu hergün bu işle uğraşıyor direk gidip kendisine danışsanız daha sağlıklı olmaz mı ?

Motosikleti
    Dominar D400
    Alıntı MahmutBiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burda ağzı olan konuşuyor, egzozcu hergün bu işle uğraşıyor direk gidip kendisine danışsanız daha sağlıklı olmaz mı ?
    Olmaz, o ağzı olup konuşanlardan biri de egzozcu oluyor sizin durumunuzda. Her egzozcu bir değil, hepsi de her konuda bilgili değil(her meslekte olduğu gibi). Kimisi sadece egzozu ister, "sök getir" der, kimisi el marifetiyle 10 dakkada söker, kimisi de sökeyim derken beceremez, kimisi de "yok abi buna elektrot kaynağı da olur, halledeyim ben şimdi 2 dakkada" der, ve herşeyi mahveder . Hangisine denk geleceğinizi tam kestiremiyorsunuz genelde(her iş grubunda bu böyle). Alınabilecek her türlü bilgiyi her türlü kaynaktan alıp konu hakkında kendi kararınızı verip uygulamanız işin düzgün sonuçlanması ve sonrasında başınızın daha fazla ağrımaması için önemli ve bence gerekli.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)