Kawasaki EN 500 Tekleme ve Performans kaybı
-
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2-3 hafta önce EN500 almış bulunmaktayım. 40 bin km'de 1994 model. İlk aldığım zamanlar motorun tam performansla gitmediğini hissedebiliyordum 160larda tıkanıyordu normalde bu motorun top speed'i 200leri görüyor. Neysecime çok önemsemedim bi ara bi teknik servise göteririm diyip geçtim ve 300kmlik bi yol yapıp geldiğimde sorunlar başladı.
- Normal şartlarda 2. viteste 100-120leri gören motor o ivmelenmeyi kaybetti ve genel olarak ivmelenmesi düştü.
- Top speed 150-160 KM'de kalan motor 120 KM'lerde kalmaya başladı
- Şu son zamanlarda da yüksek devire çıkamaz oldum, düşük devirlerde sıkıntı yaşamazken giderken yüksek devirlere çıkmaya çalıştıştığımda kesiciye giriyor gibi tekliyor gibi bişeyler oluyor ve gaz yemiyor.
- Kısacası performansından eser kalmadı 100 KM'leri görünce dahada hızlanamaz hale geldim, ivmelenmesi atikliği gitti, top speed düştü ve yüksek devirde teklemeler başladı.
Sizce sorun nedir ? Şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
jikle kolu ortada kalmış olabilir mi?
-
Maalesef, EN 500'lerin jikle kolu karbüratörün üzerinde çekince geliyor bıraktığında geri yerine gidiyor yaylı bi mekanizması var.
-
jemyfer adlı üyeden alıntı
Maalesef, EN 500'lerin jikle kolu karbüratörün üzerinde çekince geliyor bıraktığında geri yerine gidiyor yaylı bi mekanizması var.
bujide sıkıntı olabilir.
-
Sıkıntın karbüratör tarafında, karbüratör sağlıklı çalışmıyor. Hava filtresi taraflarına bir gözat, hava girişini engelleyen birşey varmı baktır,filtreyi güzelce temizle, birde karbüratörü aç iyi bir temizle. Karbüratör ayarını da iyi bilen birine yaptırt.
-
darkmotor adlı üyeden alıntı
Sıkıntın karbüratör tarafında, karbüratör sağlıklı çalışmıyor. Hava filtresi taraflarına bir gözat, hava girişini engelleyen birşey varmı baktır,filtreyi güzelce temizle, birde karbüratörü aç iyi bir temizle. Karbüratör ayarını da iyi bilen birine yaptırt.
Umarım dediğiniz gibidir, elektrik problemiyse uğraşacağım sanırım..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)