hani enjektörleri eline alıp içinden bir sıvı geçiriyorlar ya
hani enjektörleri eline alıp içinden bir sıvı geçiriyorlar ya
güncell sanayide de yapan varmı bunu yoksa arabalarda direk değiştiriyorlar mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:47 ----------
sanayide bile yok burda ne olsun
benzin motorların enjektörleri kolay kolay arıza vermez , aşırı su karışmış benzin kullanmak zorunda kalmadıysan ömür boyu çalışır.. ses dalgaları ile temizlik yapan hassas cihazlar var ama sık arıza vermediği için kimse yatırım yapmaz , büyük servislerde olabilir , Würth markasının katkılarını kullanabilirsin , olumlu yorumları oldukça fazla , ben oktan yükseltici ürününü kullanmıştım aracın çalışma karakteri belirgin şekilde değişmişti..
Bende enjektorun sökülüp temizlendigini hic duymadım. Arızalandiginda degisime gidiliyor genelde, enjektörler motoru kapsttiginizda icindeki benzini depoya geri gonderiyor, bu sayede uzun sureli çalışmama durumunda içinde karbratör gibi tortu kalma durumu olmuyor.
Temizlenir, temizlenir. Hem gereklidir de. Ben aşağıdaki videoda anlatılan şeklin çok daha basitini uygulayarak temizledim. temelde ise aynı mantığı kullandım. Fren-balata spreyi ve bir akü ile bu iş oluyor. Bendeki 4 gözlü enjektörün 2 gözü tıkalı imiş. Bu yolla hepsi açıldı. Her 15.000 km'de yapılsa iyi olur kanaatindeyim. aküye giden kablonun biri sabit bağlı olacak diğerini ise sık sık diğer kutba dokundurup çekerek enjektörün içindeki balata sprey sıvısını püskürtmesini sağlayacak böylece tıkalı gözlerin açılması mümkün olacaktır.
https://www.youtube.com/watch?v=7W5gtBbsTLU
2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
Bu konu ve yazılanlar araba içinmi motosiklet içinmi?
dizel motorun enjektör tıkanmıştı söküp kafasına 17 no anahtar vurunca açıldı 4 yıldır sorunsuz
sadece direkt enjeksiyonlu otomobillerin enjektörleri motosikletten farklıdır , emme manifolduna yakıt püskürten otomobil ve motosiklet enjektörleri tıpa tıp aynıdır , tabi ilerleyen yıllarda motosikletlerde de direkt enjeksiyon kullanılacaktır , dizel enjektörleri ile benzinli motor enjektörü arasında ise hiçbir benzerlik yoktur..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)