YBR125 2013 MOTORSİKLET YAN YATTI
-
10 Haziran 2018, 20:35
öncelikle selamun aleyküm hayırlı kandiller herkese.. Arkadaşın ybr 125 model motorsikleti'ni 1 vitesteyken toprak zeminde tam sola doğru dönüş yaparken ayağım boşluğa geldi ve motoru tutamadım sağa doğru devrildik arkadaş hemen koştu tabi sinirli bi şekilde bağırdı bende mahcubiyetle direk motora baktım neyseki ufacık bi çizilme benzin veya yağ kaçağı yoktu ama arkadaş çalıştırınca devrinde problem olduğunu söyledi gaz kesmiyormuş falan filan derken hava filtresini actı taktı gaz teli ayar vidasıyla oynadı açıkçası ben ona bişey olursa tüm masrafların bana dahil dedim motorcuya götürmüş karbüratörü temizlemiş 20tl vermiş 10 dk sonra aynı olmuş bende scooter sürücüsü olduğumdan vitesli motortan anlamıyorum şimdi ilçede olduğumuzdan arkadaş ta biraz pimpirikli olduğundan yetkili servise yol yardımıyla götürelim diyor yol yardımı 300 tl bide sürpriz servis ücreti var şimdi bu hikayeden szi üstatlara soracağım iki soru var.
1. motoru arkadaş 3 ay önce 6000 tl ye aldı. motorumu satın alayım ?
2. motoru servise mi göndereyim ?
Teşekkürler....
Reklamlar
-
10 Haziran 2018, 21:07
Ne yaparsın bilmem ama o arkadaştan ben bir daha birşey almam.
-
10 Haziran 2018, 21:10
Bence ilk önce o arkadaşınla olan arkadaşlığını bitir.
-
10 Haziran 2018, 21:15
Nerede oturuyorun bilmiyorum ama o arkadaşınla bir daha su içmeye bile gitme. Ayrıca motorun öyle çamura yan yatmadan başına gelecek bişeyde olmaz. Gaz yemiyor derken ne demeye çalışıyormuş?
-
sadece yana yatmayla motora hiç bir şeycik olmaz. ybr ile bende 2 defa kaza yaptım ikisi de ciddi sayılabilecek kazalardı. devirle alakalı problem olmadı. arkadaşın senden para koparmaya mı çalışıyor anlamadım. altı üstü olduğu yere düşmüş bu kadar büyütülecek, hele yol yardımı ile servise götürecek kadar bir şey yoktur.
motoru ne satın al ne de servise götür. çocukluk arkadaşın filan değilse o adamla bağını kes bence. biraz rahat insanlar ile arkadaşlık kur. motoru olduğu yere devirdin diye böyle olay çıkaran adamla arkadaş olunmaz.
-
sanırım bir yerden hava alıyor yaptır motoru arkadaşlığı kes
-
10 Haziran 2018, 21:21
herkese teşekkürler cevaplarınız beni çok tatmin etti
-
10 Haziran 2018, 21:29
Ben ybr yi iki kere devirdim. Birinde sert düştü diğerinde yumuşak düştü. Hiçbir şey olmadı. Kaldırdım çalıştırdım.
-
10 Haziran 2018, 21:46
Karbürator temizletmeyide sana kitletmiş düşmeyle ne alakası var ki ? 50 lira ver arkadaşlığını kes direk yüzüne söyle benden uzak dur diye
-
10 Haziran 2018, 21:48
Benim arkadaşım Pulsar'ımı olduğu yerde çaktı. Dominar'ı sıfır aldım. Bir tur versene dedi ve verdim. İnsanlar, ne zamandan beridir mallardan kıymetsiz oldu? Yazmıyım dedim ama kendimi tutamadım bak gene.
-
10 Haziran 2018, 21:55
Bleus adlı üyeden alıntı
Ben ybr yi iki kere devirdim. Birinde sert düştü diğerinde yumuşak düştü. Hiçbir şey olmadı. Kaldırdım çalıştırdım.
motor 19000 binde temiz bir motor sizce... alıp kendim de tamir edebileceğimi düşünüyorum alayımmı sizce yoksa öteki türlüsü kendimienayi yerine konmuş gibi hissettirecek :(
-
10 Haziran 2018, 23:41
dejavu91 adlı üyeden alıntı
motor 19000 binde temiz bir motor sizce... alıp kendim de tamir edebileceğimi düşünüyorum alayımmı sizce yoksa öteki türlüsü kendimienayi yerine konmuş gibi hissettirecek :(
Alıp almamak konusunda yorum yapmayayım. Ama ortada motorun çalışmasını bozacak bir durum yok.
Şey düşündüm belki gaz kolunun üstüne düştüyse gaz kolu takılmış olabilir. O yüzden devri değişmiş olabilir.
Ama devrilmeyle motor kısmına bir zarar gelmez. Bir de koruma demiri varsa hiçbir şey olmaz.
-
11 Haziran 2018, 02:44
Ybr motoru binadan aşağı atsan bir şey olmaz. Arkadaş çok takıntılı. Yan yatan motorda karburator güvenlik önlemi olarak benzini tahliye eder. Benzinsiz kaldığı zaman da gaz kesebilir vs. Servise götürmeye gerek yok, satın al torunlarına miras kalır.
-
11 Haziran 2018, 04:24
O arkadaşı bul, 6 bin lira ver motoru satın al, (seneye 7-8 e satarsın)
Anlamayan bilmeyen ellerde heba olmasın,
O da illa motor kullanacaksa çin malı scootera binsin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)