Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Patlak lastik hakkında yardım

REKLAM ALANI

Merhaba, lastiğimde fitil vardı ve arkadaşım bu neki deyip fitili lastikten çıkarmış. Tamirciye gittim ve tekrar fitil veya mantar yama yerine lastik zırhı uyguladı. Yine jel veya sıvı sanırım formulax gibi birşey hava ile temas edince katılaşıyor. Şimdilik hava kaçırmıyor ancak ne kadar sağlıklı? balans yaparmı bu şekilde? Burda motosiklete balans yapabilen yok oto lastikçilerin balans makineleride bu jantlara uymuyor. Ama söküp mantar yama yapabiliyorlar. Sizce bu şekilde bırakmalı mıyım yoksa tekrar söktürüp temizletip patlak yere soğuk mantar yama mı yaptırmalıyım? Bu yama balansı bozar mı?
    Motor xmax 300 dunlop lastik

yada bu lastik artık pert yenisini mi almalıyım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Aslında fitil geçici bir çözüm. Çıkarılması ve içerden yama yapılması lazım.

Lastik zırhı dediğiniz şeyi tam olarak bilmiyorum ama lastik içerisinde sıvı halde dolaşan bir madde balans yapar.
    mtahag bunu beğendi.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    O lastik pelt. Motorun yanak kısmına işlem yapılmaz die biliyorum. Taban kısmına gelse sorun değildi ama yanak kısmı viraja girerken ve düzde giderken farklı şekilde gerilip-büzüldüğü için bir yerden sonra o fitilde, yamada bozulup atacak die biliyorum. Kendi sağlığın açısından Ateş Seni Çağırıyor Pardon Lastikçi

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:37 ----------

Alıntı sailor33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında fitil geçici bir çözüm. Çıkarılması ve içerden yama yapılması lazım.

Lastik zırhı dediğiniz şeyi tam olarak bilmiyorum ama lastik içerisinde sıvı halde dolaşan bir madde balans yapar.
    O lastik ile jant arasında dolaşan şeyde jantın oksitlenmesine ve zamanla korozyona uğrayıp çatlayıp kırılmasına sebebiyet veriyor. Bu sebeptendirki tüm lastik üreticileri o sıvıları kullanır kullanmaz ivedi bir şekilde lastikçiye gidip, temizlenip, yama yada değişme ne gerekiyorsa yapılmasını öneriyorlar.
    mtahag bunu beğendi.

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Patlak yarık yanakta değil.Ya üstten tekrar fitil atın aynı yere veya söküp içeriden mantar yani şapkalı tip yama yaptırın, fitil ve yama balansı bozmaz, siboptan işaretleyin sökerken, takarken aynen işaretli yerlerden söktüğünüz yerle aynı hizzada geri taksınlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:57 ----------

Patlak yarık yanakta değil.Ya üstten tekrar fitil atın aynı yere veya söküp içeriden mantar yani şapkalı tip yama yaptırın, fitil ve yama balansı bozmaz, siboptan işaretleyin sökerken, takarken aynen işaretli yerlerden söktüğünüz yerle aynı hizzada geri taksınlar.
    mtahag bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Lastik pert gibi me geliyor. Delik büyük fitil tutmaz ve ayrıca uzunlamasına yırtılmış yırtık zorlandıkça oradan yırtılmaya devam eder. Şahsi fikrim yeni lastik alın.
    mtahag bunu beğendi.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı bassturbin adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:57 ----------

1 kez fitil atılan yere 2.fitil atılmaz. Ayrıca orası yanak değilse, yanak neresi oluyor peki? Çok merak ettim açıkçası.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)