Mondial 125zn kızkardeşime aldığımız başımın belası motosiklet. zzr1100 ve çin malı çapırları parçalayıp toplayan adamım şu scoterla yıldızımız bir türlü barışmadı. Bu bağlamda fikirlerinize ihtiyacım var. Motosiklet çalışıyor 10 dakika gittikten sonra motor yavaş yavaş duruyor ve çalışmıyor. tekrar çalışması için baya uğraşmanız gerekli.
1-Benzin deposu hava alamıyor buna mukabil benzin yukarı çıkamıyor düşüncesiyle kapağı kontrol ettim normal. Depo kapağı açık gezdim aynı sorunu yaşadım.
2-Hava alamadığı için boğulduğunu düşünüyordum bu nedenle deneme amaçlı hava filtresini söktüm durum düzeldi 1 gün boyunca sorunu yapmadı. sonra aynı sorun tekrar başladı. yine hava filtresini söktüm ama buna rağmen aynı sorun tekrarladı.
3-Karbüratörü temizledim hava ayarına baktım hava geliyor sıkıntı yok acaba otomatik jigle çalışmıyor ve açık kalıyorsa bu benzin akışı fazla olabilir düşüncesi ile onuda test ettim sorunsuz çalışıyor ısındıktan sonra zengin karışım duruyor.
4-Geçenlerde zor çalıştığı için sibop ayarı yapmıştım çok sıkıydı düzeltmiştim. çalışmasında sıkıntı yok tek marşla alıyor lakin biraz zorlayım dedim son gaz 2 dakika gittim aynı sorun oldu.
5-Genelde yokuş çıktığımda bu sorunla karşılaşıyoruz. zorlamadan baya gidiyor. sonra yavaş yavaş istop ediyor ve benzin kokusu geliyor. Ben boğulduğu fikrine takıldığım için hep o yönden sorunları arıyorum. bujiyi değiştirdim. hava kanallarını inceledim tıkanıklık yok.
6-Bir kaç gün önce motor yolda kalmıştı baktığımda bujiye elektrik gelmiyordu bu nedenle stratörü değiştirdim. Stratör değiştikten sonra bu sorun artmaya başladı Acaba stratör böyle bir soruna neden olabilirmi?
7-Eskiden uzun bir süre gaz sonda gittiğimde birden duruyordu motor istop ediyordu ama yarım saat falan gittikten sonra ve hemen geri çalışıyordu. o zaman bu sorunun aynısı ama çok takmıyordum çünkü gaz sonra pek gitmediğimiz bir motor. ama şimdi bu sorun 10 dakikada bir yapıyor.