Bir türlü açılmayan alüminyum tapa.
Reklamlar
-
Selamın aleyküm arkadaşlarım biliyorsunuz çinli scooterlerde genellikle yağ tapası alüminyum. Bu arada motosikletim Mondial 150 ZC.
Motorumun yağ ve filtre bakımı geldi ve yağ olarak motul scooter expert 10w 40 yağını tercih ettim filtresini temin ettim. Ne yaptım ettim o lanet tapayı açamadım. bir tapa daha var yağ ordanda boşaltılabiliyor ama filtreli tapayı açmak istiyorum. alüminyum olduğu için sıyırtıp duruyor o yüzden fazla aşındırmak istemedim. O tapa vidasını açmak için ne yapmam gerek yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Reklamlar
-
Lokma ile veya kapalı ağız anahtarla açmayı dene, cırt cırtlı lokma var bende hiç sıkıntı yaşamadım bu güne kadar.
-
bende 17mm cır cır lokma ile uğraşıyorum ama açmıyor iyice açılamaz hale getiricem daha uğraşırsam.
-
Nuri Can adlı üyeden alıntı
bende 17mm cır cır lokma ile uğraşıyorum ama açmıyor iyice açılamaz hale getiricem daha uğraşırsam.
lokma sıyırıyorsa büyük kullanıyodursun, yok tamda sıyırıyorda dandik lokma kullanıyodursun. Bende izeltaş takım var neler açtık sıktım böyle bişeyle karşılaşmadım.
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
lokma sıyırıyorsa büyük kullanıyodursun, yok tamda sıyırıyorda dandik lokma kullanıyodursun. Bende izeltaş takım var neler açtık sıktım böyle bişeyle karşılaşmadım.
lokmam kaliteli dedem zamanında fransadan getirmiş 80 yılında :D ama kafama takıldı dediğin başka bir lokma ağzı kullanayım birde.
-
vidanın kafasıba yavaş yavaş çekiçle tıklat öyle dene
-
Bijon anahtarı 4 uçlu olduğu için ise yarayabilir. Anahtarı tapaya dayayıp iyice bastır, sonra iki uçtan tutarak çevir.
-
-
-
matrax33 adlı üyeden alıntı
motor sıcakken sök.
bi bakıma doğru ısınan parça genleşir ama alüminyumdan bahsediyoruz
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:28 ----------
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
Bijon anahtarı 4 uçlu olduğu için ise yarayabilir. Anahtarı tapaya dayayıp iyice bastır, sonra iki uçtan tutarak çevir.
bijon anahtarı sokup çevirecek kadar müsait bir yer değil
-
bi bakıma doğru ısınan parça genleşir ama alüminyumdan bahsediyoruz
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:28 ----------
bijon anahtarı sokup çevirecek kadar müsait bir yer değil
farketmez kontağı kapatınca hemen zorla anahtarı çıtırt diye açılacak.
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
Ayarlı pense
şu kelebek pense dedikleri olurmu ki acaba ?
-
şu kelebek pense dedikleri olurmu ki acaba ?
olmaz oda sıyırabilir.
ayarlı pense sıyırmaz ama.
runemagicin dediği bu.
-
Eğe ile (törpü) tapanın 2 tarafını karşılıklı rendele. Ayarla pense ile törpülediğin yerlerden tutarak aç. Sonra yeni bir çelik tapa al.
-
Düz eğe ile vidaya biraz iz at ama çok değil sonra kapalı anahtar ile aç .
Yine olmaz ise birinden yardım iste sen açmaya çalışırken biri de vidanın başına tahta dayayıp çekiç yada onun gibi birseyle tiklasin üstüne. Direk çekiçle vurma sismesin vida
-
o tapayı ancak boru anahtarı ile açarsın boru anahtarının kullanma yönü var ona göre tapayı açarsın
-
matrax33 adlı üyeden alıntı
motor sıcakken sök.
Tam tersi.Sıkışmış vidalar dondurucu ( karbondioksit) spreyi sıkılarak sökülür. Maksat metalden yapılmış tapa ve karterin soğuktan daralması ve vidanın kolay çıkmasıdır.
-
Benimde aynı sorunu vardI. (Alyan yeri yalama olmustu)tornavida ve cekic ile dikkatli bir sekilde actim. Yalniz Benim kapakta cikintilar vardi.Sende yoksa sanirim boru anahtri gibi bisey bulacaksin ve onunla deneyeceksin
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
Tam tersi.Sıkışmış vidalar dondurucu ( karbondioksit) spreyi sıkılarak sökülür. Maksat metalden yapılmış tapa ve karterin soğuktan daralması ve vidanın kolay çıkmasıdır.
Ben sökemediğim civataları bu zamana kadar ısıtıp söktüm. Dondurucu spreyim olmadığı için hiç deneme şansım olmadı. Denediğim ve işe yaradığına emin olduğum ısıtıp sökmek. Hatta eski su tesisatlarını bile ısıtıp sökmüşlüğüm var. Isıtmak işe yarıyor 👍🏻
-
üniversal bir anahtar vardı 2-3 boyu var somuna göre çevirdikçe kendiliğinden daha iyi kavrıyor adını unuttum, o tarz bir alet işe yarayabilir. Sıkışmış muslukları falan da açıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler