Merhabalar arkadaşlar , başlıktaki gibi iki adet sorunum var. Kısa olanı ile başlıyayım.
Motorum Suzuki Gsr 600 arkadaşlar naked model. 2008 model , arka lastik takozlarını yani kaplin lastiklerini nereden bulurum çünkü boşluk var gibi.
İkinci sorunuma geçiyorum bu birazcık uzun ;
Arkadaşlar motorumla yavaşlayamıyorum. Sorun frenlerle veya motor freniyle alakalı değil. Gaz ile yavaşlamak istiyorum ancak motor frenine düşüyorum. Burdan anlatması zor ama deniyeyim.
Şimdi diyelim ki 2. viteste 7-8000 devire çıktım.
Bu ortalama 70-80 km hıza tekabül ediyor.
Yavaşlamak istiyorum mesela 5000 devire düşücem 40-50km hızlara.Ben bunu frenle ya da motor freni ile değilde gaz ile yani gazdan tamamen çekmeden hala gaz vererek (ama daha az vererek) yavaşlamak istiyorum. Ancak 7.000 devirden lap diye motor frenine düşüyor.Yani 6-5-4000 devirlere indiremiyorum.
Sorunumu anlatamadıysam yarın bir video çekip göstermeyi deniyeceğim.
Bu sorun önceden yoktu. Yoshimura egzozstlarımı çıkarıp devilları taktım. Katalizör zaten hep iptaldi. Sanki devilları takınca bu durum oldu gibi geliyor ama emin değilim. Kaç servise gittiysem bunda bişey yok yavaşlamak istiyorsan gazı komple bırakıcaksın öyle devir düşüremezsin dediler ama bu bana saçma geldi.
Yanlışım var olabilir sizlerin düşünceleri nelerdir ?
Bu arada herhangi bir elektrik kaçağı veya kontak kapanması olmuyor.Sadece 7bin devirden sonra 6ya düşmek yerine motor frenine geçiyor.
Denemek isteyen olursa bi bakayım diyen , Kadıköyde her gün buluşup gösterebilirim.
Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:13 ----------
Misal scooterda nasıl yavaşlıyoruz ya da arabada ? Çevirdiğimiz kolu daha az çevirip yavaşlıyoruz değil mi ? Ben mi yanlış biliyorum
1 sene oldu bu makineyi alalı daha önceden 2006 yılında bir hyosung sonrasında GSX-R 600 deneyimim olmuştu 1 sene kadar ama 2007den beri ilk motor alışım. Yanlış biliyor olabilirim haliyle.