Arkadaşlar Merhaba, hepinize kolay gelsin. Olay 04.04.2018 çarşamba günü öğle vakitlerinde başıma geldi Bursa'da üniversite son sınıf öğrencisiyim aile ziyareti için İstanbul'a geldim gelmeden önce bir motorcu abim arka teker bilyeleri için uyardı takmadık tabi, kanımız deli baktırmadık İstanbul'da durum patlak verdi Olaylar sırasıyla;
1)Arkamda bana nazaran ağır biri ile gidiyorum karbüratörün oralarda yani motor dolaylarından cartlama sesi geliyor.
2)Arkadaşı indiriyorum ses biraz kesiliyor.
3)Arkadaşla biraz daha gidiyorum vites arada bir boşa düşüyor, artık cartlama sesi tümseklerde daha yoğun.
4)Motor ateşleme konusunda sıkıntı çekiyor gibi hissettim arka tekerde bir ağırlık motor harekette zorlanıyor.Motoru durdurdum kontağı kapattım.
5)Arkadaşı indirdim marşa bastım vites 1; ivme kazandırdım 2 metre ,içeride bilye sağ sola vuruyormuş gibi hissettim, sesler geliyordu. Arka teker hala ağır..
6)Daha fazla zarar vermek korkusuyla kontağı kapattım bu süre içerisinde vites geçişleri çok sert oldu balyoz vurmak lazım vites değişmesi için debriyaja bastım motoru otoparka çekeyim diye yarım metre gitti gitmedi, arka teker kitledi.
7)Zinciri söktüm Motor debriyaj da çalışıyor içeride bir tıkırdama ara ara geliyordu otoparka kadar ittim şuan ki durumu aşağıya ekleyeceğim video da mevcut. internette çok fazla bilgi kirliliği var olayı fren balatasından tutun motosiklet elektrik aksamına kadar dayandıran var ;net bir bilgi temiz bir görüş çok yardımcı olur.
*Tamircinin istediği;
-850 TL işçilik( Motor indirecek)
-+Yağ
-+Takım, Alet çantası diye bişey söyledi
-+Parça
Not: Olay daha öncede başıma geldi 650 TL verdim üstüne motoru çalıştırdığımda, arka teker kilitli durumdayken, devir saati düşüyor motor istop ediyordu. Şuan motor çalışıyor vites geçişleri yukarıya çıkarken var aşağıya inerken yok gibi yukarıda bahsi geçen video aşağıya 40 dakika sonra eklenecek;
**Video:
**Motorun yağında bir problem yok 1 hafta önce değişti ve var gözüküyor..