7 Aralık 2017 tarihinde arkadaşımın ybrsi ile kaza yapmıştım. kaza yapınca arkadaşı zor duruma sokmamak için motoru satın aldım, o satmaya bende almaya niyetliydim zaten. motosiklet 2014 model. Bu lanet motoru kazalı halinden toplayıp kullanmaya başladım.
Öncelikle fazla yakma sıkıntısı vardı ve aynı zamanda gitmiyordu motor. Onun için birkaç gün önce subap ayarı yaptım ve bugün test sürüşüne çıktım ama değişen birşey yok. Eskiden de düz yolda 90 km/h yapıyordu şuan da aynı şekilde. Yok arkadaş bildiğin gitmiyor motor. gitmiyor ya gitmiyor. gecem gündüzüm bu motor oldu. artık Sanayide tanıdık ustalardan tüyo alıyorum motor gitmiyo napcaz diye.
hayatımda daha önce bukadar gitmeyen bir motora binmedim. yok arkadaşım gitmiyor sanki arkadan birisi çekiyormuş gibi gitmiyor alet.
ilk 60 km/h' ye kadar ortalama ama ondan sonrası yok. bitiyor. 4. viteste 90kmh hızda takılı kalıyor. 4. viteste 90 kmh den sonra gösterge mikron oynamıyor. 5. vitese atınca zaten asıl şenlik orada. 5. vitese attıktan sonra hız düşmeye başlıyor hafiften
Bugün virajlı bir yolda 100cc 4 vites çinli cup kullanan kasksız bir kardeş beni görünce gaza geldi, virajlara yatmaya başladı, kendisine eşlik ettim ama onun arkasında takılı kaldım yanına bile yaklaşamıyor motor.
Aynı şekilde başka bir YBR ile de düzlükte kapışmıştım geçenlerde adam uzadı gitti yanımdan.
biliyorum 125cc çok birşey bekleme diyenler çıkacak ama benim diğer 2008 model 70 binde ki ybr düzlükte 107-108 kmh leri görüyor rahatlıkla.
Forumda okuyorum düzlükte 110 görüyorlar ybr esd ile. Ben mi ağırım diyorum, 91 kiloyum ama yok 100 kiloluk adam ybr ile 110 görüyorum düzlükte diyor.
Bu arada motor yokuş aşağı gösterge 98-99 zor görüyor. hatrı sayılır bir eğim olursa da en fazla 110.
100 km/h hızı yokuş aşağı dışında hiçbir yerde göremiyorum.
Artık kafayı kırma aşamasına geldim. Okadar uğraştan sonra yolda kenara çekip bariyerlerin üstünden yolun dışına atasım geliyor motoru.
Motorun geçmişi fazla belli değil. Şuan 15600 km' de. Tahminen rodajı yapılmadı veya rodaj esnasında rodaj umursanmadan kullanıldı ve sağır kaldı motor. Başka açıklama yapamıyorum.
Hertürlü tavsiye ve görüşe açığım. Teşekkürler
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...me-sorunu.html
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...r-yaratir.html