Yarı-otomatik cup motosikletlerde Debriyaj sistemi nasıl çalışır ?
-
Yarı-otomatik cup motosikletlerde Debriyaj sistemi nasıl çalışır ?
Çift debriyaj varmış galiba !
Yandaki adreste yazıyor ! http://www.cpi-motor.com.tw/cub.htm
LT125-H kodlu motorun teknik bilgilerinde
"Clutch=Double" yazıyor
"Debriyaj=Çift" demek türkçeside !
Reklamlar
-
01 Ağustos 2006, 05:33
yarı otomatiklerin debriyaj sistemi hakkında ayrıntılı bilgim yok ama vites koluna basıldığında normal debriyjlar gibi ayırma yaptığını biliyorum..
-
02 Ağustos 2006, 22:59
bende bunu çok merak ediyorum yaw bendede cup var ama
İnsanlara ne söylerseniz söyleyin karşı tarafın alabileceği kadarıyla sınırlıdır !
-
03 Ağustos 2006, 10:58
arkadaş gösterdiğinde şaşırmıştım.(teknik bilgim kıt ondan olsa gerek ) vites pedalına çok az bas ve elinlede gaz ver ozaman ayırmayı hissede bilirsin
[B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]
-
03 Ağustos 2006, 13:08
Geçen gün 110 kf kullanıyorum 2 kişi gidiyoruz yolda 3 viteste gidiyorum hop bi araba denyosu durdu önümde bende yavaşladım durmaya yakın geldim ayağım vitese alışık olmadığından vites düşüremedim motor istop etti. ha şimdi vitesi boşa almaya çalış tam bilmiyorum allahtan arkamdaki araba sabırlı çıktı babam olsaydı arkamda döverdi valla
büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)
-
03 Ağustos 2006, 15:35
Yarı otomatik debriyaj şu şekilde çalışıyor:
Normal motorda bir kavrama varken bunda 1 ve 3. vitesler için bir tane 2 ve 4. vitesler için bir tane olmak üzere 2 kavrama bulunuyor. böylece siz vitesi 1 den 2 ye atarken debriyj biri ayırdığı zaman 2 yi zaten kavramış olduğu için otomatikman geçiyor. aynı şekilde 2 den 3 e geçerkende durum böyle oluyor. Buradaki tek sorun vitesi boşa alırken veya fren yapıp aniden yavaşlayınca 4 te 2 ye düşerken ortaya çıkıyor. Yapısı gereği hep bir üst yada alt vitese geçmeye çalışıyor. Oldukça kullanışlı olmasına rağmen bu sebeple yaygınlaşmıyor.
-
03 Ağustos 2006, 17:16
enteresan . keske duruncada bole kullanisli olsa kendi kendine 1 yada 2 ye dusse bu sistemede 3 ün 1 i denirdi heralde
-
04 Ağustos 2006, 17:17
YarıOtomatik Motor ilk hareket içinde başka bir kavrama sistemi kullanıyor mu
Scooterlardaki Merkezkaç kavramalı debriyaj gibi !
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler