4 silindir racing de açık hava filtresi kullanan oldu mu?
Reklamlar
-
hava filtresi takılı değilken çalıştırıp denedim sesi güzel değil aslında, ama kullanıpda seven oldu mu?
Reklamlar
-
eğer karbüratörlü ise işin daha kolay takar kullanırsın ama benzin sarfiyatından başka bir ekstren olmaz enjeksiyonlu da ise bazen oksijen sensöründen dolayı sorun yaşanabiliyor tabi bu takıcağın motora ve hava filtresine göre değişir
-
Açık hava filtresi kullanan oldu mu
Issız acun kaldı mı
İmdi yürek yırtılur
-
berk_cglr adlı üyeden alıntı
eğer karbüratörlü ise işin daha kolay takar kullanırsın ama benzin sarfiyatından başka bir ekstren olmaz enjeksiyonlu da ise bazen oksijen sensöründen dolayı sorun yaşanabiliyor tabi bu takıcağın motora ve hava filtresine göre değişir
üstündeki kn hava filtresinin r modeli var biraz daha pahalı performans diye geçiyor o, oksijen sensörüyle ilgili ne gibi bir sorun çıkabiliyor? motorum biraz daha eski falan olsa kıyarım hava filtresini söküp dolaşırımda malum sokaklar çok tozlu
-
Antalya'yı bilmem de İstanbul'da yaşayanların kesinlikle yapmaması gerektiğini düşündüğüm hareket. Malum her yer inşaat. Aslında sokakta toz maskesi ile dolaşmak lazım da neyse.
-
velizrsln adlı üyeden alıntı
üstündeki kn hava filtresinin r modeli var biraz daha pahalı performans diye geçiyor o, oksijen sensörüyle ilgili ne gibi bir sorun çıkabiliyor? motorum biraz daha eski falan olsa kıyarım hava filtresini söküp dolaşırımda malum sokaklar çok tozlu
motorun marka model yılını yazarsan daha iyi olur bence
-
zabuzaretta adlı üyeden alıntı
Antalya'yı bilmem de İstanbul'da yaşayanların kesinlikle yapmaması gerektiğini düşündüğüm hareket. Malum her yer inşaat. Aslında sokakta toz maskesi ile dolaşmak lazım da neyse.
Aynen, buralarında farkı yok yollar toz içinde, inşaat işindeyim bende
berk_cglr adlı üyeden alıntı
motorun marka model yılını yazarsan daha iyi olur bence
neden?
-
velizrsln adlı üyeden alıntı
...
neden?
Ark. belki 600 mü, 1000 mi diye merak etmiştir.
Avatarının altına belirtsen millet ikide bir böyle sorular sormaz. Hatırlarsan aynı soruyu bende sormuştum size.
Modeli yazarsan karb.?, enj.? diye sormazlar mesela.
-
emremm adlı üyeden alıntı
Ark. belki 600 mü, 1000 mi diye merak etmiştir.
Avatarının altına belirtsen millet ikide bir böyle sorular sormaz. Hatırlarsan aynı soruyu bende sormuştum size.
Modeli yazarsan karb.?, enj.? diye sormazlar mesela.
merak önemsiz, 6000 1000 fark etmez bu konuda hatta 750 de^^, sizinki başka konuydu orda cevapladım normal şekilde
-
30 Aralık 2017, 18:16
Açık hava filtresi, katalizör iptali, full sistem egzos, power commander denklemin parçaları. Birbirinden ayrı hesaplarsan şekil sukuldan başka hiçbir işe yaramaz.
-
30 Aralık 2017, 19:16
CrazyBullet adlı üyeden alıntı
Açık hava filtresi, katalizör iptali, full sistem egzos, power commander denklemin parçaları. Birbirinden ayrı hesaplarsan şekil sukuldan başka hiçbir işe yaramaz.
Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz. Sadece filtre ile de dynoda kazanç sağlanıyor.
-
30 Aralık 2017, 19:34
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz. Sadece filtre ile de dynoda kazanç sağlanıyor.
Enjeksiyonlu da vermez. Karbüratörlü de verebilir. Enejeksiyonlu da motora giden oksijen-yakıt karışımı zaten sabit. ( yazılım yoksa ).
-
30 Aralık 2017, 21:20
motorunda açık egzos var ise olabilir,egzosun standart ise gerek yok. K&N kullanıyorum emiş sesi birazcık hoş egzos orjinal olunca bi esprisi yok bence.temizleyip yağlayıp kullanıyorum.Unutma ki;giriş ne kadar rahatsa,çıkış da aynı rahatlıkta olmalı ;)
-
30 Aralık 2017, 21:35
Matraxin dediği gibi. Ayrıca Bursa ve ninja 1000de denenmiş. Filtre çıkartılıp full sistem ekzos ile 7500 devirden sonra 1 beygir elde edilmis. Tork ise 1 nm'den daha az artmış. Deneyimle sabittir, power commander olmadan donanım değiştirmek ise yaramıyor. Filtreyi çıkartmak sadece motor ömrünü kısaltır. Power commander ile elde edilen güç farkıda ancak iyi bir sürücünün pistte sürüşünde fark yaratır. Klasik olacak ama mühendisler zaten bizim için en iyi olanı tasarlamış.
-
30 Aralık 2017, 22:21
Xt660.com da bir zamanlar hangi modifiyenim kaç beygir kazandırdığı ayrı ayrı yazılmıştı. Dna hava filtreai ve hava filtre kutusunu kesip biçerek 3.8 hp ye kadar artış elde etmişlerdi.
Hava filtresinin değişmesi hava-yakıt karışımının değişmesine neden olmuyor evet, fakat özellikle tam gaz açmalarda motosikletin ihtiyacı olan havayı daha hızlı, zorlanmadan geçirebiliyor.
Boğazı sıkılmış bir motosiklette kesinlikle fark yaratır
Power commander konusunda ise farkı anlamak için piste çok da gerek yok ya. Motosiklet son viteste kesiciye girmiyorsa son hızın arttığını görebilirsiniz
-
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
Açık hava filtresi kullanan oldu mu
Issız acun kaldı mı
İmdi yürek yırtılur
Arkadaş ne adamsınız varya çok güldürdün beni
-
CrazyBullet adlı üyeden alıntı
güç için soran kim, tabiikide ses için soruyorum, hatta denemek için filtreyi çıkarır biraz öyle gezebilirim ama kıyamıyorum motoruma
ses için sormuştum sadece
matrax33 adlı üyeden alıntı
Enjeksiyonlu da vermez. Karbüratörlü de verebilir. Enejeksiyonlu da motora giden oksijen-yakıt karışımı zaten sabit. ( yazılım yoksa ).
ses için merak ediyorum
YBRMANİA adlı üyeden alıntı
motorunda açık egzos var ise olabilir,egzosun standart ise gerek yok. K&N kullanıyorum emiş sesi birazcık hoş egzos orjinal olunca bi esprisi yok bence.temizleyip yağlayıp kullanıyorum.Unutma ki;giriş ne kadar rahatsa,çıkış da aynı rahatlıkta olmalı ;)
açık egzoz ile arasında ne gibi bir bağlantı var? orj egzozda ses çok yumuşak olduğundan açık filtrede sert ses gelip o ince sesi bozucağı için mi?
bassturbin adlı üyeden alıntı
Arkadaş ne adamsınız varya çok güldürdün beni
bence hiç komik değil, çok eski siqko bi espiri
-
Seste bir değişiklik olmaz.
-
gaz açınca ekstradan bir fokurdama duyarsın. Motorun sesini etkilemez filtre.
-
Seste bir değişiklik olmaz.
neden
matrax33 adlı üyeden alıntı
gaz açınca ekstradan bir fokurdama duyarsın. Motorun sesini etkilemez filtre.
yani normalde arabalarda açık filtre takınca çok fark ediyor, bizde egzoz olduğu için mi duyulmaz demek istiyorsun?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)