fiddle 2 kalkışlarda boğulma
-
merhaba
motorum 2014 model sym fiddle 2 13000 km de.
ara sıra motor soğuk veya sıcakken kalkışlarda gazı köklesem bile motor hızlanmıyor,10 km hızı geçmiyor.bunu 5 sn de yapabiliyor,30 dk da.sonra bişey oluyor ve bi an da şahlanıyor.sonra yine durma noktasına gelince yine takılı kalıyor.hatta bu arıza olunca egzosdan pat pat ses geliyor..sanki ben gaza bassam bile arkadan birisi motoru tutuyomuş gibi hissediyorum
tamirciye götürdüm karbratör fişeğindendir dedi,söktü baktı tamamdır dedi 2 saat sonra yine aynı arızayı yaptı.bujisindendir dedim ngk ile değiştirdim ama nafile.
daha önce bu tür arızayla karşılaşan var mı ?
Reklamlar
-
Ben karşılaşmadım ama hava filtresi tıkanmış olabilir bakımlarını düzenli olarak yaptırıyor musunuz? Tamirci değil de sym servisine gitmen lazım gibi.
-
fiddle gibi ufak hacimli scooterlarda motosiklet ısınmadan gazı böyle sürekli kökleye kökleye zamanla kayış ve karbütör aşınmasından ötürü bu gibi durumlar gerçekleşebilir. Gazı yavaş yavaş ve sabırlı açmanız gerekiyor. Motor soğukken sürekli sert gaz açılmasından ötürü motosiklet yıpranmış komple revizyon yapılsa bile bu problem geçmeyebilir. Hava filtreside belki etken olabilir ama 30 dakika sonra hiçbirşey yokmuş gibi kendine gelmesi ilginç bir durum. Yağmurda kalıyor mu motor sürekli ? biyerden su alıyor olabilir bujilere kuruyunca kendine gelebilir.
-
Moderatör
Sorun çok yönlü olabilir,
Karbüratör ayar problemi olabilir,
Hava Filtresi ile alakalı olabilir.
Aktarım organları ile alakalı olabilir.
Genel olarak bu 3ü üzerine eğilmenizi öneririm. Yüksek ihtimal hava - yakıt ayarı bozuk, yanma düzgün olmuyor.
-
MahmutBiner adlı üyeden alıntı
fiddle gibi ufak hacimli scooterlarda motosiklet ısınmadan gazı böyle sürekli kökleye kökleye zamanla kayış ve karbütör aşınmasından ötürü bu gibi durumlar gerçekleşebilir. Gazı yavaş yavaş ve sabırlı açmanız gerekiyor. Motor soğukken sürekli sert gaz açılmasından ötürü motosiklet yıpranmış komple revizyon yapılsa bile bu problem geçmeyebilir. Hava filtreside belki etken olabilir ama 30 dakika sonra hiçbirşey yokmuş gibi kendine gelmesi ilginç bir durum. Yağmurda kalıyor mu motor sürekli ? biyerden su alıyor olabilir bujilere kuruyunca kendine gelebilir.
motoru en az 1 dk ısıtmadan kullanmam ayrıca motora biner binmez hiçbi zaman gazı köklemem.motor yağmurda kalıyor ama bujiyi yeni değiştirdim,yağmur değmedi henüz.
acaba beyin arızalanmış olabilir mi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:55 ----------
artemis99 adlı üyeden alıntı
Ben karşılaşmadım ama hava filtresi tıkanmış olabilir bakımlarını düzenli olarak yaptırıyor musunuz? Tamirci değil de sym servisine gitmen lazım gibi.
bakımları yapılır,sym servisine de sordum yapılacak olan herşeyi yapmışsın dedi.
-
Egzoz patladığına göre sorun aktarmada değil. Ya motora yeterli hava gitmiyor yada ateşleme yapılamıyor. Bujiyi değiştirmişsin peki kablolarını kontrol ettin mi? Bir temassızlık oluyor olabilir mi?
-
Dun servisdeydim,karbratoru iyi temizledi,pipo hic saglam durmuyodu yenisiyle degistirdik.hava filtresini degistirdik.
2 saatlik kullanimda bi sorun cikarmadi.tekrarlarsa bildiricem sizlere.
Tekrarlamazsa pipodandir diye dusunuyorum
-
bujidendir diye söyledik biz belliki o bölgeden birşekilde su alıyordu. Tarzikli su yada yoğun yağmurda dikkat edin bakalım aynısını tekrarlayacak mı ..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler