Merhabalar dostlar,motorumun debriyaj balatalarını değiştirmek istiyorum.Bu iki marka arasında karar veremedim,yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhabalar dostlar,motorumun debriyaj balatalarını değiştirmek istiyorum.Bu iki marka arasında karar veremedim,yardımcı olursanız çok sevinirim.
bilmiyorum bro bilen birininde çıkıcağını hiç sanmıyorum, bence ucuz olanı al
2 markada iyi diye biliyorum , asl'olan sizin motorun debriyaj balatası hangi maddeden mamül , buna göre yağ tipi dahi etkendir , fiber vesair gibi birden çok madde ile imal edildiklerini biliyorum , dolayısı ile orjinalden şaşmayın , değilsede aslına uygun olanı seçin.
Ek : Değişmişken sac'larıda yenileyin derim.
Cevap için teşekkür ederim.Motorum vulcan 800 . açıkçası hangi malzemeden olduğu hakkında bir bilgim yok,malesef
muhtelif bir kaç ebc ekipmanları kullandım,nispeten memnun kaldım diyebilirim bilakis organik fren balataları..
EBC gibi bir dev varken Newfren, Brenta gibi kalite bazında düşük ürünleri tercih etmek mantıklı değil.
Ben de EBC kullanıyorum. Cruiser için organik balataları tercih ediniz. Kilerci Motorlu Araçlar (KMA) distribütörüdür. Oraya uğrayıp motosikletiniz model ve üretim yılını verirseniz ellerindeki broşürlerden size uygun balataları bulup vereceklerdir.
Daha iyi fren performansı almak için sinterli tercih etmeyiniz, zira bu tip balatalar yüksek aşındırma oranına sahiptir ve ciddi süratlerde seyreden makineler için daha uygundur.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
Sacları değiştirmek için çok geçerli bir sebebiniz olması lazım. Gerek olmaz. Yayları orijinal almanızı tavsiye ederim. 0,1 mm kesinlikle çok düşük bir miktar ama motosikletinizin marka/modeline bakınca en az 10-12 yaşlarında olduğunu düşünüyorum. Zamana bağlı olarak özelliklerini yitirmiş olabilirler.
Abi italyandan her zaman için uzak dur derim. Japon, Amerikan, İngiliz, Alman tamam ama İtalyan ve fransiz... Bilemiyorum Altan bilemiyorum
😀
Ebc kalitelidir. Kesinlikle EBC tercih edin. Debriyaj balatasında CK serisi, fren balatasında Double H(HH) serisini tercih edin.
Newfren falan iş görmez.
Sac ve yayları da değiştirmenizi tavsiye ederim. Değiştirmezseniz en azından sacları zımparalayın.
Newfren ve Brenta marka balatalar da gayet kalitelidir ve iş görürler.
Ebc'yi tavsiye eden arkadaşlar diğer markaları kötülüyorlar, adeta çöp diye bahsediyorlar. Tamam Ebc iyidir ama diğer markalardan çöp diye bahsetmek ne kadar doğrudur, tartışılır.
“Hayatta yapılacak o kadar çok hata var ki, aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok.”
Balata kısmını fren balatası olarak algılamışım. Benim hatam. Tabii ki yine EBC debriyaj balatalarını tercih etmek yanlış bir karar olmayacaktır.
Kimse çöp demedi zaten. EBC daha iyi dendi. Aynı motosiklette hem Brenta hem EBC kullanmış olmam da bu yorumu etkiledi. Fiyatlar arasında çok uçurum olmadığından EBC daha tercih edilir yönde olmalı. B
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)