Öncelikle herkese merhaba motorum CBR 600F 2000 model ve biraz fazla ısınıyor ısınma sorunu yaşıyorum yakında yağ deişimi yapacağım sizce kaç yağ koymalıyım çok ısınan bir motor için kaç kaç yağ uygundur acaba ?
Öncelikle herkese merhaba motorum CBR 600F 2000 model ve biraz fazla ısınıyor ısınma sorunu yaşıyorum yakında yağ deişimi yapacağım sizce kaç yağ koymalıyım çok ısınan bir motor için kaç kaç yağ uygundur acaba ?
motul 7100 10 40
Aşırı ısınma varsa 10-50 de olabilir.
merhaba, motorunuzun kullanım kitapçığına bakın, kaç numara yağ öneriyorsa onu kullanın.
ısınmanın sebebini hemen yağa bağlamak yanlış, belkide radyatörde suyunda problem var. durduk yere kalın yağ koyarsanız gömlekleri çizersiniz.
Putoline Nanotech tum dertlere deva. Hem uzun omurlu, hem de motorun genel hararet seviyesini 5 ila 10 derece birden dusuruyor. Viskozite cok farketmez sehir sartlarinda. 10w40 ya da 15w50 ikisi de olur.
ısınmaya iyi gelicek bir yağ bilmiyorum, marka model yağ değeri falan hiç fark etmez yeterki yağsız kalmasın
Bayağı bir insan motor yağının nasıl çalıştığını bilmiyor...
Motor yağı ısındıkça kalınlaşır.
İnce yağ isteyen, harareti yüksek motora 10w50 koyarsanız, çok ısınan motorla iyice kalınlaşan 50 küsür viskoziteli yağ, gerekli koruyucu filmi oluşturamaz ve Honda gibi sağlam bir motoru elinize alabilirsiniz.
Yapmanız gereken:
1. Motorunuza niye hararet yapıyor bulun ve düzeltin.
2. Kitapçıkta ne yazıyorsa o yağdan kullanın, usta bile farklı bir şey söylese dinlemeyin.
motorun kullanım kitapçıgına bakarak yaz ve kış şartlarını da dikkate alarak yag numarasına karar vermek gerekir. Marka olarak da motul 7100 en iyilerindendir.
Isınma sorunu olduğunu düşündürten olay neydi, yağdan kaynaklı bir durum olduğunu hiç sanmıyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)