ybr125 esd gaz kolu sabit değil.
-
22 Ağustos 2017, 21:30
Merhaba arkadaşlar , ybr 125 esd motorumun gaz kolu sabit değil oynuyor buda gaz verirken istemsizce fazla gaz açmama yada gaz kesmeme sebep oluyor , vidaları sıktım ama bi faydası olmadı malesef vidalar sıkı ama yinede oynuyor , aşşağı yukarı çevirerek yerinden çıkma seviyesine kadar geliyor kablolar olmasa rahatça çıkar. Ehliyetim olmadığı için ustaya götüremiyorum ehliyet alma aşamasındayım motoruda kapalı pazar yerinde alıştırma yapmak amacıyla aldım.
Ustaya götürmeden kendi imkânlarımla yapabileceğim bir sorun mu acaba. Elim bu işlere yatkındır buji , hava filtresi ve yağ değişimini kendim yaptım ..
Reklamlar
-
22 Ağustos 2017, 22:18
Gidonda gaz kolu kütüğünün kendi etrafinda donmemesi icin bir delik olur ve gaz kolu kütüğünün ustundede küçük bir demir olur o gidondaki delige girer senin bu demir ciktiysa gaz acilmaz kendi etrafinda döner o sıktığın vidalari acarsan gorursun
-
22 Ağustos 2017, 22:25
ahmet.58 adlı üyeden alıntı
Gidonda gaz kolu kütüğünün kendi etrafinda donmemesi icin bir delik olur ve gaz kolu kütüğünün ustundede küçük bir demir olur o gidondaki delige girer senin bu demir ciktiysa gaz acilmaz kendi etrafinda döner o sıktığın vidalari acarsan gorursun
evet hocam delik var deliğin içinde plastik gibi bişey kalmış hatta , bu demiri biyerlerden edinmemiz mümkün mü yoksa direk gaz kolu mu almalıyız ?
-
22 Ağustos 2017, 22:36
Yakınlarında bisikletçi falan varsa bir parça şambrel al, gaz kolunu sök altına dolgu yap
-
22 Ağustos 2017, 22:38
Plastik kalmışsa kırılmıştır o.Benimde kirilmisti kırılan yere akıllı vida takıp baş tarafını kestim deliğe girecek sekilde oldu.Eger elin yatkınsa malzemen varsa yapabilirsin ama ugrasmak istemezsen internette var gaz kütüğü olarak aratirsan bulursun
-
22 Ağustos 2017, 23:06
ahmet.58 adlı üyeden alıntı
Plastik kalmışsa kırılmıştır o.Benimde kirilmisti kırılan yere akıllı vida takıp baş tarafını kestim deliğe girecek sekilde oldu.Eger elin yatkınsa malzemen varsa yapabilirsin ama ugrasmak istemezsen internette var gaz kütüğü olarak aratirsan bulursun
eyvallah hocam , akıllı vida mantıklı eğer gaz kütüğünün fiyatı pahalıysa onu denerim.
-
22 Ağustos 2017, 23:15
Aynısı bende oldu vida takılmayacak şekilde kırılmış. Bende japon yapıştırıcısı yaptım iyi tuttu 1 aydır sıkıntısız gidiyor.
Şambrel denemiştim ama plastiğin çapı boruyla neredeyse aynı olduğu için lastiği koyunca plastik kapanmıyor.
-
22 Ağustos 2017, 23:21
Bleus adlı üyeden alıntı
Aynısı bende oldu vida takılmayacak şekilde kırılmış. Bende japon yapıştırıcısı yaptım iyi tuttu 1 aydır sıkıntısız gidiyor.
Şambrel denemiştim ama plastiğin çapı boruyla neredeyse aynı olduğu için lastiği koyunca plastik kapanmıyor.
fiyatı uygunmuş ama bende japonla deniyeyim yarın , birdaha bozulana kadar ehliyeti almış olurum gider aldığım yerde taktırırım sağolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için tekeriniz düz bassın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)