Debriyaj göbeğini çıkaramıyorum
Reklamlar
-
11 Ağustos 2017, 12:17
Arkadaslar debriyaj balatasi bitmisti bende komple gobegi degistirmeyi düşündüm, fakat göbeği sökemedim, sokme aparatınin disleri kırıldı, vitesi 5 e alıyorum arka frene basıyorum ayni anda göbeği sökmeye çalışıyorum fakat neyle sıktilarsa çıkmıyor.Önerisi olan var mı bu arada motor Regal DD250 daha önce keeway sl 150 balata degisimi yapmistim ama bu biraz sorun çıkardı.[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------
Reklamlar
-
11 Ağustos 2017, 12:25
dostum o içteki siyah şeyi döndürecek aparatın olması gerek. takarken havalı tabanca ile taktılarsa sökmen zor. senin de havalı tabanca ile açman gerekebilir. kaliteli bir (adını bilmiyorum o 4 dişli siyah parçayı takmaya yada çıkarmaya yarayan uç) malzeme alıp, motoru sabitleyip yine 5. vitesteyken ayakla basarak yada çekiçle vurarak açabilirsin belki eğer havalı tabancaya ulaşabilecek durumun yoksa.
zor bir iş. şimdiden kolay gelsin.
-
11 Ağustos 2017, 13:18
diablof adlı üyeden alıntı
dostum o içteki siyah şeyi döndürecek aparatın olması gerek. takarken havalı tabanca ile taktılarsa sökmen zor. senin de havalı tabanca ile açman gerekebilir. kaliteli bir (adını bilmiyorum o 4 dişli siyah parçayı takmaya yada çıkarmaya yarayan uç) malzeme alıp, motoru sabitleyip yine 5. vitesteyken ayakla basarak yada çekiçle vurarak açabilirsin belki eğer havalı tabancaya ulaşabilecek durumun yoksa.
zor bir iş. şimdiden kolay gelsin.
tabi zarar verebilme ihtimali yüksek olan bir seçenek bu
en temizi havalı tabanca ile açmaktır
bu tarz hareketli parçalar havalı tabanca ile takılır her zaman hem kolaylığından hem de gayet temiz iş gördüğünden
el ile açarsanda sıkarken sorun olabilir yüksek ihtimal gevşek torkta sıkacağın için kendiliğinden açılabilir
ve viteste motosiklette yağlama olmadan pistonlarıda çevireceğinden ( ufak cc olması nedeni ile motorun kompresör basıncı yetmeyecek çünkü ) silindirleri çizme ihtimalin bile var
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
12 Ağustos 2017, 00:30
Öncelikle teşekkürler şimdilik havalı tabanca bulma ya da motoru tamirciye götürme şansım yok, önceki aparat kaliteli değildi kırıldı yeni aldım deneyeceğim olmazsa debriyaj balatası değişmeden takarım, bu arada daha önce keeway de değiştirip 3000 km falan binmiştim elimle aparatın ucuna boru anahtarı bağlayıp açmıştım ve sıkmıştım. Neyse uğraşırım biraz daha olmazsa kapatırım bloğu, balata değiştirmeden.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------
Arkadaşlar bu gidişle bu vida çıkmayacak, kapağı kapatıcam fakat yeniden yağ değiştirmek istemiyorum, ne yapsam bilemedim, şimdi yeni yağ koyup boşalttığım yağı tekrar mı koysam.
-
12 Ağustos 2017, 04:21
-
12 Ağustos 2017, 12:36
öncelikle teşekkürler fakat 24 mm lokma ile nasıl yapılacak anlamadım göbekteki vidada 4 tane çentik var anahtarın oraya girmesi lazım, sizin bahsettiğiniz lokma kolu bu benim aldığım aparat ile birlikte kullanmak için mi, google görsellerden resim paylaşma şansınız var mı ? Bu arada aşağıdaki resimde sökmem gereken başka bir şey var mı, internette sekman falan var diyorlardı da ben göremedim bunda.
Benim göbek bu durumda, bu arada tornavida izleri önceki sahibinden ben motoru alalı fazla olmadı, güya motosiklet tamircisiydi beyefendi.
Bu da aldığım anahtar bunu kullanacak mıyım eğer 24mm lokma alırsam.
-
12 Ağustos 2017, 13:19
thepope adlı üyeden alıntı
öncelikle teşekkürler fakat 24 mm lokma ile nasıl yapılacak anlamadım göbekteki vidada 4 tane çentik var anahtarın oraya girmesi lazım, sizin bahsettiğiniz lokma kolu bu benim aldığım aparat ile birlikte kullanmak için mi, google görsellerden resim paylaşma şansınız var mı ? Bu arada aşağıdaki resimde sökmem gereken başka bir şey var mı, internette sekman falan var diyorlardı da ben göremedim bunda.
Benim göbek bu durumda, bu arada tornavida izleri önceki sahibinden ben motoru alalı fazla olmadı, güya motosiklet tamircisiydi beyefendi.
https://i.hizliresim.com/ER9aZ9.jpg
Bu da aldığım anahtar bunu kullanacak mıyım eğer 24mm lokma alırsam.
http://st2.myideasoft.com/trsh/op/45...ion=1453827595
Debriyaj tas dislisi ile krank dislisi arasina sağlam bir duz tornavida sok ve donmeyi bloke et yeni aldigin aparat ve lokma kolu ile sokersin
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
12 Ağustos 2017, 16:10
debriyaj göbeğininin dönme sorununu 5 viteste arka ferne basarak hallediyorum ancak asıl sorun vidayı dönderememem
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------
Bendeki aparat bu dış çap 24 mm, ama benim içine bir şey sokup açmam lazım.
-
12 Ağustos 2017, 18:35
dostum o icteki kare kisma girecek aparat lazim. lokma takimin varsa oraya girecek parca orada vardir. yoksa bi hirdavatcidan tedarik edebilirsin.
kolay gelsin.
-
12 Ağustos 2017, 19:07
yok lokma takımının içindeki aparatlar oraya olmuyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)