Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yardım lütfen (C42 hata kodu)

REKLAM ALANI
    Lengeli Fötr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 - Suzuki V-Strom DL-650
    Pazar günü motosikletimle şehir dışında turlarken ufak bir mola arasında kontağı açtım. CHECK yazısından sonra ekranda F1 ya da FI neyse böyle bir yazı çıktı ve motor çalışmadı. Kontağı kapatıp tekrardan açtığımda motor çalıştı ve sorunsuz bir şekilde eve döndüm. Yaptığım araştırma sonucunda v-stromlarda böyle bir hata çıktığında dealer moduna alıp hata kodunu görebiliyormuşsun. Nitekim c42 çıktı bu da Ignition Switch Signal (Anti-Theft) demekmiş. Yani kontak anahtarı sinyali. Bu ne demek şimdi ne yapmak gerek var mı bilgisi olan?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kerem999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ne istersen var
    servise git kontagini kontrol etsinler immobilizer anahtar hatasi olabilir anahtar yada kontak yapar yedek anahtarin varsa dene yedekte yapmıyorsa immobilizer anahtar yaptiracaksin yeni temiz olur bazen manyetik alandan geçen immobilizer anahtarlar geberiyor diye duydum
    MOTOSTONE SİNİRLİ TAMİRCİ
    ( ----SCOOTER DÜŞMANI----- )

Lengeli Fötr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 - Suzuki V-Strom DL-650
    10 gün kadar önce suzuki yetkili servisine götürdüm. Salak ayağına yatıp arıza ışığı yandı dedim. Hata kodundan bahsetmedim. Bilgisayara bağlayıp baktı. Muhtemelen kontak soketlerinde paslanma vardır dedi. Kontağı söküp temizledi. Bu zaman kadar bir sıkıntı göremedim.

Konu dışı ama 1 saat bike sürmeyen bir işçiliğe 118 tl alınması tam bir soygun

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)