soru basit gaz kolundaki boşluğu alıp nası zımba gibi yaparım?
soru basit gaz kolundaki boşluğu alıp nası zımba gibi yaparım?
Gaz teli ayarlarini yaparsaniz bosluk azaltilabilir. Bu ayar hem gaz kolunun oradan hem de karburator (enjektor) kismindan ayri ayri yapilabiliyor.
Yalniz biraz bosluk olmasi normal. Yani motosikletin kullanim kitapcigina gore, biraz bosluk kalmasi gerekiyor.
Elciğin altında telin elciğe giren kısmında metal bir kısım var, ucunda ayarlı somunu vardır.
Bisikletlerdeki fren ayarı gibi mantığı, oradan ayarlayabilirsin. Fakat çok sıkma
dostum boşluğu alınca tam tur çevirdiğinde motor daha hızlı gitmeyecek. boşluk olması gerek zaten. bilerek böyle yapılıyor.
ha sen illaa hiç boşluk kalmasın dersen eğer; aç sağ taraftaki elciğin bağlı olduğu kumandayı. ortadan ikiye ayrılır o vidalarını sökünce. göreceksin orada ucu kurşunla sabitlenmiş gaz telini. onu boşluk olmayacak şekilde ayarla, ucuna da ya kurşun yap eskisi gibi tak yerine kullan.
kolay gelsin.
hafif bir boşluğa tamam ama rahatsız edecek kadar boşluk var. bu motorun 0 ını sürmüştüm onda zımba gibiydi 0 boşluk falan ona özendim açıkcası
Şu adam çok güzel anlatıyor, İngilizce fakat 2. dakikadan sonra İngilizce bilmesen de anlarsın. Bu arada zımba gibi yapmamanı öneririm. 1-2 mm boş oynasın.
https://www.youtube.com/watch?v=zy2dj9VvEdI&t=51s
Gaz teli boşluklu olur oynama, gaz teli ile zımba gibi olmaz . Telde boşluk olmazsa kopar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)