Artçı varken kasiste fren sesi
-
Merhaba,
Frenler soğukken yokuş aşağı arka frene dokunduğunuzda kampana fren bir ses çıkarır.Son zamanlarda özellikle artçı varken hafif çukurlar ve kasislerde aynı ses gelmeye başladı. Komple lastiği çıkarıp uğraşmak ta istemiyorum. Ybr 125 Esd ile yada farklı motorda bu tarz sorun yaşayan oldu mu, yardımcı olabilir misiniz?
Reklamlar
-
Benimki artçı binince sıkıyordu freni. Hiç uğraşmadım öyle bindim. Disk mi kampana mı arka fren
-
Ybr lerde arka fren kampana
Tek derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş...Hz.Mevlana(r.a)
-
Beşiğin esnemesi ile alakalı o zaman sorun.
-
kampana ısınana kadar o sesi yapması normal.
ısındıktan sonra ses kesilmesi lazım. yok kesilmiyorsa o zaman fren diskinin yenilenme zamanı gelmiş gibi gözüküyor. tabi görmeden zor. eğer sona gelmişse fren ayarı bence değiştirin.
kolay gelsin.
-
Sorun frene basınca çıkan ses değil ama. o ses dediğiniz gibi fren ısınınca kesiliyor. artçı varken kasislerde gelen sesin frenle bir ilgisi de olmayabilir. Sadece sesi tarif edebilmek için fren dedim aslında
-
dostum ses artçı varken kasise gelince arkadan bir yerden garç diye ses mi geliyor? fren kampana dedin ona göre yorum yaptık.
amortisör takozun eskimiş yük binince oradan ses geliyor olabilir. orta sehpanın bağlı olduğu arka maşayı da hareket ettiren motorun ortasında büyükçe mili olan bir yer var. orayı yağla belki maşanın şase bağlantısı yağmurdan çamurdan kurumuş kasiste ağırlıkla ses yapıyordur.
aklıma gelen bunlar. arkadan ses geliyor diyince her şeyden gelebilir
kolay gelsin.
-
diablof adlı üyeden alıntı
dostum ses artçı varken kasise gelince arkadan bir yerden garç diye ses mi geliyor? fren kampana dedin ona göre yorum yaptık.
amortisör takozun eskimiş yük binince oradan ses geliyor olabilir. orta sehpanın bağlı olduğu arka maşayı da hareket ettiren motorun ortasında büyükçe mili olan bir yer var. orayı yağla belki maşanın şase bağlantısı yağmurdan çamurdan kurumuş kasiste ağırlıkla ses yapıyordur.
aklıma gelen bunlar. arkadan ses geliyor diyince her şeyden gelebilir
kolay gelsin.
Teşekkürler, oraya bi bakayım
Tek derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş...Hz.Mevlana(r.a)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)